Sukob Kolarova i navijača prva tema i pred Porto!

Više volim takve no one što ljube grb, pa padnu čim malo zaboli! Kapiten De Rosi još jednom stao u odbranu srpskog reprezentativca.  De Rosi brani Kolarova: On mi je kao brat! Kapiten Rome, Danijele de Rosi, poručio je da bi bilo dobro da navijači "vučice" i Aleksandar Kolarov izglade odnose.

Fudbal 12.02.2019 | 11:15
Sukob Kolarova i navijača prva tema i pred Porto!
Kapiten reprezentacije Srbije je u poslednje dve nedelje, tačnije od utakmice četvrtfinala Kupa Italije sa Fiorentinom (1:7) na meti tifoza.

Kolarov se proteklog vikenda, postigavši treći gol na meču sa Kjevom (3:0), poklonio navijačima, ali taj potez je protumačen različito. Dok je trener Di Frančesko smatrao da je to gest dobre volje, neki navijači su to smatrali provokacijom.

Otuda je rešio da reaguje i De Rosi, u pokušaju da smiri strasti pa je na društvenim mrežama okačio poruku u kojoj je pisalo "brate moj". 

Vezista Rome je u obraćanju medijima pred meč Lige šampiona sa Portom na "Olimpiku" još jednom podvukao da odnosi treba da se izglade.ž 

"Biću najsrećniji čovek na svetu kada se trzavice primire. Cenim navijače Rome, koje volim i koji su me uvek štitili, ali i Aleksandra Kolarova koji mi je poput brata. Navijači moraju da mi veruju. Možda nije Rimljanin i ne ljubi naše boje od početka, ali je jedan od najboljih profesionalaca koje znam. Nije od onih koji ljubi grb pa se povlači prvom prilikom pred većim problemima", poručio je De Rosi.

Vatra se ne stišava, iako je Aleksandar Kolarov pokušao da zakopa ratne sekire. Ultrasi ipak nigde na svetu nisu poznati kao previše milostiva grupacija, pa su te namere kapitena Srbije dočekane na nož na južnoj tribini rimskog Olimpika. Kapiten Rome Danijele de Rosi zato je još jednom osetio potrebu da stane u zaštitu “brata”.

Umesto da priča o Portu, De Rosi na konferenciji za novinare uoči nastavka Lige šampiona prinuđen da ponovo uverava navijače da preteruju sa negativnim emocijama prema Kolarovu. Tvrdi da za tim nema potrebe i da greše svi oni koji su naklon iskusnog beka prema tribini nakon utakmice sa Kjevom shvatili kao namernu provokaciju. Šef struke Euzebio di Frančesko takav potez Kolarova je uostalom nazvao "divnim gestom izvinjenja", ali čini se da navijači to nisu baš tako razumeli.

“Volim Romine navijače, a Aleksa smatram bratom. I molim navijače koji su mi uvek verovali da mi veruju i sada. U životu sam sreo malo takvih profesionalaca kakav  je Kolarov. Više volim takve nego one što ljube grb i izjavljuju ljubav, a posle ih nema čim osete mali bol”, decidiran je De Rosi.

Baš zato apeluje na pomirenje. Na obe strane.

“Tačno je da navijače moraš da poštuješ i razumeš kad su nestrpljivi, ali ja bih bio najsrećniji kad bi se ova priča završila”, poentira De Rosi.

Vreme leči sve. Ako ga prate dobri rezultati naravno. To je fudbal.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar