Солскјер: Ако постоји прави тренутак за овакву утакмицу...

. . . то је баш овај! Норвежанин пуца од самопоуздања пред сутрашњи окршај са Пари Сен Жерменом и прижељкује репризу из неких прошлих времена.

Фудбал 12.02.2019 | 13:15
Солскјер: Ако постоји прави тренутак за овакву утакмицу...

Привремени менаџер Манчестер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер каже да је "сувише просто" гледати на предстојеће три важне утакмице његовог тима, са Пари Сен Жерменом (Лига шампиона), Челсијем (ФА куп) и Ливерпулом (Премијер лига), као на прилику да обезбеди себи сталан посао на Олд Трафорду.

Чињеница је да су Црвени ђаволи у фантастичној серији откако је Норвежанин заменио Жозеа Муриња на клупи енглеског великана, пошто је победио десет пута и ремизирао само једном на 11 утакмица које је водио.

Ипак, вечерас против француског шампиона у најелитнијем клупском такмичењу (21.00) почиње нова серија искушења за Солскјера, а Норвежанин одбија да се бави нагађањима око тога хоће ли му и овај двомеч одредити судбину на клупи Манчестер Јунајтеда.

"То што ме питате, то је просто гледање на ствари. Морате да промените начин на који ме то питате, постоји више начина да ми 'приђете'. Не морамо да журимо. Има још неколико месеци до краја сезоне, мој примарни циљ је да урадим све што могу за овај велики клуб", рекао је Солскјер.

Норвежанин је уверен да ће његовом тиму бити тешко у окршају Лиге шампиона са Парижанима - који долазе без Каванија и Нејмара - као и да прва утакмица следи у савршеном тренутку за Манчестер Јунајтед.

"Пружили смо себи најбољу могућу прилику за успех само због начина на који дочекујемо ову утакмицу. Самоуверени смо, пронашли смо прави тим и праву игру. Имамо и резултате. Изгледамо као озбиљна екипа и знамо како морамо да приступамо обавезама. Ако некада постоји право време за овакву утакмицу онда је то сигурно овај тренутак. Радујемо се овом изазову, и навијачи и грачи се подједнако радују оваквим ноћима у Лиги шампиона, јер су посебне", истиче Оле.

Тренер Манчестер Јунајтеда каже и да ће се своје претходне ноћи у Лиги шампиона сећати док је жив.

"Моја последња велика у Лиги шампиона била је у априлу 2007. године у победи над Ромом од 7:1. Била је то типична фудбалска ноћ на Олд Трафорду. Изгубили смо први меч тамо са 2:1, а менаџер (Алекс Фергусон) је био срећан после утакмице. Рекао нам је да ћемо их победити у реваншу, знао је наше квалитете. Желим и да моји играчи буду свесни својих квалитета и подједнако као и моја генерација тада уђу сутра у окршај са Паризом. Само тако имамо шансу", закључио је Оле Гунар Солскјер.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дадињо

12.02.2019 13:51

Карактер и легенда,увек све полази од себе.

ОДГОВОРИТЕ