"Saša Ilić mora da ima bitnu funkciju u Partizanu!"

"Lola" Smiljanić poručio: Saša je mnogo važan, puno zna fudbala i mora da ima bitnu funkciju u Partizanu.

Fudbal 14.02.2019 | 22:05
"Saša Ilić mora da ima bitnu funkciju u Partizanu!"
Dok je Milan "Lola" Smiljanić stasavao u mlađim kategorijama Partizana, Saša Ilić je uveliko žario i palio srpskim terenima. 

Sale je baš te sezone 2004/2005, kada je "Lola" stupio na veliku scenu i obukao dres prvog tima Partizana, nasledio kapitensku traku od Vladimira Ivića i "parni valjak" vodio do titule bez poraza, uz nezaboravne nastupe u Kupu UEFA.

Smiljanić je iste te sezone protiv Sutjeske u Nikšiću dobio priliku da debituje. Tako su se prvi put preplele karijere dvojice velikih prijatelja i partizanovaca, jednog koji je bio na pragu pečalbe i drugog koji se kalio.

Karijere su im se u Humskoj spojile još dva puta 2010. i 2018… 

"Bliži se kraj Saletove karijere. To je jedna veličina od čoveka. Ne postoji neko ko neće reći da je veliki igrač. Voleo bih da stvarno ima neku prebitnu funkciju, da ne bude neka samo zato što je on Saša Ilić. Mnogo fudbala zna i mnogo stvari vidi, ne kažem da treba da bude predsednik, ali bih voleo da bude bitan i da se za mnogo stvari pita",  sa divljenjem nam je počeo Smiljanić o kapitenu. 

"Lola" smatra sebe velikim partizanovcem, a samo jednoj osobi priznaje da je veći navijač crno-belih od njega.

"Vidim koliko se jede zbog loših rezultata. Kad ne igram nisam toliko ljut kad Partizan izgubi, njemu je uvek teško kad nije dobro. Ne mora on da se pokazuje ni na vaterpolu, ni na košarci, da ide po događajima. Zna se da je rođen u Partizanu i oseća više od svih nas. Zato je Sale za mene najveći od svih", nema dilemu Smiljanić.

I drugi igrači su mu samo lepe stvari govorili o Saši Iliću.

"Pričao sam sa Dekijem Stankovićem koji mi je rekao da je Sale za njega jedan od najboljih igrača sa kojima je igrao. Ljudi ga vole kao osobu, ali prvenstveno ga cene kao igrača", nastavio je Smiljanić. 

U Saši Iliću i dan danas je jednak žar za pobedama i nadmetanjem kao i onog dana kada ga je upoznao Smiljanić.

"Saša ni sada, kada ima 41 godinu ne može da izgubi na treningu. Svestan je da je vreme da ga neko zameni iako ima takvu konstituciju i pluća da može mnogo da trči." 

Uprkos tome što je razlika između Ilića i najmlađih igrača aktuelnog sastava crno-belih celih 25 godina, za sve njih on predstavlja – jedinstvenu ikonu Partizana. Kapitena, saigrača, druga…

"Kada Saša igra od prvog minuta to je vetar u leđa za sve nas. Voleo bih da igra još ovih šest meseci jer ne znam kada će Partizan ponovo imati takvog igrača", rečima velikog poštovanja završio je Milan Smiljanić o Saši Iliću.

I dalje saigraču u Partizanu…

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar