Партизан доводи Огњена Јарамаза!

Црно-бели јачи за младог бека.

Кошарка 11.02.2019 | 22:25
Партизан доводи Огњена Јарамаза!
Партизан је вечерас добио још једно појачање пошто је из шпанског Бургоса стигао млади Огњен Јарамазкоји подједнако успешно покрива позиције "кеца" и "двојке" у бековској линији, јавља сајтбаскетбаллспхере.цом. Он је потписао вишегодишњи уговор са црно-белима што значи да озбиљно рачунају на њега у будучности. 

Јарамаз има 23 године и после пола године се враћа у Србију пошто је летос прешао из Меге у Бургос. Тамо је на 18 првенствених мечава у просеку бележио 6,4 поена за 14 минута на паркету. Поникао је у крушевачком Напретку пре него што је као 11-годишњак прешао у Партизан. Прошао је комплетну омладинску школу црно-белих, али није добио шансу у првом тиму, за разлику од његовог старијег братаНемање који је две године играо за најјачи састав Партизана. У лето 2013. је прешао у Мегу која га је одмах проследила на позајмицу у Смедерево. 

После годину дана на позајмици се вратио у Мегу где је у првој сениорској сезони бележио око 11 поена по мечу у АБА лиги, а сличан учинак је имао и у другој. Тада се и Партизан опет заинтересовао да га врати, шушкало се о трансферу у Хумску, али је остао у Меги. Тог лета се пријавио и на НБА драфт где су га као 58. пика изабрали Њујорк Никси за које је играо Летњу лигу. Међутим, тада су почели велики здравствени проблеми. Њујорк га је посало у болницу где му је дијагностификована плућна емболија због које је био ван кошарке неколико месеци. Тек што је почетком 2018. опет заиграо за Мегу и почео да се враћа у форму, уследио је лом шаке због којег је морао на нову дугачку паузу. Пропустио је скоро целу ту сезону и вратио се тек у финишу домаће Суперлиге после чега је напустио Мегу. 

Отишао је летос у Бургос са којим је потписао уговор на две године, али је сада ипак одлучио да прихвати позив Партизана и напусти шпански клуб. У Тринкијеријевом тиму ће појачати позиције племејкера и бека шутера на којима су већ Ренфро, Николић, Пејџ, Гегић и Маринковић. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар