Овако је било на испитивању

Озрен Пердув, један од чланова групе Правда за Давида, написао је не фејсбуку како је текао информативни разговор, вођен у суботу у Полицијској управи у Бањалуци. Кратко је оцијенио да је то био "циркус", али и да су у полицији свјесни да због нечаних радњи могу и одговарати некада. . .

Република Српска 11.02.2019 | 13:50
Овако је било на испитивању
"Нас шесторо је прекључе добило позив да се јавимо полицији, а у вези са предметом – информативни разговор", наводи Пердув и додаје да појма нису имали шта је стварно предмет позива, односно шта је тема информативног разговора.

Каже да су се сви одазвали позиву и сви су дошли са жутим тракама око руке шаљући на тај начин јасну поруку шта мислимо о свему томе.

"Са нашим адвокатом смо дошли тачно у 17х и пријавили смо се на портирници. Речено нам је да чекамо. Стојимо ми, чекамо, смијемо се, причамо, зезамо. Пролазе десетине минута нико нас не зове. Адвокат нам саопштава да то што раде (то чекање) нема смисла и препоручује нам да идемо, а да ће он одрадити што треба умјесто нас. Ипак смо остали. Након пола сата прозивају једног од нас", казује Пердув, додајући да је ишло једно по једно.

"Свако од нас се задржао између пола сата до 45 минута. Ја сам био посљедњи и позван сам у 20:15х на први спрат. Улазим у канцеларију, а унутра њих 5-6 полицајаца и наш адвокат. Сједам ја са жутом траком око руке и слушам. Они се сви смију, зезају. Опуштена нека варијанта. Мени искрено до зезе и до смијеха није. Они су на послу, ја нисам. Ја своје вријеме трошим на глупости и монтиране процесе", открива Пердув, констатујући да су инспектори били и више него љубазни.

"Ја тад схватим да људи састављају записник о испитивању окривљеног, тј. мене због почињеног прекршаја. Молим!? За шта болан окривљен? Окривљен сам да сам 27.1. организовао, водио, учествовао и узвикивао пароле у непријављеном јавном скупу који је трајао у времену од 18:00 до 19:40 приликом кога је дошло до нарушавања јавног реда и мира. ВАУ! Попуњавају они тако записник и траже личне податке и кад су чули гдје радим и да сам неожењен рекоше – благо теби, не може боља комбинација",пише Пердув на фејсбуку...

Слиједи нови записник и ново испитивање

"Све исто, само други датум, 2. фебруар 2019. године. Окривљен да сам организовао, водио, учествовао и узвикивао пароле у непријављеном јавном скупу који је трајао у времену од 17:30 до 19:05 приликом ког је дошло до нарушавања јавног реда и мира. ВАУ! И ту се ја слатко насмијем и кажем њима – па, како само два записника? Недостаје овдје још више од 300 записника. Од 26. марта 2018. па до 9. фебруара 2019…..ухууу, колико ту записника треба. Није фер да се само нека два датума узимају" описао је Пердув свој дијалог са истражиоцима, који су се, како наводи, смјешкали.

На приједлог адвоката, каже, одлучисмо да никакву “одбрану” не износимо, већ да све оставимо за евентуални суд, ако тај циркус од процеса икада дође до суда.

"Не вриједи трошити своју енергију и вријеме ту у полицији. Остало на крају да се потпишем. Каже адвокат – пошто има много за потписивати ти пиши само О.П. Ја онако у чуду гледам у полицијске службенике и питам да ли може то тако. Кажу они – може. Тако да сам ја, писмен и образован, потписивао се са О.П." наводи Пердув и додаје да су инспектори док се он потписивао прозборили и пар ријечи о скандалу Јелене Карлеуше.

"Опуштена атмосфера макисмално. Рекоше на крају да би нас радо позвали сад да заједно одемо на кафу, али то штети нашем кредибилитету, али и њиховом. Мислим се у себи – о каквом ви то вашем кредибилтету причате. И тако негдје око 20:45х заврши моје саслушање", написао је Пердув, а пренио је и свој утисак да је било процедуралних пропуста и да је у позиву морало да стоји због чега се позивају на информативн разговор.

Све то је урађено на тај начин, јер су, како му се чини, и они свјесни тога.

"Рекох вам да су се зезали, да су били и више него љубазни и опуштени. Знате зашто? Зато што они врло добро знају да то што им је наређено да ураде везе са памећу нема, па им је непријатно, али ипак раде. Свјесни су да мрцваре нормалне, пристојне, образоване људе. Свјесни да мрцваре брачни пар који је доживио најгору врсту трагедије у животу. Свјесни су да то раде, а ипак раде. Свјесни да због тих нечасних радњи могу некад и одговорати, па покушавају да некако испеглају читаву ситуацију. Наредбодавци су смишљено то урадили са жељом да онемогуће шетњу која је планирана била за 18:30х мислећи да смо ми неки битни ту, да смо ми неки организатори. Са жељом да застраше друге. Они не схватају да организатора нема, што је показала и јучерашња шетња", написао је, између осталог, Пердув на фејсбуку.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Скептик

11.02.2019 12:52

И ови руше РС !? Мама, молим те...БУМ! БУМ! БУМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

11.02.2019 12:56

Тако се то ради, само да Амери и даље саљу паре, а ми цемо фино и заједно да тросимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

11.02.2019 13:26

Саљу нам паре свима Амери и ови са запада , јер нам цијеле фамилије исељавају и иселили су и зиве по европи и на западу... које су ти то супље констатације кад нам је стандард толко лос да нам свакодневни зивот морају финансирати гастербајтери са запада.. а ови руси имају у просјеку 300 еу плату и лосији стандард па тамо нико не иде... благо ти је телеци мозак кад дрзава има времена за обе обицне људе да троси вријеме на њих

Name

Само

11.02.2019 13:44

Само нек саљу паре, овдје не ваља па нек иду на запад, ста фали...висе ради али су људска права тамо добра, само и да радис.

Name

Ре израелац

11.02.2019 14:06

Паре су застале зато сто бањалуцки демонстранти вицу полицији : Идите на Косово! Тад су натовци видјели да је и оно сто је стигло бацено. ... Сјети се како је било...

Name

А

11.02.2019 12:59

А ко је озалосцен? И како си тразио правду? Хоце ли ста урадити на том слуцају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микиц

11.02.2019 13:00

Јели било по бубрезима, ко у Титиној милицији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијо

11.02.2019 13:03

Јели то вас или њихов адвокат? Сто се тако с њима "опуста"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брансон

11.02.2019 13:06

Озрене, јунацино, цовјец е. Свака ти цаст. Побједник си у сваком слуцају. Лукац и његови злоцинци це одговарати , кад, тад. Да сам близе, био бих сваку веце са вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело Михаило

11.02.2019 13:08

Правда за насег Давида. Ко оно реце да треба пустити институције да раде свој посао? На тај посао су мислили? Умјесто да ухапсе особу коју је Давид пред своју смрт ознацио као могуцег кривца ако му се несто деси,они хапсе и прогоне градјане који јавно питају ко је убио Давида. Па ко иоле нормалан јос вјерује у рад институција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

12.02.2019 08:29

То со добро рекао у рад институције невјерује више нико осим неколинеколико Лопова кои су покрадоше државу и растјераше нашу омладину из ние а частан и ПОШТЕНИ народ матлетирају и шире пропаганда да руше државу и голоруки праве државни душе.

Name

Која

12.02.2019 08:32

су копилад ,поган ,лузери .. приводе људе ,часне ,поштене ,људима се очи и уши отвориле на вријеме.. знају да је Давид убијен ,да монтирају процес ,да је рудоња све прискао за врат ,да је "бог и батина" и сад ови са купљеним дипломама "попили памет цијелог свијета" почели тући и приводити људе без разлога. Добро се сјећам Бошка Аксентића (некад у милицији) из Трнова тукао је момке да нису могли по мјесец дана ићи на посао у овом прошлом рату препознао га војник и за мало га није отегао ко кера.. сина Бошковог Мира за мало нису убили у Сарајеву .. ето вам примјер милицијо народ све памти..

Name

Реалитиц

11.02.2019 13:12

Вецина адвоката у БЛ је у талу са црвеним гестапоом и "судијама". Све се то зна. И цијена и све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аурелија

11.02.2019 13:38

Правда за Давида!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxxx

11.02.2019 13:42

Слика све говори е са њима це успјети наци правду и истину, смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

11.02.2019 16:30

Мурија је немоћна и ради за мафију, то је јасно чак и мутавој Жељки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

11.02.2019 20:32

Стојимо ми, чекамо, смијемо се, причамо, зезамо. ..... а онда касније каже како му до смијеха и зезања није. Оно када искористис тудју муку да би постао "неко и несто". Ово је једини нацин да за тебе и неко цује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрен Пердув

12.02.2019 07:16

Владимире, до смијеха и зезања ми није са припадницима полиције. Али, са мојим другарима који су у истој борби као и ја зашто да не. Од муке и неправде могу или да плачем и вршитим или да се смијем. Ја сам ово друго изабрао. Жив сам човјек. Имам ваљда право некад и на ту емоцију. Ако будеш испред Храма Христа Спаситеља у 18х јави ми се да се упознамо. Кад чујеш шта смо моји другари и ја све урадили у овој борби против зла и неправде можда и промијениш мишљење.

Name

ЛУКА

12.02.2019 06:53

ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ