ПЛ: Њукасл у 95' испустио побједу против Вулвса!

Фудбалер Њукасла и Вулверхемптона одиграли су нерешено, 1:1, у 26. колу Премијер лиге.  Хејден "подигао" Њукасл, Дубравка га "спустио"! У завршном мечу 26. кола Премијер лиге Вулверхемптон стигао до бода против Њукасла у последњем нападу.  Шта се то дешава с овим човеком? Дубравка частио и Вукове, овај пут у 95. минуту! Додуше, можда је био и фаул, али џаба. . .

Фудбал 11.02.2019 | 23:22
ПЛ: Њукасл у 95' испустио побједу против Вулвса!
Њукасл је био надомак велике победе на гостовању Вулвсима, али је остао без исте након истека надокнаде регуларног дела игре.

Вулвси су више нападали, имали више шутева и већи посед лопте, али се Њукасл током већине меча одлично бранио.

После првих 45. минута без голова Фабијан Шар је послао добар центаршут у казнени простор домаћина, а на правом место у право време нашао се Ајзак Хејден, који је уз мало среће матирао Руија Патрисија за предност гостију. 

Вулвси су наставили са нападима до краја утакмице и ређали шансе. Промашивали су Дедонкер, Хименес и Жота, а у 95. минуту Адама Траоре је центрирао, лопта је ишла у руке голману Дубравки, али је пре њега до ње дошао штопер Вили Боли и матирао голмана Њукасла за велику радост на Молиноу.

Дефанзивни "везиста" Исак Хејден постигао је тек четврти гол за Њукасл (други премијерлигашки), а он је могао да буде и најважнији у дресу "сврака" да није било кикса Мартина Дубравке.

Голман црно-белих направио је почетничку грешку у последњем нападу на утакмици…

Њукасл је одиграо нерешено на гостовању Вулверхехемптону 1:1 (0:0) и тако освојио вредан бода, иако је до последњег минута судијске надокнаде имао сва три у џепу.

Гужва на зачељу је након 26. кола велика, а у конкуренцији за испадање су клубови од 13. до 18. места, јер се претпоследњем Фуламу дају минималне шансе, пошто има чак седам бодова мање од Саутемптона на 18. позицији (24-17). "Фењераш" Хадерсфилд је са 11 већ отписан…

Вулвси су, са друге стране, у сигурној зони и у горњем делу табеле, али такође минималним шансама да преко Премијер лиги стигну до Европе.

Њукасл је, ипак, успео да се одлепи од "опасне зоне" и сада ће прилику за напредак вребати већ у следећем колу када на Сент Џејмс парк долази Хадерсфилд.

"Свраке" су повеле у 56. минуту. Фабијан Шар је лепо уочио Хејдена како се убацује по десном крилу, одиграо је у простор за саиграча, који није много оклевао, шутирао је у ближи угао и погодио, додуше уз помоћ голмана Руи Патрисија.

Вулвси су постигли поприлично комичан гол и то по истеку четвртог минута надокнаде. Увелико је текао пети, када је Траоре очајнички центрирао са десне стране, а Вили Боли скочио изнад руку голмана Дубравке и изједначио.

Секунде су делиле Вулверхемтпон од шокантног пораза на свом Молиноу од Њукасла, али је Вили Болиуспео некако да натера голмана гостију Дубравку на кикс и тако ремијем (1:1) ипак сачува екипи Нуна Еспирита Санта седмо место на табели и наставак сјајне сезоне.

Бесан ће бити Рафа Бенитез после ове утакмице, што на судије које нису можда виделе прекршај над голманом Сврака који је направио француски штопер (делује из једног угла да га је шчепао за врат), што на свог голмана који је киксом и лошом реакцијом упропастио све оно што су 95 минута стрпљиво и марљиво градили фудбалери у плавим дресовима.

Подсетимо, пре неколико дана Словак је помогао грешком и Тотенхему у финишу да савлада његов тим када је Хјон Мин Сон био срећни добитник у последњим минутима, а вечерас је исто "помогао" и Вилију Болију, па би можда могао и на хлађење у наредних неколико утакмица, чисто да среди мало главу.

Вулверхемптон је био бољи, нападао је, доминирао, а посебно су се у акцијама истицали Раул Хименез, Диого Жота и десни бек Мет Дохерти. Лош смо фудбал гледали у првих 45 минута, али је друго полувреме донело драму и занимљив расплет.

Њукасл је успевао да одоли, играо је као и претходних неколико утакмица врло дисциплиновано и шокирао домаћине погтоком у 56. минуту. Дефанзивац Фабијен Шер је сјајно уочио Ајзака Хејдена, а некадашњи јуниор Арсенала спретно матирао голмана Руи Патрисија за 0:1. 

Покушавао је домаћи тим дуго да се врати у меч. Тренер Еспирито Санто бацио је све карте у напад, али већ споменути Дубравка је неколико пута зауставио добре покупшаје Дендонкера, Жоте и Хименеза. Ипак, у петом минуту надокнаде домаћини су дошли до тако жељеног бода. Адама Траоре је заврнуо кифлу са десне стране, а Боли "навукао" голмана Њукасла на кикс за ипак најпоштенију поделу плена на крају.

Парови и резултати 26. кола:

Фулам - Манчестер јунајтед 0:3 (0:2)
/Погба 14', 65'п, Марсијал 23'/

Кристал Палас - Вест Хем 1:1 (0:1)
/Заха 76 - Нобл 27п/

Хадерсфилд - Арсенал 1:2 (0:2)
/Колашинац аг 90+3 - Ивоби 16, Лаказет 44/

Ливерпул - Борнмут 3:0 (2:0)
/Мане 24, Вајналдум 34, Салах 48/

Саутемптон - Кардиф 1:2 (0:0)
/Стивенс 90+1 - Бамба 69, Зохоре 90+3/

Вотфорд - Евертон 1:0 (0:0)
/Греј 65/

Брајтон - Барнли 1:3 (0:1)
/Дафи 76 - Вуд 26, 61, Барнс 74/

у недељу

Тотенхем - Лестер 3:1 (1:0)
/Санчез 33, Ериксен 63, Сон 90+1 – Варди 76/

Манчестер сити - Челси 6:0 (4:0)
/Стерлинг 4, 80, Агуеро 13, 19, 56, Гундоган 25/ 

у понедељак

Вулверхемптон - Њукасл 1:1 (0:0)
/Боли 90+5 - Хејден 56/

одиграно у среду

Евертон - Манчестер сити 0:2 (0:1)
/Лапорт 47', Жезус 97'/

ТАБЕЛА: Ливерпул 65, Манчестер сити (+1) 65, Тотенхем 60, Манчестер јунајтед 51, Челси 50, Арсенал 50, Вулверхемптон 39, Вотфорд 37, Евертон (+1) 33, Борнмут 33, Лестер 32, Вест Хем 33, Брајтон 27, Кристал Палас 27, Барнли 27, Кардиф 25, Њукасл 25, Саутемптон 24, Фулам 17, Хадерсфилд 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар