Шта слиједи за Барселону, Реал и Атлетико?

Барселона је пропустила шансу за увећање вођства на табели, док Атлетико само једна утакмица дели од престизања Реала на другом месту табеле.

Фудбал 12.02.2019 | 19:15
Шта слиједи за Барселону, Реал и Атлетико?
Све три екипе очекују напете утакмице у наставку Ла Лиге, а конкуренција је велика након 23. кола које ће се комплетирати вечерашњом утакмицом између Алавеса и Левантеа.

С обзиром на веома малу бодовну разлику на табели, наредних месец дана ће бити кључно у шампионској трци Шпаније. Поред обавеза у Ла Лиги, екипе ће морати да се окрену наступима у Лиги шампиона и Купу краља. Резултати у ова два такмичења ће неминовно утицати на самопоуздање у предстојећим лигашким мечевима.

Тренутно првопласирана Барселона, одиграће у гостима четири узастопне утакмице, почевши од 19. фебруара. Екипа Ернеста Валвердеа ће се гостовати Олимпику из Лиона у оквиру осмине финала Лиге шампиона. Затим се 23. фебруара селе на "Санчез Писхуан", где их у 25. колу Примере чека ћетворопласирана Севиља.

Следи два "Ел Класика", која се играју на стадиону "Сантиаго Бернабеу". Друга утакмица Купа краља 27. фебруара, а наредна, 2. марта, у оквиру 26. кола Ла Лиге.

Реал је једини од троје ривала који ће се ове недеље наћи у Лиги шампиона. У среду с почетком од 20:45 их чека дуел против Ајакса у Амстердаму. Затим их у суботу очекује утакмица на домаћем терену против Ђироне. Левантеу ће гостовати у 25. колу Ла Лиге, 24. фебруара.

Када је реч о Атлетику, покушаће да се на друго место врате већ у суботу, против Раја Ваљекана на стадиону Ваљекас. У среду, 20. фебруара ће угостити Јувентус у дуелу који љубитељи фудбала жељно ишчекују, да би у недељу 24.дочекали Виљареал, којем су неопходни бодови за опстанак у лиги. У првој недељи марта гостују Реал Сосиједаду, чиме ће комплетирати три недеље интензивног темпа у три различита такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар