"Саша Илић мора да има битну функцију у Партизану!"

"Лола" Смиљанић поручио: Саша је много важан, пуно зна фудбала и мора да има битну функцију у Партизану.

Фудбал 14.02.2019 | 22:05
"Саша Илић мора да има битну функцију у Партизану!"
Док је Милан "Лола" Смиљанић стасавао у млађим категоријама Партизана, Саша Илић је увелико жарио и палио српским теренима. 

Сале је баш те сезоне 2004/2005, када је "Лола" ступио на велику сцену и обукао дрес првог тима Партизана, наследио капитенску траку од Владимира Ивића и "парни ваљак" водио до титуле без пораза, уз незаборавне наступе у Купу УЕФА.

Смиљанић је исте те сезоне против Сутјеске у Никшићу добио прилику да дебитује. Тако су се први пут преплеле каријере двојице великих пријатеља и партизановаца, једног који је био на прагу печалбе и другог који се калио.

Каријере су им се у Хумској спојиле још два пута 2010. и 2018… 

"Ближи се крај Салетове каријере. То је једна величина од човека. Не постоји неко ко неће рећи да је велики играч. Волео бих да стварно има неку пребитну функцију, да не буде нека само зато што је он Саша Илић. Много фудбала зна и много ствари види, не кажем да треба да буде председник, али бих волео да буде битан и да се за много ствари пита",  са дивљењем нам је почео Смиљанић о капитену. 

"Лола" сматра себе великим партизановцем, а само једној особи признаје да је већи навијач црно-белих од њега.

"Видим колико се једе због лоших резултата. Кад не играм нисам толико љут кад Партизан изгуби, њему је увек тешко кад није добро. Не мора он да се показује ни на ватерполу, ни на кошарци, да иде по догађајима. Зна се да је рођен у Партизану и осећа више од свих нас. Зато је Сале за мене највећи од свих", нема дилему Смиљанић.

И други играчи су му само лепе ствари говорили о Саши Илићу.

"Причао сам са Декијем Станковићем који ми је рекао да је Сале за њега један од најбољих играча са којима је играо. Људи га воле као особу, али првенствено га цене као играча", наставио је Смиљанић. 

У Саши Илићу и дан данас је једнак жар за победама и надметањем као и оног дана када га је упознао Смиљанић.

"Саша ни сада, када има 41 годину не може да изгуби на тренингу. Свестан је да је време да га неко замени иако има такву конституцију и плућа да може много да трчи." 

Упркос томе што је разлика између Илића и најмлађих играча актуелног састава црно-белих целих 25 година, за све њих он представља – јединствену икону Партизана. Капитена, саиграча, друга…

"Када Саша игра од првог минута то је ветар у леђа за све нас. Волео бих да игра још ових шест месеци јер не знам када ће Партизан поново имати таквог играча", речима великог поштовања завршио је Милан Смиљанић о Саши Илићу.

И даље саиграчу у Партизану…

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар