Видео: Желим да дам гол на свакој утакмици!

Есенција Пјонтековог размишљања. . .  Засад је постигао четири гола на три меча у којима је био стартер!

Фудбал 14.02.2019 | 08:00
Видео: Желим да дам гол на свакој утакмици!
Кшиштоф Пјонтек је постао права машина за голове. Гледали смо га у Ђенови, почели да их бројимо, дивили се нападачу који скоро на свакој утакмици барем једном затресе мрежу. Да ли је то био само блесак? Или је овај дечко спреман за већа дела? Таква су се питања постављала.

Онда је дошао Милан и ове зиме ставио новац на сто. Ђенова је морала да прихвати, а популарни Пистолеросе обрео у свлачионици чувеног тима са Сан Сира.

Као и док је био у Ђенови, поново су почеле теорије. Шта ако не буде дао гол на прва два, или четири меча? Какав ће тек онда бити притисак на његовим плећима? Милан дуго није имао праву деветку. Треба се изборити са тим.

И он је то учинио. Поново је дао гол за Милан, овога пута не толико битан, трећи, против Каљарија при резултату 2:0. Али, испунио је свој циљ. Уосталом, то је дужност нападача. Нису код Пјонтека богзна како атрактивни, али сваки гол вреди исто. Битно је само да их има.

"Срећан сам, морам да остане фокусиран и да играм добро. Осећам се добро, навијачи ме воле, дао сам много голова за Ђенову, желим да постигнем гол на свакој утакмици", рекао је Пјонтек.

Неки су га прозвали Робокап...

"Више волим да ме људи зову Пистолеро", рекао је Пјонтек, наравно мислећи пре свега на ону његову прославу погодака.

Можемо да га зовемо како хоћемо, ради се о озбиљном нападачу који даје голове. Баш такав је био потребан Миланезима. На све то додајмо и Лукаса Пакету и сарадњу ове двојице играча. Пробудио се нови елан у редовима седмоструког првака Европе. Све делује много боље по Росонере. Па и поглед на табелу.



Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар