PL: Njukasl u 95' ispustio pobjedu protiv Vulvsa!

Fudbaler Njukasla i Vulverhemptona odigrali su nerešeno, 1:1, u 26. kolu Premijer lige.  Hejden "podigao" Njukasl, Dubravka ga "spustio"! U završnom meču 26. kola Premijer lige Vulverhempton stigao do boda protiv Njukasla u poslednjem napadu.  Šta se to dešava s ovim čovekom? Dubravka častio i Vukove, ovaj put u 95. minutu! Doduše, možda je bio i faul, ali džaba. . .

Fudbal 11.02.2019 | 23:22
PL: Njukasl u 95' ispustio pobjedu protiv Vulvsa!
Njukasl je bio nadomak velike pobede na gostovanju Vulvsima, ali je ostao bez iste nakon isteka nadoknade regularnog dela igre.

Vulvsi su više napadali, imali više šuteva i veći posed lopte, ali se Njukasl tokom većine meča odlično branio.

Posle prvih 45. minuta bez golova Fabijan Šar je poslao dobar centaršut u kazneni prostor domaćina, a na pravom mesto u pravo vreme našao se Ajzak Hejden, koji je uz malo sreće matirao Ruija Patrisija za prednost gostiju. 

Vulvsi su nastavili sa napadima do kraja utakmice i ređali šanse. Promašivali su Dedonker, Himenes i Žota, a u 95. minutu Adama Traore je centrirao, lopta je išla u ruke golmanu Dubravki, ali je pre njega do nje došao štoper Vili Boli i matirao golmana Njukasla za veliku radost na Molinou.

Defanzivni "vezista" Isak Hejden postigao je tek četvrti gol za Njukasl (drugi premijerligaški), a on je mogao da bude i najvažniji u dresu "svraka" da nije bilo kiksa Martina Dubravke.

Golman crno-belih napravio je početničku grešku u poslednjem napadu na utakmici…

Njukasl je odigrao nerešeno na gostovanju Vulverhehemptonu 1:1 (0:0) i tako osvojio vredan boda, iako je do poslednjeg minuta sudijske nadoknade imao sva tri u džepu.

Gužva na začelju je nakon 26. kola velika, a u konkurenciji za ispadanje su klubovi od 13. do 18. mesta, jer se pretposlednjem Fulamu daju minimalne šanse, pošto ima čak sedam bodova manje od Sautemptona na 18. poziciji (24-17). "Fenjeraš" Hadersfild je sa 11 već otpisan…

Vulvsi su, sa druge strane, u sigurnoj zoni i u gornjem delu tabele, ali takođe minimalnim šansama da preko Premijer ligi stignu do Evrope.

Njukasl je, ipak, uspeo da se odlepi od "opasne zone" i sada će priliku za napredak vrebati već u sledećem kolu kada na Sent Džejms park dolazi Hadersfild.

"Svrake" su povele u 56. minutu. Fabijan Šar je lepo uočio Hejdena kako se ubacuje po desnom krilu, odigrao je u prostor za saigrača, koji nije mnogo oklevao, šutirao je u bliži ugao i pogodio, doduše uz pomoć golmana Rui Patrisija.

Vulvsi su postigli poprilično komičan gol i to po isteku četvrtog minuta nadoknade. Uveliko je tekao peti, kada je Traore očajnički centrirao sa desne strane, a Vili Boli skočio iznad ruku golmana Dubravke i izjednačio.

Sekunde su delile Vulverhemtpon od šokantnog poraza na svom Molinou od Njukasla, ali je Vili Boliuspeo nekako da natera golmana gostiju Dubravku na kiks i tako remijem (1:1) ipak sačuva ekipi Nuna Espirita Santa sedmo mesto na tabeli i nastavak sjajne sezone.

Besan će biti Rafa Benitez posle ove utakmice, što na sudije koje nisu možda videle prekršaj nad golmanom Svraka koji je napravio francuski štoper (deluje iz jednog ugla da ga je ščepao za vrat), što na svog golmana koji je kiksom i lošom reakcijom upropastio sve ono što su 95 minuta strpljivo i marljivo gradili fudbaleri u plavim dresovima.

Podsetimo, pre nekoliko dana Slovak je pomogao greškom i Totenhemu u finišu da savlada njegov tim kada je Hjon Min Son bio srećni dobitnik u poslednjim minutima, a večeras je isto "pomogao" i Viliju Boliju, pa bi možda mogao i na hlađenje u narednih nekoliko utakmica, čisto da sredi malo glavu.

Vulverhempton je bio bolji, napadao je, dominirao, a posebno su se u akcijama isticali Raul Himenez, Diogo Žota i desni bek Met Doherti. Loš smo fudbal gledali u prvih 45 minuta, ali je drugo poluvreme donelo dramu i zanimljiv rasplet.

Njukasl je uspevao da odoli, igrao je kao i prethodnih nekoliko utakmica vrlo disciplinovano i šokirao domaćine pogtokom u 56. minutu. Defanzivac Fabijen Šer je sjajno uočio Ajzaka Hejdena, a nekadašnji junior Arsenala spretno matirao golmana Rui Patrisija za 0:1. 

Pokušavao je domaći tim dugo da se vrati u meč. Trener Espirito Santo bacio je sve karte u napad, ali već spomenuti Dubravka je nekoliko puta zaustavio dobre pokupšaje Dendonkera, Žote i Himeneza. Ipak, u petom minutu nadoknade domaćini su došli do tako željenog boda. Adama Traore je zavrnuo kiflu sa desne strane, a Boli "navukao" golmana Njukasla na kiks za ipak najpošteniju podelu plena na kraju.

Parovi i rezultati 26. kola:

Fulam - Mančester junajted 0:3 (0:2)
/Pogba 14', 65'p, Marsijal 23'/

Kristal Palas - Vest Hem 1:1 (0:1)
/Zaha 76 - Nobl 27p/

Hadersfild - Arsenal 1:2 (0:2)
/Kolašinac ag 90+3 - Ivobi 16, Lakazet 44/

Liverpul - Bornmut 3:0 (2:0)
/Mane 24, Vajnaldum 34, Salah 48/

Sautempton - Kardif 1:2 (0:0)
/Stivens 90+1 - Bamba 69, Zohore 90+3/

Votford - Everton 1:0 (0:0)
/Grej 65/

Brajton - Barnli 1:3 (0:1)
/Dafi 76 - Vud 26, 61, Barns 74/

u nedelju

Totenhem - Lester 3:1 (1:0)
/Sančez 33, Eriksen 63, Son 90+1 – Vardi 76/

Mančester siti - Čelsi 6:0 (4:0)
/Sterling 4, 80, Aguero 13, 19, 56, Gundogan 25/ 

u ponedeljak

Vulverhempton - Njukasl 1:1 (0:0)
/Boli 90+5 - Hejden 56/

odigrano u sredu

Everton - Mančester siti 0:2 (0:1)
/Laport 47', Žezus 97'/

TABELA: Liverpul 65, Mančester siti (+1) 65, Totenhem 60, Mančester junajted 51, Čelsi 50, Arsenal 50, Vulverhempton 39, Votford 37, Everton (+1) 33, Bornmut 33, Lester 32, Vest Hem 33, Brajton 27, Kristal Palas 27, Barnli 27, Kardif 25, Njukasl 25, Sautempton 24, Fulam 17, Hadersfild 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar