"Насилници, ви нисте Сплит"

Градоначелник Сплита поручио је, поводом инцидената у том граду, да Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и да они који то подржавају нису Сплит.

Регион 11.02.2019 | 16:52
"Насилници, ви нисте Сплит"
Он је то изјавио поводом низа инцидената од напада на ватерполисте Црвене звезде до графита мржње исписаних на основној школи.

Сплитски градоначелник Андро Крстуловић Опара је рекао да је оно што се протекла три дана догађа у Сплиту супротно духу уважавања, толеранције и гостољубивости коју Сплит живи, негује и којом се поноси.

Он је додао да верује да је реч о изолованим неделима људи који наносе штету граду и Хрватској.

"Већ сам рекао, Сплит није и неће бити град који толерише говор мржње и насиље било какве врсте. Исцртавање непримерених порука и симбола на Основној школи Скалице за сваку је осуду. Против тих страшних порука морамо се борити едукацијом и стварањем атмосфере у којима су овакве и сличне шкработине апсолутно неприхватљиве. Надам се како ће у најскоријем року правосудне и полицијске службе изоловати и казнити кривце који наносе штету нашем граду", истакао је сплитски градоначелник и поручио им: "Ви нисте Сплит!", преноси Хина.

Саопштење медијима градоначелник Сплита је објавио након што је данас откривено да су на згради Основне школе Скалице осванули натписи с порукама мржње.

На зидовима је црним спрејем нацртан усташки и нацистички симбол, као и поруке поруке "Мрзим полицију", "Мрзи Србију", "Мрзим школу и Србе", "Смрт", "Смрт полицији", "Стока неодгојена" и "1945".

Полиција је навела да им је то у јутарњим сатима пријавила директорка школе и да се ради на случају како би открили починитеља или више њих.

У суботу су на Риви најприје вербално, а затим и физички нападнута тројица ватерполиста "Црвене звезде". Полиција је од петорице нападача ухапсила тројицу, а истражни судија ће одлучити хоће ли суђење за почињена кривична дела из мржње чекати на слободи или у затвору на Билицама.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Црни Груја

11.02.2019 16:54

Није логор Лора био случајно у Сплиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тара

11.02.2019 18:12

Ниста није случајно!

Name

Мишо

11.02.2019 17:41

Каже народ: "Како посијеш,тако ћеш пожњети". Џаба сад извини . Ријека се прави од малих капи. Свако благонаклоно гледање на "За дом..." или смањивање бројева ЈасеновцА и дтугих "демократских слобода" , резултира сад Сплитом, сутра ће то СИГУРНО бити у Задру, Дубровнику,Загребу..... Сад "чуда великог "у билом граду..... Револуције и МРЖЊЕ "једу своју децу"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

акабиба

11.02.2019 19:46

А сам није рођени Сплићо него из Бих је поријеклом која иронија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

11.02.2019 22:05

Нису они Сплит,они су из Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ