EP za košarkašice u znaku promocije ženskog sporta

Evropsko prvenstvo za košarkašice, najvažnije je internacionalno takmičenje u Srbiji ove godine i prilika za našu zemlju da promoviše ženski sport.

Košarka 14.02.2019 | 14:30
EP za košarkašice u znaku promocije ženskog sporta
Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje se održava od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke u košarci Zorana Mihajlović istakla je da je to takmičenje važno ne samo za promociju sporta, već i naše zemlje i izrazila zadovoljstvo što je Košarkaški savez Srbije video u vladi partnera za organizaciju tog sportskog događaja. Kako je rekla na današnjoj sednici Odbora, dogovoren je finansijski plan i sve što će se u narednom periodu raditi u gradovima-.domaćinima: Beogradu, Nišu i Zrenjaninu.

''Svi ćemo dati svoj maksimum da takmičenje bude dobro organizovano i da sve prodje u najboljem redu. Ovo je prilika i da pokažemo da je Srbija mnogo više od sporta'', navela je Mihajlović i dodala da je u organizaciju takmičenja uključena i Turistička organizacija Srbije.

Potpredsednica vlade istakla je da je EP za košarkašice prilika da se još više promoviše ženski sport.

''Mnogo više sporta, znači manje nasilja i pokazuje kakva samo nacija i kakvo smo društvo'', naglasila je Mihajlović i najavila da će sledeća sednica Odbora biti održana za sedam dana.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić rekao je da je Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci najznačajnije međunarodno sportsko takmičenje koje se održava u Srbiji u 2019.godini i podsetio da je naša zemlja u poslednjih pet godina organiozovala 15 velikih medjunarodnih seniorskih takmičenja.

'Možemo reći da će Srbija biti najbolji domaćin, što je košarkaška javnost videla do sada, i da će Srbija nakon toga biti uzimana kao primer dobre prakse i da ćemo podići standarde kad je reč o organizaciji velikih takmičenja'', naveo je Udovičić.

Dodao je da je ovo treće veliko takmičenje u košarci koje se organizuje u našoj zemlji u poslednje tri godine, te da je Srbija ove godine prvi put domaćin košarkaškog prvenstva za žene.

''Zelimo da popularizujemo i promovišemo ženski sport i da privučemo što veći broj devojčica u sistem sporta i veliku porodicu košarke'', dodao je Udovičić i izrazio nadu da će gosti iz inostranstva, koji budu posetili našu zemlju i pratili takmičenje, osetiti pravo gostomprimstvo Srbije.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja prve sednice Organizacionog odbora i istakao da organizacija velikih sportskih dogadjaja nije moguća bez podrške i pomoći Vlade Srbije, Ministarstva sporta i lokalnih samouprava.

''Veoma sam srećan što je potpredsednica vlade prihvatila ovu značajnu i odgovornu ulogu. Siguran sam da ćemo svi zajedno, sa njenim timom na čelu, još jeddnom pokazati da je Srbija izvrstan domaćin i majstor u organizovanju velikih takmičenja'', uveren je Danilović.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Skeptik

14.02.2019 13:52

Kad se sjetim EP u košarci za žene održanog u Banja Luci 1980....Divna vremena.

ODGOVORITE