ЕП за кошаркашице у знаку промоције женског спорта

Европско првенство за кошаркашице, најважније је интернационално такмичење у Србији ове године и прилика за нашу земљу да промовише женски спорт.

Кошарка 14.02.2019 | 14:30
ЕП за кошаркашице у знаку промоције женског спорта
Европско првенство за кошаркашице, које се одржава од 27. јуна до 7. јула у Србији и Летонији.

Потпредседница Владе Србије и председница Организационог одбора Европског првенства за сениорке у кошарци Зорана Михајловић истакла је да је то такмичење важно не само за промоцију спорта, већ и наше земље и изразила задовољство што је Кошаркашки савез Србије видео у влади партнера за организацију тог спортског догађаја. Како је рекла на данашњој седници Одбора, договорен је финансијски план и све што ће се у наредном периоду радити у градовима-.домаћинима: Београду, Нишу и Зрењанину.

''Сви ћемо дати свој максимум да такмичење буде добро организовано и да све продје у најбољем реду. Ово је прилика и да покажемо да је Србија много више од спорта'', навела је Михајловић и додала да је у организацију такмичења укључена и Туристичка организација Србије.

Потпредседница владе истакла је да је ЕП за кошаркашице прилика да се још више промовише женски спорт.

''Много више спорта, значи мање насиља и показује каква само нација и какво смо друштво'', нагласила је Михајловић и најавила да ће следећа седница Одбора бити одржана за седам дана.

Министар спорта и омладине Вања Удовичић рекао је да је Европско првенство за сениорке у кошарци најзначајније међународно спортско такмичење које се одржава у Србији у 2019.години и подсетио да је наша земља у последњих пет година органиозовала 15 великих медјународних сениорских такмичења.

'Можемо рећи да ће Србија бити најбољи домаћин, што је кошаркашка јавност видела до сада, и да ће Србија након тога бити узимана као пример добре праксе и да ћемо подићи стандарде кад је реч о организацији великих такмичења'', навео је Удовичић.

Додао је да је ово треће велико такмичење у кошарци које се организује у нашој земљи у последње три године, те да је Србија ове године први пут домаћин кошаркашког првенства за жене.

''Зелимо да популаризујемо и промовишемо женски спорт и да привучемо што већи број девојчица у систем спорта и велику породицу кошарке'', додао је Удовичић и изразио наду да ће гости из иностранства, који буду посетили нашу земљу и пратили такмичење, осетити право гостомпримство Србије.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић изразио је задовољство због одржавања прве седнице Организационог одбора и истакао да организација великих спортских догадјаја није могућа без подршке и помоћи Владе Србије, Министарства спорта и локалних самоуправа.

''Веома сам срећан што је потпредседница владе прихватила ову значајну и одговорну улогу. Сигуран сам да ћемо сви заједно, са њеним тимом на челу, још једдном показати да је Србија изврстан домаћин и мајстор у организовању великих такмичења'', уверен је Даниловић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

14.02.2019 13:52

Кад се сјетим ЕП у кошарци за жене одржаног у Бања Луци 1980....Дивна времена.

ОДГОВОРИТЕ