LŠ: Ovo smo čekali cijele zime!

Sudar divova na Old Trafordu! Liga šampiona se večeras vraća "blokbasterom" na TV Arena sport.

Fudbal 12.02.2019 | 15:45
LŠ: Ovo smo čekali cijele zime!
Posle tačno dva meseca čekanja, najbolje klupsko takmičenje na svetu je ponovo tu.

Nokaut faza Lige šampiona počinje ovog utorka, prvim mečevima osmine finala, koje će "otvoriti" spektakularan dvomeč u direktnom prenosu na TV Arena sport: 

Mančester junajted - Pari Sen Žermen!

Desetkovani Parižani stigli su na Old Traford značajno oslabljeni, bez pomoći nekoliko veoma važnih igrača. Povređeni su Nejmar, Edinson Kavani, Toma Menije, pa će tim Tomasa Tuhela imati dupli zadatak na "Teatru snova" - i da proba njih da odmeni i da se suprotstavi probuđenom Mančester junajtedu.

Od dolaska Ole Gunar Solksjera, 19. decembra, "crveni đavoli" nemaju poraz u 11 mečeva. Štaviše, njihov skor pod Norvežaninom je impresivnih 10 pobeda i jedan remi i taj podatak je dovoljan da se stekne slika sa kolikim samopouzdanjem trostruki šampion Evrope dočekuje ovaj meč.

Naravno, Solskjer poziva na oprez.

"Nejmar, Kavani i Menije bi nedostajali svakom timu. Međutim, njihovo odsustvo daće drugima šansu. To naš posao čini više nepredvidljivim, jer ostaje da vidimo ko će im igrati", izjavio je Norvežanin u najavi meča.

Govorio je i o skautingu, jer je uživo gledao Parižane.

"Teško je uporediti njihove utakmice u Ligi šampiona sa onima koje igraju u prvenstvu. U Ligi 1 znaju da će osvojiti titulu u svakom slučaju, tako da je njihov pristup drugačiji nego u evropskom takmičenju. Ipak, uvek je lepo videti igrače uživo, vidite drugačije kretnje, principe... Na primer, uživo vidite munjevitu brzinu Kilijana Mbapea"

"Sjajno je pratiti razvoj Pari Sen Žermena kao kluba. Igrao sam za Molde protiv njih 1995. godine, u Kupu pobednika kupova. Razlika je fantastična. Sada imaju neke od najboljih igrača na svetu, jednu od najvećih golmanskih legendi Đanluiđija Bufona. Tu je i Tijago Silva, jedan od najboljih štopera. Imaju jednog od najtalentovanijih mladih igrača, Mbapea. Tu je i najskuplji ikad, Nejmar. To vam dovoljno govori o njihovom razvoju", rekao je Solskjer.

"DA LI BI JUNAJTEDU NEDOSTAJAO POGBA?"

Sa druge strane, trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel rekao je da njegov tim neće menjati svoj "napadački DNK" i bez Nejmara i Kavanija.

"Mbape će biti tu, ali ne možete ceo teret svaliti na njegova leđa. Iako pričamo o takvom igraču, nije baš njegov posao da zameni Kavanija i Nejmara. On ima svoje kvalitete, ali ne može da uradi tri stvari istovremeno. Njegovo je da igra svoju igru, da igra sa samopouzdanjem i želim da budemo spremni da mu pomognemo", izjavio je šef struke PSŽ-a u najavi meča.

Uprkos ozbiljnim i realnim problemima, Parižani neće odustati od svoje gire.

"Imamo svoj identitet kao tim i nije lako da to promenite. Očigledno je da nam nedostaje nekoliko ključnih igrača, ali ne znam da li je pravo vreme za temeljnu promenu. Igramo napadački fudbal, mi smo PSŽ i na to smo navikli. Naš DNK je da stvaramo šanse. Siguran sam da će biti trenutaka kada ćemo se braniti 'duboko', ali je teško promeniti naš stil".

Upitan da uporedi Nejmara za Ronaldom i Mesijem, Tuhel je dao slikovit odgovor.

"Recimo to ovako. Da Mančester junajtedu u utorak nedostaju Pogba ili Rašford, naravno da bismo rekli da fale. Ne možete da zamenite takav kvalitet. Nejmar je jedan od najboljih igrača u Evropi i mnogo će nam nedostajati. A, sada će nam nedostajati još jedan igrač - Edinson", dodao je Nemac.

Mogući sastavi:

Junajted: De Hea - Jang, Lindelof, Džons, Šo - Erera, Matić, Pogba - Lingard, Rašford, Marsijal.

PSŽ: Bufon - Kerer, Tijago Silva, Kimbembe, Bernat - Markinjos, Verati - Dani Alveš, Draksler, Di Marija - Mbape

Meč na Old Trafordu počeće u 21 čas, kada će u Rimu duel osmine finala zaigrati i Roma i Porto.

Parovi osmine finala

u utorak

Mančester junajted - PSŽ 21.00
Roma - Porto 21.00

u sredu

Totenhem - Borusija Dortmund 21.00
Ajaks - Real Madrid 21.00

u utorak, 19. februara

Lion - Barselona 21.00
Liverpul - Bajern 21.00

u sredu, 20. februara

Šalke - Mančester siti
Atletiko Madrid - Juventus 21.00

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar