ITA: Da je Đuričić pogodio, pao bi Juve! Ovako...

Juventus ne posustaje, Ronaldo i drugovi slavili i protiv Sasuola.  Fudbaleri prvaka Italije Juventusa pobedili su kao gosti ekipu Sasuola sa 3:0 u meču 23. kola prvenstva Italije.  Srbin u ranoj fazi meča imao priliku da donese vođstvo Sasuolu protiv Juventusa, ali je Vojček Šćesni sjajno odbranio i omogućio svom timu da u nastavku dođe do tri boda na "Mapei" stadionu.  Juventus se uozbiljio za plus 11, Ronaldo na plus dva za Kapokanonijerea Sasuolo pregažen uprkos dostojnom otporu.

Fudbal 11.02.2019 | 10:45
ITA: Da je Đuričić pogodio, pao bi Juve! Ovako...
Izabranici trenera Masimilijana Alegrija su bez većih problema došli do jubilarnog, 20. trijumfa u ovoj sezoni Serije A.

Juvantus je ponovo igrao bez standardne trojke u odbrani, Barzalji, Bonući i Kjelini, Paolo Dibala je igrao tek u poslednjih 12 minuta, ali i to je bilo dovoljno da se pobedi Sasuolo.

Kristijano Ronaldo je još jednom pokazao da je u dobroj formi, bio je strelac drugog pogotka, aistirao kod poslednjeg, tako da je svakako opet bio centralna figura u pobedničkom timu. 

Trener Alegri će svakako biti zadovoljan time što je mreža ostala netaknuta i što je prednost nad drugoplasiranim Napolijem velikih 11 bodova. 

Juventus je poveo u 23. minutu, Ronaldo je šutirao, a Sami Kedira odlično reagovao na loptu koju je odbio golman domaće ekipe za 0:1. 

Posle prekida u 70. minutu, Ronaldo je u svom stilu nadskočio sve u petercu Sasuola i udarcem glavom savladao golmana Andreu Konsilja. Bio je to njegov 20. gol ove sezone na 31 utakmici. 

Konačno, četiri minuta pre kraja, u strelce se upisao i Emra Džan. Ronaldo ga je odlično uposlio, a bivši igrač Liverpula je levom nogom, iskosa, pogodio levi donji ugao gola Sasuola.

Počelo je serijom napada Sasuola, a završilo se ubedljivom pobedom Juventusa. Posle onih šokantnih 3:3 protiv Parme minulog vikedna i prethodno debakla protiv Atalante, Juventus se uozbiljio i sa ubedljivom pobedom od 3:0 u gostima protiv Sasuola počeo opet da se diže pred dugo čekane okršaje sa Atletikom u Ligi šampiona...

Sasuolo je bio dostojan protivnik na početku meča, ali nije u tom ritmu izdržao do kraja, a Juventusova klasa je napravila razliku. Počelo je sjajnom igrom domaćina. Sensi, Đuričić i Lokateli su pretili iz svih pozicija, a Ščensni je spasavao Juve uz mnogo sreće. A onda je stigla kazna... Juventus je visokim presingom naterao Sasuolo na grešku, Ronaldo je šutirao, Konsilji odbranio, ali je Kedira pretvorio otpadak u vođstvo.  Tako se to radi... 

Do kraja poluvremena je Berardi imao šansu za izjednačenje, Bernardeski i Kedira šanse za 2:0. Ruganije na početku drugog poluvremena propustio još jednu dobru priliku, Ronaldu je poništen gol zbog ofsajda, Berardi je sa 40 metara promašio prazan gol pošto je Ščensni istrčao skoro na centra igrališta.

Juventus je pojačao pritisak do kraja i Ronaldo je napokon u 70. minutu došao do gola koji je toliko tražio. Pogodio je glavom posle kornera Pjanića. Bio mu je to već 20. gol u Juventusu ove sezone. A 18. u Seriji A i prvi je strelac takmičenje što se će verovatno biti zanimljivija trke od one za Skudeto s obzirom da Juventus beži Napoliju 11 bodova, a Ronaldo beži Kvaljareli i Zapati dva gola u trci za titulu Kapokanonijerea.

Na kraju je Emre Džan stavio tačku golom za 3:0 posle najlepše akcije na meču i asistencije Ronalda. Možda Sasuolo nije zaslužio ovaku ubedljiv poraz, ali Juventuove lekcije su često surove.

Juventus je, očekivano, odnio bodove sa "Mapei" stadiona savladavši Sasuolo 3:0 (1:0), golovima Samija Kedire, Kristijana Ronalda i Emrea Džana.

Ipak, pitanje je kako bi izgledao tok meča da je srpski internacionalac Filip Đuričić realizovao priliku, koju je morao da pretvori u vođstvo.

U trećem minutu meča izašao je sam pred golmana Juventusa, želio da ga predribla, ali je Vojček Šćesni sjajno intervenisao i izbacio loptu ispred srpskog internacionalca.

Tražili su domaći penal, arbitar Paolo Macoleni konsultovao je i VAR, ali ostao je pri svojoj odluci - Poljak nije napravio prekršaj.

Sasuolo je bio bolji u uvodnih dvadesetak minuta, ali nije uspio da iskoristi svoje šanse, što je "stara dama" surovo kaznila i povela u 23. minutu, praktično iz ničega.

Uspio je Andrea Konsilji da odbrani jak šut Kristijana Ronalda, ali ne i Samija Kedire, koji se našao na pravom mjestu i pospremio loptu u mrežu.

VAR je "radio" i u 52. minutu, kada je Ronaldo zatresao mrežu domaćih, ali ovaj put Sasuolo je imao sreće - Portugalac je bio u očiglednom ofsajdu.

Dva minuta kasnije, i Domeniko Berardi se mogao proslaviti.

RONALDO

Ronaldo je postigao minimalno 20 golova u svakoj od prethodnih 13 sezona - u tekućoj sa Juventusom, na devet sa Real Madridom i tri sa Mančester junajtedom.

Šćesni je istrčao daleko ispred svog šesnaesterca, Berardi je šutirao iz prve, ali je lopta završila pored nebranjenog gola.

U 70. minutu sve je riješeno.

Odlično je Miralem Pjanić centrirao iz kornera, a Ronaldo glavom pokupio loptu ispred Konsiljija i tako se na devetom uzastopnom gostovanju upisao u strijelce.

Za razliku od prošlog vikenda, kada je ispustio dva gola prednosti protiv Parme, Juventus sada nije dozvolio rivalu da mu zaprijeti i rutinski je završio meč, postigavši do kraja još jedan gol.

Emre Džan zamijenio je Ronalda u 85. minutu, a nepun minut kasnije, praktično iz prvog dodira lopte, postavio konačnih 0:3.

Aktuleni šampion Italije tako je došao do 20. ovosezonskog trijumfa u Seriji A, kojim je drugoplasiranom Napoliju pobjegao na ogromnih 11 bodova prednosti.

Gatuzo udario recku, Milan je četvrti! "Rosoneri" na San Siru savladali Kaljari rezultatom 3:0 i vratili se na poziciju koja vodi u Ligu šampiona. Prvenac Pakete, Pjontek nastavio da rešeta.

Milan je sa ubjedljivih 3:0 pobijedio Kaljari u posljednjem meču 23. kola Serije A, ali za Đenara Gatuza najvažnija stvar je da je njegova ekipa ponovo na četvrtoj poziciji na tabeli.

Nekadašnji igrač, sada trener Milana, dobio je ultimatum da mora da izbori plasman u Ligu šampiona, a u nedjelju uveče napravio je još jedan korak ka ispunjenju tog cilja.

Fudbaleri Milana nisu imali težak zadatak pošto je na San Siro stigao Kaljari, i to uzdrman subotnjom blokadom njihovog trening kampa, zbog koje umalo da nisu ni došli na utakmicu.

Poslije pregovora policije sa mljekarima koji su "zarobili“ fudbalere, Kaljari je ipak doputovao u Milan, međutim bez nekoliko povrijeđenih prvotimaca pa je bio lak plijen za "rosonere".

Poptunu katastrofu ekipe sa Sardinije spriječio je golman Alesio Kranjo svojim odbranama .

Uprkos ubjedljivom trijumfu, ni ovoga puta Milan nije briljirao, a do vođstva je stigao uz malo sreće, iako se igrao 13. minut.

Suso je šutirao iskosa sa desne strane, Kranjo je odbio loptu, a ona je pogodila Ćepitelija i završila u mreži.

Već u 22. minutu na semaforu je stajalo 2:0, nakon što je Lukas Paketa iz prve "uhvatio“ centaršut Kalabrije na drugoj stativi.

Svoj prvenac u dresu Milana proslavio je mirno, uz posvetu stradalim omladincima brazilskog Flamenga, iz kojeg je prošlog novembra stigao u Italiju.

Milan je mogao da napuni mrežu Kaljarija već u prvom poluvremenu, ali je Kranjo odbranio stopostotnu šansu Pjonteku, a potom i odlično ušao u šut Kalabriji na isteku prvog dijela.

Najbolju šansu za Kaljari, odnosno dvije u razmaku od samo tri,četiri sekunde imao je Žoao Pedro u 60. minutu. 

Prvo je Donaruma odbranio njegov šut iz neposredne blizine, a onda je napadač sa samo nekoliko metara pogodio prečku i propala je prilika da se na drugom uzastopnom meču protiv Milana upiše u strijelce.

Samo dvije minute kasnije Pjontek je to kaznio svojim četvrtim golom na posljednja tri meča dresu Milana, a ukupno 15. u sezoni.

Obraz gostiju spasio je Kranjo odbranivši dobru šansu Čalhanogluu, a do kraja utakmice obrukao se Suso promašivši čitav gol u situaciji "jedan na jedan“.

Milan sada ima četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Interom, ali i samo bod više od Atalante, Rome i Lacija.

Opet Pjontek i prvenac Pakete! Milan konačno ubedljivo leti ka Ligi šampiona! Rosoneri prvi put u sezoni pobedili na San Siru sa tri razlike, tandem pojačanja opet sjajan.

Tandem Kšištof Pjontek – Lukas Paketa je opet osvetlio Milanov put ka povratku u Ligu šampiona! U trećoj utakmici koji su odigrali zajedno, Poljak i Brazilac su bili režiseri nove pobede Rosonera sa kojom su ostali na četvrtom mestu i bodom više od Lacija, Rome i Atalante.

Milan je na San Siru zgromio Kaljari sa 3:0 što mu je bila najubedljivija pobeda na San Siru ove sezone. I tek drugi put da je pobedio sa tri razlike u ovom prvenstvu. Opet nisu primili gol, opet je Điđo Donarumabio sjajan na golu i opet su Pjontek i Paketa pokazali da će biti sjajan tandem. Pjontek se upisao u strelce treći meč zaredom, a Paketa je posle dve vezane asistencije, večeras upisao i prvenac u dresu Rosonera. Milanova publika u njima vidi spasioce sezone, a bolji početak karijere na San Siru nisu mogli da zamisle...  

Milan je odmah krenuo agresivno ka golu gostiju sa Sardinije i Hakan Čalhanoglu je propustio zicer. Tačnije, sjajni golman Kranjo mu je odbranio. Odbranio je Kranjo i šut Susa u 13. minutu, ali nije imao sreće pošto se lopta od njegovog saigrača Ćepitelija odbila u mrežu.

Milan je mogao da odahne posle ranog vođstva, a uzvik oduševljenja se prolomio italijanskim hramom fudbala u 22. minutu. Centaršut večeras sjajnog Kalabrije je na drugoj stativi sačekao Paketa i elegantnim volejom ga sproveo u mrežu. Brazilcu je to bio prvi gol u dresu Milana, a posvetio ga je tragično nastradalim dečacima Flamenga u kojem je ponikao.  

Potom je i Điđo Donaruma pokazao u kakvoj je formi. Proslavio je 150. meč na golu Rosonera spektakularnom paradom posle žuta Pedra, a na drugoj strani je Pjontek prokockao sjajnu šansu željom da lobuje Kranja. 

Poslednja Kaljarijeva nada je umrla posle sat vremena igre kada je Žoao Pedro sa dva metra promašio prazan gol, uspevši nekako da pogodi unutrašnji deo prečke. Nekoliko minuta kasnije je stigla kazna, a isporučio ju je Kšištof Pjontek. Poljak je u četvrtom meču za Milan došao i do četvrtog gola. Poljak je presingom naterao odbranu Kaljarija na grešku, izvukao golmana Kranja na ivicu šesanesterca a potom mu se lopta odbila u noge posle šuta Čalhanoglua i takav poklon nije propustio. Za svoj 15. gol u prvenstvu ove sezone i ukupno 23. ako se računa i Kup Italije.

Gatuzo je ubrzo izveo Pjonteka iz igre, spustio gas i Rosoneri su mirno priveli meč kraju. U narednom kolu ih čeka pravi ispit – fantastična Atalanta u gostima! Biće to jedan od ključnih mečeva do kraja sezone za oba tima koji imaju ambicije da se plasiraju u Ligu šampiona...

SERIJA A - 23. KOLO:

Bolonja - Đenova 1:1 (1:1)
/Destro 16 - Lerager 33/

Atalanta - SPAL 2:1 (0:1)
/Iličić 57, Zapata 79 - Petanja 8/

Sampdorija - Frosinone 0:1 (0:1)
/Ćofani 25/

Torino - Udineze 1:0 (1:0)
/Aina 31/

Sasuolo - Juventus 0:3 (0:1)
/Kedira 23, Ronaldo 70, Džan 86/

Milan - Kaljari 3:0 (2:0)
/Ćepiteli 13 autogol, Paketa 22, Pjontek 62/

Odigrano u subotu: 

Fiorentina - Napoli 0:0

Parma - Inter 0:1 (0:0)
/Martinez 79/

Odigrano u petak:

Kjevo - Roma 0:3 (0:2)
/El Šaravi 9, Džeko 18, Kolarov 51/

Odigrano u četvrtak:

Lacio - Empoli 1:0 (1:0)
/Kaisedo pen 42/

TABELA: Juventus 63, Napoli 52, Inter 43, Milan 39, Atalanta 38, Roma 38, Lacio 38, , Torino 34, Sampdorija 33, Fiorentina 32, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 25, SPAL 22, Kaljari 21, Udineze 19, Bolonja 18, Empoli 18, Frozinone 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar