Partizan dovodi Ognjena Jaramaza!

Crno-beli jači za mladog beka.

Košarka 11.02.2019 | 22:25
Partizan dovodi Ognjena Jaramaza!
Partizan je večeras dobio još jedno pojačanje pošto je iz španskog Burgosa stigao mladi Ognjen Jaramazkoji podjednako uspešno pokriva pozicije "keca" i "dvojke" u bekovskoj liniji, javlja sajtbasketballsphere.com. On je potpisao višegodišnji ugovor sa crno-belima što znači da ozbiljno računaju na njega u budučnosti. 

Jaramaz ima 23 godine i posle pola godine se vraća u Srbiju pošto je letos prešao iz Mege u Burgos. Tamo je na 18 prvenstvenih mečava u proseku beležio 6,4 poena za 14 minuta na parketu. Ponikao je u kruševačkom Napretku pre nego što je kao 11-godišnjak prešao u Partizan. Prošao je kompletnu omladinsku školu crno-belih, ali nije dobio šansu u prvom timu, za razliku od njegovog starijeg brataNemanje koji je dve godine igrao za najjači sastav Partizana. U leto 2013. je prešao u Megu koja ga je odmah prosledila na pozajmicu u Smederevo. 

Posle godinu dana na pozajmici se vratio u Megu gde je u prvoj seniorskoj sezoni beležio oko 11 poena po meču u ABA ligi, a sličan učinak je imao i u drugoj. Tada se i Partizan opet zainteresovao da ga vrati, šuškalo se o transferu u Humsku, ali je ostao u Megi. Tog leta se prijavio i na NBA draft gde su ga kao 58. pika izabrali Njujork Niksi za koje je igrao Letnju ligu. Međutim, tada su počeli veliki zdravstveni problemi. Njujork ga je posalo u bolnicu gde mu je dijagnostifikovana plućna embolija zbog koje je bio van košarke nekoliko meseci. Tek što je početkom 2018. opet zaigrao za Megu i počeo da se vraća u formu, usledio je lom šake zbog kojeg je morao na novu dugačku pauzu. Propustio je skoro celu tu sezonu i vratio se tek u finišu domaće Superlige posle čega je napustio Megu. 

Otišao je letos u Burgos sa kojim je potpisao ugovor na dve godine, ali je sada ipak odlučio da prihvati poziv Partizana i napusti španski klub. U Trinkijerijevom timu će pojačati pozicije plemejkera i beka šutera na kojima su već Renfro, Nikolić, Pejdž, Gegić i Marinković. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar