Сукоб Коларова и навијача прва тема и пред Порто!

Више волим такве но оне што љубе грб, па падну чим мало заболи! Капитен Де Роси још једном стао у одбрану српског репрезентативца.  Де Роси брани Коларова: Он ми је као брат! Капитен Роме, Данијеле де Роси, поручио је да би било добро да навијачи "вучице" и Александар Коларов изгладе односе.

Фудбал 12.02.2019 | 11:15
Сукоб Коларова и навијача прва тема и пред Порто!
Капитен репрезентације Србије је у последње две недеље, тачније од утакмице четвртфинала Купа Италије са Фиорентином (1:7) на мети тифоза.

Коларов се протеклог викенда, постигавши трећи гол на мечу са Кјевом (3:0), поклонио навијачима, али тај потез је протумачен различито. Док је тренер Ди Франческо сматрао да је то гест добре воље, неки навијачи су то сматрали провокацијом.

Отуда је решио да реагује и Де Роси, у покушају да смири страсти па је на друштвеним мрежама окачио поруку у којој је писало "брате мој". 

Везиста Роме је у обраћању медијима пред меч Лиге шампиона са Портом на "Олимпику" још једном подвукао да односи треба да се изгладе.ж 

"Бићу најсрећнији човек на свету када се трзавице примире. Ценим навијаче Роме, које волим и који су ме увек штитили, али и Александра Коларова који ми је попут брата. Навијачи морају да ми верују. Можда није Римљанин и не љуби наше боје од почетка, али је један од најбољих професионалаца које знам. Није од оних који љуби грб па се повлачи првом приликом пред већим проблемима", поручио је Де Роси.

Ватра се не стишава, иако је Александар Коларов покушао да закопа ратне секире. Ултраси ипак нигде на свету нису познати као превише милостива групација, па су те намере капитена Србије дочекане на нож на јужној трибини римског Олимпика. Капитен Роме Данијеле де Роси зато је још једном осетио потребу да стане у заштиту “брата”.

Уместо да прича о Порту, Де Роси на конференцији за новинаре уочи наставка Лиге шампиона принуђен да поново уверава навијаче да претерују са негативним емоцијама према Коларову. Тврди да за тим нема потребе и да греше сви они који су наклон искусног бека према трибини након утакмице са Кјевом схватили као намерну провокацију. Шеф струке Еузебио ди Франческо такав потез Коларова је уосталом назвао "дивним гестом извињења", али чини се да навијачи то нису баш тако разумели.

“Волим Ромине навијаче, а Алекса сматрам братом. И молим навијаче који су ми увек веровали да ми верују и сада. У животу сам срео мало таквих професионалаца какав  је Коларов. Више волим такве него оне што љубе грб и изјављују љубав, а после их нема чим осете мали бол”, децидиран је Де Роси.

Баш зато апелује на помирење. На обе стране.

“Тачно је да навијаче мораш да поштујеш и разумеш кад су нестрпљиви, али ја бих био најсрећнији кад би се ова прича завршила”, поентира Де Роси.

Време лечи све. Ако га прате добри резултати наравно. То је фудбал.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар