Solskjer: Ako postoji pravi trenutak za ovakvu utakmicu...

. . . to je baš ovaj! Norvežanin puca od samopouzdanja pred sutrašnji okršaj sa Pari Sen Žermenom i priželjkuje reprizu iz nekih prošlih vremena.

Fudbal 12.02.2019 | 13:15
Solskjer: Ako postoji pravi trenutak za ovakvu utakmicu...

Privremeni menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer kaže da je "suviše prosto" gledati na predstojeće tri važne utakmice njegovog tima, sa Pari Sen Žermenom (Liga šampiona), Čelsijem (FA kup) i Liverpulom (Premijer liga), kao na priliku da obezbedi sebi stalan posao na Old Trafordu.

Činjenica je da su Crveni đavoli u fantastičnoj seriji otkako je Norvežanin zamenio Žozea Murinja na klupi engleskog velikana, pošto je pobedio deset puta i remizirao samo jednom na 11 utakmica koje je vodio.

Ipak, večeras protiv francuskog šampiona u najelitnijem klupskom takmičenju (21.00) počinje nova serija iskušenja za Solskjera, a Norvežanin odbija da se bavi nagađanjima oko toga hoće li mu i ovaj dvomeč odrediti sudbinu na klupi Mančester Junajteda.

"To što me pitate, to je prosto gledanje na stvari. Morate da promenite način na koji me to pitate, postoji više načina da mi 'priđete'. Ne moramo da žurimo. Ima još nekoliko meseci do kraja sezone, moj primarni cilj je da uradim sve što mogu za ovaj veliki klub", rekao je Solskjer.

Norvežanin je uveren da će njegovom timu biti teško u okršaju Lige šampiona sa Parižanima - koji dolaze bez Kavanija i Nejmara - kao i da prva utakmica sledi u savršenom trenutku za Mančester Junajted.

"Pružili smo sebi najbolju moguću priliku za uspeh samo zbog načina na koji dočekujemo ovu utakmicu. Samouvereni smo, pronašli smo pravi tim i pravu igru. Imamo i rezultate. Izgledamo kao ozbiljna ekipa i znamo kako moramo da pristupamo obavezama. Ako nekada postoji pravo vreme za ovakvu utakmicu onda je to sigurno ovaj trenutak. Radujemo se ovom izazovu, i navijači i grači se podjednako raduju ovakvim noćima u Ligi šampiona, jer su posebne", ističe Ole.

Trener Mančester Junajteda kaže i da će se svoje prethodne noći u Ligi šampiona sećati dok je živ.

"Moja poslednja velika u Ligi šampiona bila je u aprilu 2007. godine u pobedi nad Romom od 7:1. Bila je to tipična fudbalska noć na Old Trafordu. Izgubili smo prvi meč tamo sa 2:1, a menadžer (Aleks Ferguson) je bio srećan posle utakmice. Rekao nam je da ćemo ih pobediti u revanšu, znao je naše kvalitete. Želim i da moji igrači budu svesni svojih kvaliteta i podjednako kao i moja generacija tada uđu sutra u okršaj sa Parizom. Samo tako imamo šansu", zaključio je Ole Gunar Solskjer.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dadinjo

12.02.2019 13:51

Karakter i legenda,uvek sve polazi od sebe.

ODGOVORITE