"Солари није луд, да избаци играча без разлога!"

Бивши фудбалер Кларенс Седорф говорио је за "Марку" о шансама Реала у Лиги шампиона, екипи без Роналда, Иску, Модрићу и притисцима играња за врхунске клубове.

Фудбал 12.02.2019 | 14:15
"Солари није луд, да избаци играча без разлога!"
"Сматрам да је Реал фаворит, с обзиром на то су тренутни шампиони и имају велико искуство у Лиги шампиона... Мада, то не значи да ће 100% освојити трофеј. Биће тешко освојити четврти узастопни трофеј, али Реал то може.", започео јеСедорф интервју за шпанску "Марку".

Поред Краљевског клуба, Сејдорф је као кандидате за титулу издвојио Ливерпул, Барселону, Атлетико, ПСГ, Бајерн и Манчестер Сити: "Сви су они довољно конкурентни и могу се такмичити до самог краја за победу“.

Говорио је о учинку Реала без Кристијана Роналда:

"Кристијана су сматрали краљем Реала, који је био гаранција голова. Да је Кристијано и даље у Реал Мадриду, екипа би имала много више самопоуздања, али не верујем да би се резултати толико разликовали. Мислим да је Зиданов одлазак имао већег утицаја на цео тим, јер је подразумевао промену начина рада."

На обавено питање када се разговара о шпанском фудбалу, избору између Месија и Кристијана Роналда, одговорио је:

"Обојица су на свој начин доминантни на светској сцени у последњој деценији. Меси игра у сопственом фудбалском стилу, док је Кристијанов стил сасвим другачији. Обојица настављају да чине кључну разлику у издањима својих екипа. Реч је о изузетним шампионима који фудбал тумаче на два различита начина."

Затим се осврнуо на Златну лопту, додељену Луки Модрићу:

"Нисам имао ту срећу и част да освојим ову награду, попут других великана који су писали историју фудбала. Модрић је доказао да је МВП, како у Реалу, тако и у својој репрезентацији. Био је свестан игре и показао је континуитет. Он је интелигентан играч. Незахвално је правити поређења са прошлошћу; тада се играо сасвим другачији фудбал, са другачијим играчима. Зато је, с обзиром на то какав је фудбал данас, сасвим заслужено награђен. Честитам Модрићу и желим му још великих резултата у каријери."

О случају Иска Аларкона, који је често изостављан из првог тима:

"Гледајући на такве ствари од споља, увек је тешко знати шта се дешава унутар клуба. Сигурно да је Иско важан играч и један је од фудбалера које бих ја извео на терен, да имам прилику да му будем тренер. Међутим, сви важни играчи могу да пролазе кроз тешке тренутке у каријери и посао је тренера да опорави играча, било физчки, било ментално, што је у интересу читаве екипе и самог играча. Солари није луд да избаци играча без разлога."

Сејдорф је истакао да никада није осетио притисак околине у клубовима попут Ајакса, Интера и Милана.

"То што нисам осећао притисак је била једна од мојих великих предности. Увек сам много очекивао од себе самог. Много више од онога што су други захтевали од мене. Био сам веома самокритичан и увек сам претварао спољне утицаје у мотивацију. Ако говоримо о екипама где је постојао највећи притисак, то је био Реал Мадрид."

За крај о доласку у Реал: "Било би као повратак кући".

"Млад сам, надам се да ћу се вратити"

Бивши ас Реала је истакао да прошлогодишњи преговори о доласку на клупу Краљевског клуба нису кренули у жељеном смеру.

"Искрено говорећи, прихватио бих тај посао. Било је контакта, али се отишло на другу страну при избору, али сам се као Мадридиста (навијач Реал Мадрида, прим. аут.), надао да ће клуб имати добре резултате након одлуке коју су начинили. Ипак, још сам млад и надам се да ћу се вратити."

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар