Šta slijedi za Barselonu, Real i Atletiko?

Barselona je propustila šansu za uvećanje vođstva na tabeli, dok Atletiko samo jedna utakmica deli od prestizanja Reala na drugom mestu tabele.

Fudbal 12.02.2019 | 19:15
Šta slijedi za Barselonu, Real i Atletiko?
Sve tri ekipe očekuju napete utakmice u nastavku La Lige, a konkurencija je velika nakon 23. kola koje će se kompletirati večerašnjom utakmicom između Alavesa i Levantea.

S obzirom na veoma malu bodovnu razliku na tabeli, narednih mesec dana će biti ključno u šampionskoj trci Španije. Pored obaveza u La Ligi, ekipe će morati da se okrenu nastupima u Ligi šampiona i Kupu kralja. Rezultati u ova dva takmičenja će neminovno uticati na samopouzdanje u predstojećim ligaškim mečevima.

Trenutno prvoplasirana Barselona, odigraće u gostima četiri uzastopne utakmice, počevši od 19. februara. Ekipa Ernesta Valverdea će se gostovati Olimpiku iz Liona u okviru osmine finala Lige šampiona. Zatim se 23. februara sele na "Sančez Pishuan", gde ih u 25. kolu Primere čeka ćetvoroplasirana Sevilja.

Sledi dva "El Klasika", koja se igraju na stadionu "Santiago Bernabeu". Druga utakmica Kupa kralja 27. februara, a naredna, 2. marta, u okviru 26. kola La Lige.

Real je jedini od troje rivala koji će se ove nedelje naći u Ligi šampiona. U sredu s početkom od 20:45 ih čeka duel protiv Ajaksa u Amsterdamu. Zatim ih u subotu očekuje utakmica na domaćem terenu protiv Đirone. Levanteu će gostovati u 25. kolu La Lige, 24. februara.

Kada je reč o Atletiku, pokušaće da se na drugo mesto vrate već u subotu, protiv Raja Valjekana na stadionu Valjekas. U sredu, 20. februara će ugostiti Juventus u duelu koji ljubitelji fudbala željno iščekuju, da bi u nedelju 24.dočekali Viljareal, kojem su neophodni bodovi za opstanak u ligi. U prvoj nedelji marta gostuju Real Sosijedadu, čime će kompletirati tri nedelje intenzivnog tempa u tri različita takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar