"Solari nije lud, da izbaci igrača bez razloga!"

Bivši fudbaler Klarens Sedorf govorio je za "Marku" o šansama Reala u Ligi šampiona, ekipi bez Ronalda, Isku, Modriću i pritiscima igranja za vrhunske klubove.

Fudbal 12.02.2019 | 14:15
"Solari nije lud, da izbaci igrača bez razloga!"
"Smatram da je Real favorit, s obzirom na to su trenutni šampioni i imaju veliko iskustvo u Ligi šampiona... Mada, to ne znači da će 100% osvojiti trofej. Biće teško osvojiti četvrti uzastopni trofej, ali Real to može.", započeo jeSedorf intervju za špansku "Marku".

Pored Kraljevskog kluba, Sejdorf je kao kandidate za titulu izdvojio Liverpul, Barselonu, Atletiko, PSG, Bajern i Mančester Siti: "Svi su oni dovoljno konkurentni i mogu se takmičiti do samog kraja za pobedu“.

Govorio je o učinku Reala bez Kristijana Ronalda:

"Kristijana su smatrali kraljem Reala, koji je bio garancija golova. Da je Kristijano i dalje u Real Madridu, ekipa bi imala mnogo više samopouzdanja, ali ne verujem da bi se rezultati toliko razlikovali. Mislim da je Zidanov odlazak imao većeg uticaja na ceo tim, jer je podrazumevao promenu načina rada."

Na obaveno pitanje kada se razgovara o španskom fudbalu, izboru između Mesija i Kristijana Ronalda, odgovorio je:

"Obojica su na svoj način dominantni na svetskoj sceni u poslednjoj deceniji. Mesi igra u sopstvenom fudbalskom stilu, dok je Kristijanov stil sasvim drugačiji. Obojica nastavljaju da čine ključnu razliku u izdanjima svojih ekipa. Reč je o izuzetnim šampionima koji fudbal tumače na dva različita načina."

Zatim se osvrnuo na Zlatnu loptu, dodeljenu Luki Modriću:

"Nisam imao tu sreću i čast da osvojim ovu nagradu, poput drugih velikana koji su pisali istoriju fudbala. Modrić je dokazao da je MVP, kako u Realu, tako i u svojoj reprezentaciji. Bio je svestan igre i pokazao je kontinuitet. On je inteligentan igrač. Nezahvalno je praviti poređenja sa prošlošću; tada se igrao sasvim drugačiji fudbal, sa drugačijim igračima. Zato je, s obzirom na to kakav je fudbal danas, sasvim zasluženo nagrađen. Čestitam Modriću i želim mu još velikih rezultata u karijeri."

O slučaju Iska Alarkona, koji je često izostavljan iz prvog tima:

"Gledajući na takve stvari od spolja, uvek je teško znati šta se dešava unutar kluba. Sigurno da je Isko važan igrač i jedan je od fudbalera koje bih ja izveo na teren, da imam priliku da mu budem trener. Međutim, svi važni igrači mogu da prolaze kroz teške trenutke u karijeri i posao je trenera da oporavi igrača, bilo fizčki, bilo mentalno, što je u interesu čitave ekipe i samog igrača. Solari nije lud da izbaci igrača bez razloga."

Sejdorf je istakao da nikada nije osetio pritisak okoline u klubovima poput Ajaksa, Intera i Milana.

"To što nisam osećao pritisak je bila jedna od mojih velikih prednosti. Uvek sam mnogo očekivao od sebe samog. Mnogo više od onoga što su drugi zahtevali od mene. Bio sam veoma samokritičan i uvek sam pretvarao spoljne uticaje u motivaciju. Ako govorimo o ekipama gde je postojao najveći pritisak, to je bio Real Madrid."

Za kraj o dolasku u Real: "Bilo bi kao povratak kući".

"Mlad sam, nadam se da ću se vratiti"

Bivši as Reala je istakao da prošlogodišnji pregovori o dolasku na klupu Kraljevskog kluba nisu krenuli u željenom smeru.

"Iskreno govoreći, prihvatio bih taj posao. Bilo je kontakta, ali se otišlo na drugu stranu pri izboru, ali sam se kao Madridista (navijač Real Madrida, prim. aut.), nadao da će klub imati dobre rezultate nakon odluke koju su načinili. Ipak, još sam mlad i nadam se da ću se vratiti."

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar