Осумњичен за покушај убиства

Полицајац С. С. из Дрвара, који је запослен у МУП-у Ливањског кантона, осумњичен је за покушај убиства двадесетпетогодишње А. Г. из овог града, потврђено је "Независним" у том МУП-у.

Босна и Херцеговина 11.02.2019 | 20:59
Осумњичен за покушај убиства
"Независне" незванично сазнају и да је у питању двадесетосмогодишњи полицајац Стеван Срдић, којег терете за покушај убиства Ане Глогиње.

Инцидент у којем је рањена Глогиња догодио се у суботу око 11.30 у угоститељском објекту "Шкорпион" у Титовој улици у Дрвару.

Рањену дјевојку је полицајац погодио у груди, а метак јој је пробио плућа и ударио у кичму. Она је, како сазнајемо, у тешком стању и јуче је требало да буде оперисана у сплитског болници.

Према ријечима мјештана, власник поменутог кафића је отац осумњиченог припадника полиције, а у којем је, како кажу, тешко повријеђена дјевојка радила као конобарица.

Како је за "Независне" потврдио Ивица Врдољак, портпарол МУП-а Ливањског кантона, С.С., који је запослен у том МУП-у, прексиноћ је предат у Кантонално тужилаштво након што је над њим урађена криминалистичка обрада.

У овом тужилаштву су нам јуче рекли да је осумњичено лице С.С. јуче саслушано те да се даље чека одлука тужиоца.

Међутим, тужилац се о својој одлуци и евентуалном тражењу притвора до закључења овог броја "Независних" није огласио.

Извор близак истрази рекао је да постоји могућност да је метак опалио случајно, јер је осумњичени сједио у кафићу са колегом након смјене, када је Срдић узео оружје од њега и вадио муницију.

Након тога је метак погодио несрећну дјевојку, али из полиције званично нису наводили околности под којима се десио покушај убиства.

(Независне новине) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

1+1=2

12.02.2019 07:07

Пистољ опалио слуцајно, а тузиалц квалификовао као покусај убиства!!?? Сто "покусај"!? Ма написи му одмах убиство и то квалификовани облик! Ово само у БиХ мозе, да тузиоци пису ста год хоце, а да за такве будаластине не одговарају никоме! Најгоре сто це такву квалификацију и суд прихватити!

ОДГОВОРИТЕ