ЛШ: Ово смо чекали цијеле зиме!

Судар дивова на Олд Трафорду! Лига шампиона се вечерас враћа "блокбастером" на ТВ Арена спорт.

Фудбал 12.02.2019 | 15:45
ЛШ: Ово смо чекали цијеле зиме!
После тачно два месеца чекања, најбоље клупско такмичење на свету је поново ту.

Нокаут фаза Лиге шампиона почиње овог уторка, првим мечевима осмине финала, које ће "отворити" спектакуларан двомеч у директном преносу на ТВ Арена спорт: 

Манчестер јунајтед - Пари Сен Жермен!

Десетковани Парижани стигли су на Олд Трафорд значајно ослабљени, без помоћи неколико веома важних играча. Повређени су Нејмар, Единсон Кавани, Тома Меније, па ће тим Томаса Тухела имати дупли задатак на "Театру снова" - и да проба њих да одмени и да се супротстави пробуђеном Манчестер јунајтеду.

Од доласка Оле Гунар Солксјера, 19. децембра, "црвени ђаволи" немају пораз у 11 мечева. Штавише, њихов скор под Норвежанином је импресивних 10 победа и један реми и тај податак је довољан да се стекне слика са коликим самопоуздањем троструки шампион Европе дочекује овај меч.

Наравно, Солскјер позива на опрез.

"Нејмар, Кавани и Меније би недостајали сваком тиму. Међутим, њихово одсуство даће другима шансу. То наш посао чини више непредвидљивим, јер остаје да видимо ко ће им играти", изјавио је Норвежанин у најави меча.

Говорио је и о скаутингу, јер је уживо гледао Парижане.

"Тешко је упоредити њихове утакмице у Лиги шампиона са онима које играју у првенству. У Лиги 1 знају да ће освојити титулу у сваком случају, тако да је њихов приступ другачији него у европском такмичењу. Ипак, увек је лепо видети играче уживо, видите другачије кретње, принципе... На пример, уживо видите муњевиту брзину Килијана Мбапеа"

"Сјајно је пратити развој Пари Сен Жермена као клуба. Играо сам за Молде против њих 1995. године, у Купу победника купова. Разлика је фантастична. Сада имају неке од најбољих играча на свету, једну од највећих голманских легенди Ђанлуиђија Буфона. Ту је и Тијаго Силва, један од најбољих штопера. Имају једног од најталентованијих младих играча, Мбапеа. Ту је и најскупљи икад, Нејмар. То вам довољно говори о њиховом развоју", рекао је Солскјер.

"ДА ЛИ БИ ЈУНАЈТЕДУ НЕДОСТАЈАО ПОГБА?"

Са друге стране, тренер Пари Сен Жермена Томас Тухел рекао је да његов тим неће мењати свој "нападачки ДНК" и без Нејмара и Каванија.

"Мбапе ће бити ту, али не можете цео терет свалити на његова леђа. Иако причамо о таквом играчу, није баш његов посао да замени Каванија и Нејмара. Он има своје квалитете, али не може да уради три ствари истовремено. Његово је да игра своју игру, да игра са самопоуздањем и желим да будемо спремни да му помогнемо", изјавио је шеф струке ПСЖ-а у најави меча.

Упркос озбиљним и реалним проблемима, Парижани неће одустати од своје гире.

"Имамо свој идентитет као тим и није лако да то промените. Очигледно је да нам недостаје неколико кључних играча, али не знам да ли је право време за темељну промену. Играмо нападачки фудбал, ми смо ПСЖ и на то смо навикли. Наш ДНК је да стварамо шансе. Сигуран сам да ће бити тренутака када ћемо се бранити 'дубоко', али је тешко променити наш стил".

Упитан да упореди Нејмара за Роналдом и Месијем, Тухел је дао сликовит одговор.

"Рецимо то овако. Да Манчестер јунајтеду у уторак недостају Погба или Рашфорд, наравно да бисмо рекли да фале. Не можете да замените такав квалитет. Нејмар је један од најбољих играча у Европи и много ће нам недостајати. А, сада ће нам недостајати још један играч - Единсон", додао је Немац.

Могући састави:

Јунајтед: Де Хеа - Јанг, Линделоф, Џонс, Шо - Ерера, Матић, Погба - Лингард, Рашфорд, Марсијал.

ПСЖ: Буфон - Керер, Тијаго Силва, Кимбембе, Бернат - Маркињос, Верати - Дани Алвеш, Дракслер, Ди Марија - Мбапе

Меч на Олд Трафорду почеће у 21 час, када ће у Риму дуел осмине финала заиграти и Рома и Порто.

Парови осмине финала

у уторак

Манчестер јунајтед - ПСЖ 21.00
Рома - Порто 21.00

у среду

Тотенхем - Борусија Дортмунд 21.00
Ајакс - Реал Мадрид 21.00

у уторак, 19. фебруара

Лион - Барселона 21.00
Ливерпул - Бајерн 21.00

у среду, 20. фебруара

Шалке - Манчестер сити
Атлетико Мадрид - Јувентус 21.00

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар