Zvanično: Pol Skols - trener!

Bivši fudbaler Mančester junajteda, Pol Skols, imenovan je za menadžera Oldam Atletika.  Skols krenuo Solskjerovim stopama.  Pol Skols preuzeo je Oldam iz engleske četvrte lige. Nekadašnjem kapitenu Mančester junajteda je ovo prvi samostalni trenerski posao u karijeri.  Sad da vidimo kako će Murinjo da oplete po Skolsu! Pol je preuzeo četvrtoligaša Oldam i to mu je prvi samostalan trenerski posao u karijeri.

Fudbal 12.02.2019 | 08:45
Zvanično: Pol Skols - trener!
Pol Skols zvanično počinje samostalnu trenersku karijeru.

On je posle uspešnih pregovora potpisao ugovor sa ekipom Oldam Atletika i u narednom periodu sedeće na klupi člana Lige 2, odnosno četvrtog ranga engleskog fudbala.

Sa Oldamom, klubom za koji je navijao kao dečak, potpisao je ugovor na godinu i po dana.

Skolsu (44) će to biti prvi samostalni trenerski posao, nakon što je kratko bio vršilac dužnosti trenera Salforda, kluba čiji je suvlasnik.

Pol Skols je celu karijeru proveo u Mančester junajtedu sa kojim je osvojio 11 titula u Premijer ligi, tri FA kupa i dva trofeja u Ligi šampiona, pre nego što je završio igračku karijeru 2013. godine.

Oldam je trenutno na 14. mestu na tabeli Lige 2.

Skols je potpisao ugovor sa engleskim četvoroligašem na narednih godinu ipo dana.

Tokom bogate igračke karijere, osvojio je jedanaest titula Premijer lige, tri FA kupa i dve Lige šampiona. Nakon početka zaslužene igračke penzije, radio je kao stručni konsultant za britansku televiziju ITV.

Prve korake u trenerskom poslu, načinio je tokom perioda posle smene Dejvida Mojesa u Junajtedu, 2014. godine.

Premijera za novopečenog menadžera je već sutra. Četrnaestoplasirani Oldam će zaigrati protiv Jouvil Tauna na domaćem terenu stadiona Baunderi Park.

Vlasnik kluba Abdulah Lemsgam je sa velikim entuzijazmom ocenio imenovanje novog trenera Oldama:

"On je čovek koji je osvojio sve što se moglo osvojiti, sa ogromnim fudbalskim znanjem, a njegova glad i želja da uspe kao menadžer je jasna. Nije tajna koliko je želeo ovaj posao, pa sam veoma srećan što mogu da ga uvedem u porodicu Oldam Atletika. Pol će imati moju stoprocentnu podršku u radu."

Skols je još jedan bivši učenik ser Aleksa Fergusona i bivši igrač Mančester junajteda koji je rešio da se oproba u trenerskim vodama posle Ole Gunara Solskjera, koji sada, sa dosta uspeha, vodi upravo "crvene đavole".

Dugo je Pol Skols sedeo za novinarskim stolom i kritikovao sve što se događa u Mančester Junajtedu. Bio je žestoki kritičar i Žozea Murinja. A, sada možemo da dođemo u situaciju da Murinjo komentariše Skolsa. Jer, bivši vezista Mančestera i reprezentacije Engleske je preuzeo svoj prvi klub u životu kao trener, četvrtoligaša Oldam!

Potpisao je ugovor na godinu i po dana sa klubom za koji je navijao kao dečak. Teško će Oldam doći do ruku Murinja koji se bavi komentarisanjem utakmica, ali ako Portugalac u Kupu ili na bilo koji način bude mogao da komentariše Skolsa, to bi bilo veoma zanimljivo za čuti. Jer, Skols nije propuštao šansu da stane na žulj Murinju dok je Portugalac vodio Mančester.

Postoji mogućnost da 10% deonica Skolsa i Salford Sitiju prave problem Skolsu ako se taj tim plasira u Ligu dva gde se nalazi Oldam.

Skols je na klupi ovog tima nasledio Frenkija Buna. Oldam se trenutno nalazi na 14. poziciji u Ligi dva, devet poena daleko od plej-of mesta i 14 iznad zone ispadanja.

Videćemo kako će se Skols snaći na svom prvom trenerskom poslu.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar