Може и без Пријовића: ПАОК срушио Оли, иде на титулу!

Било је много пиротехнике на "Тумби" у победи ПАОК-а који је сада увећао своју предност на чак девет бодова.  Гори Тумба, тресе се Солун, стиже титула! Олимпијакос више није сила! У мечу сезоне, ПАОК декласирао највећег ривала.

Фудбал 11.02.2019 | 10:15
Може и без Пријовића: ПАОК срушио Оли, иде на титулу!
И овога пута је било "врело" у дербију Грчке.

ПАОК је пред својим навијачима на "Тумби", који су у току сусрета упалили велики број пиротехничких средстава, савладао Олимпијакос 3:1 (2:0) и тако увећао предност у односу на њих на чак девет бодова.

Да им пред почетак сезоне нису одузета два бода због великих инцидената против АЕК-а у финишу прошлогодишњег шампионата Грчке, та разлика би била и убедљивија.

На десет кола до краја првенства ПАОК треба да задржи велику предност коју има у својим рукама, а она је утолико већа јер су већ одиграли оба сусрета са другопласираним Олимпијакосом и трећепласираним АЕК-ом, с којим су ремизирали у претходној рунди.

То је био тек други њихов реми уз 18 победа, а очекивао се пад у њиховој игри после одласка најбољег фудбалера тима Александра Пријовића, но и без њега добро гурају.

Победу против Олимпијакоса, за који је читав меч играо српски дефанзивац Јагош Вуковић, донели су прекаљени португалски универзалац Вијериња (3') и Дијего Бисесвар (19') у првом полувремену, да би некадашњи фудбалер Арсенала, Чуба Акпом, потврдио победу у 83. минуту.

Утешни гол за Олимпијакос дао је Данијел Поденсе на два минута до краја меча.

Последњу титулу, од две укупно, ПАОК је освојио 1985. године.

Сад или никад! Али заиста...

После 33 године, титула шампиона Грчке ће коначно стижи на стадион Тумба и обрадовати црно-бели део Солуна. То је јасно од вечерас пошто је ПАОК до ногу потукао највећег ривала Олимпијакос са 3:1 и угасио му наде о повратку у борбу за титулу. Лидер грчког шампионата је у мечу сезоне у пакленој атмосфери на стадиону Тумба забележио 18. победу у 20 првенствених мечева. И што је најважаније, спречио је јединог иоле озбиљног ривала да евентуалном победом закомпликује шампионску трку.

После само три минута, стадион је експлодирао, а бомбу је бацио капитен Вијериња! Фантастични Португалац је стрелом са 20 и кусур метара начео Олимпијакос и отворио врата пакла за госте из Пиреја...

Није прошло ни 20 минута игре, а уследио је нови делиријум на крцатим трибинама Тумбе. Дијего Бизезвар је почео акцију на центру, проиграо Леа Жабу на десном крилу, овај гађао другу стативу где је Чуба Апкомспустио главом на гол линију за Бизезвара и 2:0.

ПАОК је добио крила, Олимпијакос није знао како да дође до кисеоника. На крају је штопер Сисе частио Акпома трећим голом, да би утеху Олимпијакосу у виду почасног гола донео погодак Поденсеа у финишу меча.

ПАОК сада има девет бодова предности на 10 кола пре краја. Нема ниједан пораз од почетка сезоне, прошао је сва четири дербија са Олимпијакосом и АЕК-ом. Од тежих гостовања има још само оно Панатинаикосу и реално је очекивати да не падне са врха до краја првенства. Најбољи су. Што су доказали и вечерас. А Олимпијакос ће после дугогодишње доминације грчким фудбалом другу сезону заредом остати кратких рукава...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар