Двојици нападача из Сплита мјесец дана притвора!

Двојици хулигана који су напали ватерполисте Звезде одређен је једномесечни притвор, док је трећи приведени пуштен да се брани са слободе.

Остали спортови 12.02.2019 | 10:00
Двојици нападача из Сплита мјесец дана притвора!
Двојици 25-годишњака, које је полиција ухапсила под сумњом да су у суботу поподне у Сплиту прво вербално, а онда и физички напали тројицу ватерполиста Црвене звезде, и једног од њих лакше повредили, одређен је притвор од месец дана, док је трећи приведени, који има 23 године, пуштен да се брани са слободе.

У саопштењу полиције стоји да он нема криминални досије, док су двојица којима је одређен притвор већ од раније познати полицији, јер су привођени због нереда на утакмицама.

Они се терете за разбојништво, јер су употребом силе, палица и песница отели дрес вредан 135 евра, али и наношења тешких телесних повреда из мржње.

За разбојништво уз употребу опасног оруђа законом је предвиђена казна од три до 12 година, док је за покушај наношења тешких телесних повреда и то из мржње запрећена казна од једне од осам година.

Тројица приведених терете се да су по договору и плану, заједно са још неколико непознатих особа, без разлога и повода напали Александра Краља, Милоша Максимовића и Душана Васића док су седели у кафићу на риви.

Спортисте су, у намери да им одузму клупска обележја, више пута ударили шакама, ногама и палицама. Максимовић и Васић спасили су се бежањем, док је голман Краљ скочио у море. Називали су их четницима, вређали и претили да ће их заклати.

Хрватски медији преносе да полиција наставља истрагу док не буду приведена и остала двојица осумњичених за којима се трага од суботе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар