Званично: Пол Сколс - тренер!

Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда, Пол Сколс, именован је за менаџера Олдам Атлетика.  Сколс кренуо Солскјеровим стопама.  Пол Сколс преузео је Олдам из енглеске четврте лиге. Некадашњем капитену Манчестер јунајтеда је ово први самостални тренерски посао у каријери.  Сад да видимо како ће Мурињо да оплете по Сколсу! Пол је преузео четвртолигаша Олдам и то му је први самосталан тренерски посао у каријери.

Фудбал 12.02.2019 | 08:45
Званично: Пол Сколс - тренер!
Пол Сколс званично почиње самосталну тренерску каријеру.

Он је после успешних преговора потписао уговор са екипом Олдам Атлетика и у наредном периоду седеће на клупи члана Лиге 2, односно четвртог ранга енглеског фудбала.

Са Олдамом, клубом за који је навијао као дечак, потписао је уговор на годину и по дана.

Сколсу (44) ће то бити први самостални тренерски посао, након што је кратко био вршилац дужности тренера Салфорда, клуба чији је сувласник.

Пол Сколс је целу каријеру провео у Манчестер јунајтеду са којим је освојио 11 титула у Премијер лиги, три ФА купа и два трофеја у Лиги шампиона, пре него што је завршио играчку каријеру 2013. године.

Олдам је тренутно на 14. месту на табели Лиге 2.

Сколс је потписао уговор са енглеским четворолигашем на наредних годину ипо дана.

Током богате играчке каријере, освојио је једанаест титула Премијер лиге, три ФА купа и две Лиге шампиона. Након почетка заслужене играчке пензије, радио је као стручни консултант за британску телевизију ИТВ.

Прве кораке у тренерском послу, начинио је током периода после смене Дејвида Мојеса у Јунајтеду, 2014. године.

Премијера за новопеченог менаџера је већ сутра. Четрнаестопласирани Олдам ће заиграти против Јоувил Тауна на домаћем терену стадиона Баундери Парк.

Власник клуба Абдулах Лемсгам је са великим ентузијазмом оценио именовање новог тренера Олдама:

"Он је човек који је освојио све што се могло освојити, са огромним фудбалским знањем, а његова глад и жеља да успе као менаџер је јасна. Није тајна колико је желео овај посао, па сам веома срећан што могу да га уведем у породицу Олдам Атлетика. Пол ће имати моју стопроцентну подршку у раду."

Сколс је још један бивши ученик сер Алекса Фергусона и бивши играч Манчестер јунајтеда који је решио да се опроба у тренерским водама после Оле Гунара Солскјера, који сада, са доста успеха, води управо "црвене ђаволе".

Дуго је Пол Сколс седео за новинарским столом и критиковао све што се догађа у Манчестер Јунајтеду. Био је жестоки критичар и Жозеа Муриња. А, сада можемо да дођемо у ситуацију да Мурињо коментарише Сколса. Јер, бивши везиста Манчестера и репрезентације Енглеске је преузео свој први клуб у животу као тренер, четвртолигаша Олдам!

Потписао је уговор на годину и по дана са клубом за који је навијао као дечак. Тешко ће Олдам доћи до руку Муриња који се бави коментарисањем утакмица, али ако Португалац у Купу или на било који начин буде могао да коментарише Сколса, то би било веома занимљиво за чути. Јер, Сколс није пропуштао шансу да стане на жуљ Мурињу док је Португалац водио Манчестер.

Постоји могућност да 10% деоница Сколса и Салфорд Ситију праве проблем Сколсу ако се тај тим пласира у Лигу два где се налази Олдам.

Сколс је на клупи овог тима наследио Френкија Буна. Олдам се тренутно налази на 14. позицији у Лиги два, девет поена далеко од плеј-оф места и 14 изнад зоне испадања.

Видећемо како ће се Сколс снаћи на свом првом тренерском послу.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар