"Nasilnici, vi niste Split"

Gradonačelnik Splita poručio je, povodom incidenata u tom gradu, da Split nije i neće biti grad koji toleriše govor mržnje i da oni koji to podržavaju nisu Split.

Region 11.02.2019 | 16:52
"Nasilnici, vi niste Split"
On je to izjavio povodom niza incidenata od napada na vaterpoliste Crvene zvezde do grafita mržnje ispisanih na osnovnoj školi.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je rekao da je ono što se protekla tri dana događa u Splitu suprotno duhu uvažavanja, tolerancije i gostoljubivosti koju Split živi, neguje i kojom se ponosi.

On je dodao da veruje da je reč o izolovanim nedelima ljudi koji nanose štetu gradu i Hrvatskoj.

"Već sam rekao, Split nije i neće biti grad koji toleriše govor mržnje i nasilje bilo kakve vrste. Iscrtavanje neprimerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi Skalice za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem atmosfere u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive. Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolovati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu", istakao je splitski gradonačelnik i poručio im: "Vi niste Split!", prenosi Hina.

Saopštenje medijima gradonačelnik Splita je objavio nakon što je danas otkriveno da su na zgradi Osnovne škole Skalice osvanuli natpisi s porukama mržnje.

Na zidovima je crnim sprejem nacrtan ustaški i nacistički simbol, kao i poruke poruke "Mrzim policiju", "Mrzi Srbiju", "Mrzim školu i Srbe", "Smrt", "Smrt policiji", "Stoka neodgojena" i "1945".

Policija je navela da im je to u jutarnjim satima prijavila direktorka škole i da se radi na slučaju kako bi otkrili počinitelja ili više njih.

U subotu su na Rivi najprije verbalno, a zatim i fizički napadnuta trojica vaterpolista "Crvene zvezde". Policija je od petorice napadača uhapsila trojicu, a istražni sudija će odlučiti hoće li suđenje za počinjena krivična dela iz mržnje čekati na slobodi ili u zatvoru na Bilicama.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

11.02.2019 16:54

Nije logor Lora bio slučajno u Splitu.

ODGOVORITE
Name

Tara

11.02.2019 18:12

Nista nije slučajno!

Name

Mišo

11.02.2019 17:41

Kaže narod: "Kako posiješ,tako ćeš požnjeti". Džaba sad izvini . Rijeka se pravi od malih kapi. Svako blagonaklono gledanje na "Za dom..." ili smanjivanje brojeva JasenovcA i dtugih "demokratskih sloboda" , rezultira sad Splitom, sutra će to SIGURNO biti u Zadru, Dubrovniku,Zagrebu..... Sad "čuda velikog "u bilom gradu..... Revolucije i MRŽNJE "jedu svoju decu"...

ODGOVORITE
Name

akabiba

11.02.2019 19:46

A sam nije rođeni Splićo nego iz Bih je porijeklom koja ironija

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

11.02.2019 22:05

Nisu oni Split,oni su iz Hercegovine.

ODGOVORITE