Suze za ubijenim policajcem

U Domu policije u Sarajevu održana je komemoracija ubijenom policajcu FUP-a Mahiru Begiću, koji je u subotu u Suhodolu kod Tarčina ubijen, a osumnjičen je Edin Gačić.

Bosna i Hercegovina 12.02.2019 | 12:57
Suze za ubijenim policajcem
Nakon intoniranja himne, u uvodnom govoru rečeno je da je Begić bio vrhunski policajac i brižan otac.

"Njegova dobrota i plemenitost ostat će nam u trajnom sjećanju. Prazninu koja je ostala teško je opisati", rečeno je.

Mahirova majka Hasena smogla je snage i obratila se prisutnima.

"Hvala svima koji su nas se sjetili i koji su nas posjetili. Mahir je bio velika poštenjačina. Ponosna sam majka i ponosna sam na njegove kolege, na njihovu uniformu, što je časno nose i da vas Allah nagradi. Hvala vam puno", rekla je drhtavim glasom.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je kazao da je teško u ovakvim situacijama naći prave riječi.

"Bio je uzoran policajac i, što je najvažnije od svega, bio je dobar čovjek. Bio je predan poslu sve do tragičnog dana. Koliko je volio svoj posao, govori činjenica da je za rad svih ovih godina dobivao najviše ocjene", rekao je Čampara.

Zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman je u emotivnom govoru rekao da je Mahira ubio čovjek kojem život nije vrijedan.

"Ta noć bila je mučna, isto kao noć kada su ubijeni Adis i Davor. Ovim putem izražavam duboko žaljenje porodici. Mahir je bio i ostat će čovjek vrijedan divljenja, policajac kojeg ćemo pamtiti po zalaganju. Volio je i da se šali, pamtit ćemo njegove viceve. Uvijek je pomagao nesebično. Dugo sam radio s njim i bio je ljudska gromada i ljudina. Nažalost, Mahira više nema, ostajemo mi, kolege, porodica, prijatelji i mi ćemo da pričamo o njemu", kazao je Korman.

Dženaza će se obaviti danas na mezarju Lokve, u opštini Hadžići, u 15 sati.

(Avaz)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miro

12.02.2019 13:08

Nek mu je rahmet duši treba ubice bez opomene likvidirati da nši građani ne strahju vidise da nebira žrtve (star mlad) ko ga pustina slobodu bilo je zakona da se zadrži a i po njegovom vladanju KPZ samo gori izlaze kao povratnik. Iskreno saučešće Familiji i rodbini i kolegama da se višeovo ne ponovi

ODGOVORITE
Name

Saša

12.02.2019 17:30

Iskreno saučešće porodici poginulog policajca. Svi mi koji radimo ovaj posao smo "braća" bez obzira u kojoj agenciji za sprovođenje zakona radili, i u ovim nemilim događajima se saosjećamo jedni sa drugima, jer danas je to bio Mahir iz Sarajeva, sutra mozda neko drugog imena i iz nekog drugog grada... Ubice, razbojnici, pljačkaši, oni nemaju ni vjeru ni naciju, oni su jednim imenom KRIMINALCI... A da su "naši" političari "uvezani" kao što su kriminalci - ova država bi cvjetala i bila bi lijepo mjesto za život, ne bi je naša omladina napuštala...

Name

Miroslav

12.02.2019 19:00

Nek pociva u miru bozijem.

Name

Sa strane

12.02.2019 19:24

Laka zemlja stradalom policajcu! Saša, naši političari jesu uvezani. Po istom principu kao i mafija, spaja ih lični interes.

Name

Rjg

12.02.2019 21:14

BAS.ZALOSNO.DO.OVOG.NIJE.TREBALO.DOCI..DA.SE.VISE.VODILO.RACUNA.ALI.NAZALOST..SAUCESCE.OZALOSCENOJ.PORODICI.A.I.NJEMU.VJECNI.POCINAK.SLAVA.MU

ODGOVORITE