ИТА: Да је Ђуричић погодио, пао би Јуве! Овако...

Јувентус не посустаје, Роналдо и другови славили и против Сасуола.  Фудбалери првака Италије Јувентуса победили су као гости екипу Сасуола са 3:0 у мечу 23. кола првенства Италије.  Србин у раној фази меча имао прилику да донесе вођство Сасуолу против Јувентуса, али је Војчек Шћесни сјајно одбранио и омогућио свом тиму да у наставку дође до три бода на "Мапеи" стадиону.  Јувентус се уозбиљио за плус 11, Роналдо на плус два за Капоканонијереа Сасуоло прегажен упркос достојном отпору.

Фудбал 11.02.2019 | 10:45
ИТА: Да је Ђуричић погодио, пао би Јуве! Овако...
Изабраници тренера Масимилијана Алегрија су без већих проблема дошли до јубиларног, 20. тријумфа у овој сезони Серије А.

Јувантус је поново играо без стандардне тројке у одбрани, Барзаљи, Бонући и Кјелини, Паоло Дибала је играо тек у последњих 12 минута, али и то је било довољно да се победи Сасуоло.

Кристијано Роналдо је још једном показао да је у доброј форми, био је стрелац другог поготка, аистирао код последњег, тако да је свакако опет био централна фигура у победничком тиму. 

Тренер Алегри ће свакако бити задовољан тиме што је мрежа остала нетакнута и што је предност над другопласираним Наполијем великих 11 бодова. 

Јувентус је повео у 23. минуту, Роналдо је шутирао, а Сами Кедира одлично реаговао на лопту коју је одбио голман домаће екипе за 0:1. 

После прекида у 70. минуту, Роналдо је у свом стилу надскочио све у петерцу Сасуола и ударцем главом савладао голмана Андреу Консиља. Био је то његов 20. гол ове сезоне на 31 утакмици. 

Коначно, четири минута пре краја, у стрелце се уписао и Емра Џан. Роналдо га је одлично упослио, а бивши играч Ливерпула је левом ногом, искоса, погодио леви доњи угао гола Сасуола.

Почело је серијом напада Сасуола, а завршило се убедљивом победом Јувентуса. После оних шокантних 3:3 против Парме минулог викедна и претходно дебакла против Аталанте, Јувентус се уозбиљио и са убедљивом победом од 3:0 у гостима против Сасуола почео опет да се диже пред дуго чекане окршаје са Атлетиком у Лиги шампиона...

Сасуоло је био достојан противник на почетку меча, али није у том ритму издржао до краја, а Јувентусова класа је направила разлику. Почело је сјајном игром домаћина. Сенси, Ђуричић и Локатели су претили из свих позиција, а Шченсни је спасавао Јуве уз много среће. А онда је стигла казна... Јувентус је високим пресингом натерао Сасуоло на грешку, Роналдо је шутирао, Консиљи одбранио, али је Кедира претворио отпадак у вођство.  Тако се то ради... 

До краја полувремена је Берарди имао шансу за изједначење, Бернардески и Кедира шансе за 2:0. Руганије на почетку другог полувремена пропустио још једну добру прилику, Роналду је поништен гол због офсајда, Берарди је са 40 метара промашио празан гол пошто је Шченсни истрчао скоро на центра игралишта.

Јувентус је појачао притисак до краја и Роналдо је напокон у 70. минуту дошао до гола који је толико тражио. Погодио је главом после корнера Пјанића. Био му је то већ 20. гол у Јувентусу ове сезоне. А 18. у Серији А и први је стрелац такмичење што се ће вероватно бити занимљивија трке од оне за Скудето с обзиром да Јувентус бежи Наполију 11 бодова, а Роналдо бежи Кваљарели и Запати два гола у трци за титулу Капоканонијереа.

На крају је Емре Џан ставио тачку голом за 3:0 после најлепше акције на мечу и асистенције Роналда. Можда Сасуоло није заслужио оваку убедљив пораз, али Јувентуове лекције су често сурове.

Јувентус је, очекивано, однио бодове са "Мапеи" стадиона савладавши Сасуоло 3:0 (1:0), головима Самија Кедире, Кристијана Роналда и Емреа Џана.

Ипак, питање је како би изгледао ток меча да је српски интернационалац Филип Ђуричић реализовао прилику, коју је морао да претвори у вођство.

У трећем минуту меча изашао је сам пред голмана Јувентуса, желио да га предрибла, али је Војчек Шћесни сјајно интервенисао и избацио лопту испред српског интернационалца.

Тражили су домаћи пенал, арбитар Паоло Мацолени консултовао је и ВАР, али остао је при својој одлуци - Пољак није направио прекршај.

Сасуоло је био бољи у уводних двадесетак минута, али није успио да искористи своје шансе, што је "стара дама" сурово казнила и повела у 23. минуту, практично из ничега.

Успио је Андреа Консиљи да одбрани јак шут Кристијана Роналда, али не и Самија Кедире, који се нашао на правом мјесту и поспремио лопту у мрежу.

ВАР је "радио" и у 52. минуту, када је Роналдо затресао мрежу домаћих, али овај пут Сасуоло је имао среће - Португалац је био у очигледном офсајду.

Два минута касније, и Доменико Берарди се могао прославити.

РОНАЛДО

Роналдо је постигао минимално 20 голова у свакој од претходних 13 сезона - у текућој са Јувентусом, на девет са Реал Мадридом и три са Манчестер јунајтедом.

Шћесни је истрчао далеко испред свог шеснаестерца, Берарди је шутирао из прве, али је лопта завршила поред небрањеног гола.

У 70. минуту све је ријешено.

Одлично је Миралем Пјанић центрирао из корнера, а Роналдо главом покупио лопту испред Консиљија и тако се на деветом узастопном гостовању уписао у стријелце.

За разлику од прошлог викенда, када је испустио два гола предности против Парме, Јувентус сада није дозволио ривалу да му запријети и рутински је завршио меч, постигавши до краја још један гол.

Емре Џан замијенио је Роналда у 85. минуту, а непун минут касније, практично из првог додира лопте, поставио коначних 0:3.

Актулени шампион Италије тако је дошао до 20. овосезонског тријумфа у Серији А, којим је другопласираном Наполију побјегао на огромних 11 бодова предности.

Гатузо ударио рецку, Милан је четврти! "Росонери" на Сан Сиру савладали Каљари резултатом 3:0 и вратили се на позицију која води у Лигу шампиона. Првенац Пакете, Пјонтек наставио да решета.

Милан је са убједљивих 3:0 побиједио Каљари у посљедњем мечу 23. кола Серије А, али за Ђенара Гатуза најважнија ствар је да је његова екипа поново на четвртој позицији на табели.

Некадашњи играч, сада тренер Милана, добио је ултиматум да мора да избори пласман у Лигу шампиона, а у недјељу увече направио је још један корак ка испуњењу тог циља.

Фудбалери Милана нису имали тежак задатак пошто је на Сан Сиро стигао Каљари, и то уздрман суботњом блокадом њиховог тренинг кампа, због које умало да нису ни дошли на утакмицу.

Послије преговора полиције са мљекарима који су "заробили“ фудбалере, Каљари је ипак допутовао у Милан, међутим без неколико повријеђених првотимаца па је био лак плијен за "росонере".

Поптуну катастрофу екипе са Сардиније спријечио је голман Алесио Крањо својим одбранама .

Упркос убједљивом тријумфу, ни овога пута Милан није бриљирао, а до вођства је стигао уз мало среће, иако се играо 13. минут.

Сусо је шутирао искоса са десне стране, Крањо је одбио лопту, а она је погодила Ћепителија и завршила у мрежи.

Већ у 22. минуту на семафору је стајало 2:0, након што је Лукас Пакета из прве "ухватио“ центаршут Калабрије на другој стативи.

Свој првенац у дресу Милана прославио је мирно, уз посвету страдалим омладинцима бразилског Фламенга, из којег је прошлог новембра стигао у Италију.

Милан је могао да напуни мрежу Каљарија већ у првом полувремену, али је Крањо одбранио стопостотну шансу Пјонтеку, а потом и одлично ушао у шут Калабрији на истеку првог дијела.

Најбољу шансу за Каљари, односно двије у размаку од само три,четири секунде имао је Жоао Педро у 60. минуту. 

Прво је Донарума одбранио његов шут из непосредне близине, а онда је нападач са само неколико метара погодио пречку и пропала је прилика да се на другом узастопном мечу против Милана упише у стријелце.

Само двије минуте касније Пјонтек је то казнио својим четвртим голом на посљедња три меча дресу Милана, а укупно 15. у сезони.

Образ гостију спасио је Крањо одбранивши добру шансу Чалханоглуу, а до краја утакмице обрукао се Сусо промашивши читав гол у ситуацији "један на један“.

Милан сада има четири бода заостатка за трећепласираним Интером, али и само бод више од Аталанте, Роме и Лација.

Опет Пјонтек и првенац Пакете! Милан коначно убедљиво лети ка Лиги шампиона! Росонери први пут у сезони победили на Сан Сиру са три разлике, тандем појачања опет сјајан.

Тандем Кшиштоф Пјонтек – Лукас Пакета је опет осветлио Миланов пут ка повратку у Лигу шампиона! У трећој утакмици који су одиграли заједно, Пољак и Бразилац су били режисери нове победе Росонера са којом су остали на четвртом месту и бодом више од Лација, Роме и Аталанте.

Милан је на Сан Сиру згромио Каљари са 3:0 што му је била најубедљивија победа на Сан Сиру ове сезоне. И тек други пут да је победио са три разлике у овом првенству. Опет нису примили гол, опет је Ђиђо Донарумабио сјајан на голу и опет су Пјонтек и Пакета показали да ће бити сјајан тандем. Пјонтек се уписао у стрелце трећи меч заредом, а Пакета је после две везане асистенције, вечерас уписао и првенац у дресу Росонера. Миланова публика у њима види спасиоце сезоне, а бољи почетак каријере на Сан Сиру нису могли да замисле...  

Милан је одмах кренуо агресивно ка голу гостију са Сардиније и Хакан Чалханоглу је пропустио зицер. Тачније, сјајни голман Крањо му је одбранио. Одбранио је Крањо и шут Суса у 13. минуту, али није имао среће пошто се лопта од његовог саиграча Ћепителија одбила у мрежу.

Милан је могао да одахне после раног вођства, а узвик одушевљења се проломио италијанским храмом фудбала у 22. минуту. Центаршут вечерас сјајног Калабрије је на другој стативи сачекао Пакета и елегантним волејом га спровео у мрежу. Бразилцу је то био први гол у дресу Милана, а посветио га је трагично настрадалим дечацима Фламенга у којем је поникао.  

Потом је и Ђиђо Донарума показао у каквој је форми. Прославио је 150. меч на голу Росонера спектакуларном парадом после жута Педра, а на другој страни је Пјонтек прокоцкао сјајну шансу жељом да лобује Крања. 

Последња Каљаријева нада је умрла после сат времена игре када је Жоао Педро са два метра промашио празан гол, успевши некако да погоди унутрашњи део пречке. Неколико минута касније је стигла казна, а испоручио ју је Кшиштоф Пјонтек. Пољак је у четвртом мечу за Милан дошао и до четвртог гола. Пољак је пресингом натерао одбрану Каљарија на грешку, извукао голмана Крања на ивицу шесанестерца а потом му се лопта одбила у ноге после шута Чалханоглуа и такав поклон није пропустио. За свој 15. гол у првенству ове сезоне и укупно 23. ако се рачуна и Куп Италије.

Гатузо је убрзо извео Пјонтека из игре, спустио гас и Росонери су мирно привели меч крају. У наредном колу их чека прави испит – фантастична Аталанта у гостима! Биће то један од кључних мечева до краја сезоне за оба тима који имају амбиције да се пласирају у Лигу шампиона...

СЕРИЈА А - 23. КОЛО:

Болоња - Ђенова 1:1 (1:1)
/Дестро 16 - Лерагер 33/

Аталанта - СПАЛ 2:1 (0:1)
/Иличић 57, Запата 79 - Петања 8/

Сампдорија - Фросиноне 0:1 (0:1)
/Ћофани 25/

Торино - Удинезе 1:0 (1:0)
/Аина 31/

Сасуоло - Јувентус 0:3 (0:1)
/Кедира 23, Роналдо 70, Џан 86/

Милан - Каљари 3:0 (2:0)
/Ћепители 13 аутогол, Пакета 22, Пјонтек 62/

Одиграно у суботу: 

Фиорентина - Наполи 0:0

Парма - Интер 0:1 (0:0)
/Мартинез 79/

Одиграно у петак:

Кјево - Рома 0:3 (0:2)
/Ел Шарави 9, Џеко 18, Коларов 51/

Одиграно у четвртак:

Лацио - Емполи 1:0 (1:0)
/Каиседо пен 42/

ТАБЕЛА: Јувентус 63, Наполи 52, Интер 43, Милан 39, Аталанта 38, Рома 38, Лацио 38, , Торино 34, Сампдорија 33, Фиорентина 32, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 25, СПАЛ 22, Каљари 21, Удинезе 19, Болоња 18, Емполи 18, Фрозиноне 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар