Može i bez Prijovića: PAOK srušio Oli, ide na titulu!

Bilo je mnogo pirotehnike na "Tumbi" u pobedi PAOK-a koji je sada uvećao svoju prednost na čak devet bodova.  Gori Tumba, trese se Solun, stiže titula! Olimpijakos više nije sila! U meču sezone, PAOK deklasirao najvećeg rivala.

Fudbal 11.02.2019 | 10:15
Može i bez Prijovića: PAOK srušio Oli, ide na titulu!
I ovoga puta je bilo "vrelo" u derbiju Grčke.

PAOK je pred svojim navijačima na "Tumbi", koji su u toku susreta upalili veliki broj pirotehničkih sredstava, savladao Olimpijakos 3:1 (2:0) i tako uvećao prednost u odnosu na njih na čak devet bodova.

Da im pred početak sezone nisu oduzeta dva boda zbog velikih incidenata protiv AEK-a u finišu prošlogodišnjeg šampionata Grčke, ta razlika bi bila i ubedljivija.

Na deset kola do kraja prvenstva PAOK treba da zadrži veliku prednost koju ima u svojim rukama, a ona je utoliko veća jer su već odigrali oba susreta sa drugoplasiranim Olimpijakosom i trećeplasiranim AEK-om, s kojim su remizirali u prethodnoj rundi.

To je bio tek drugi njihov remi uz 18 pobeda, a očekivao se pad u njihovoj igri posle odlaska najboljeg fudbalera tima Aleksandra Prijovića, no i bez njega dobro guraju.

Pobedu protiv Olimpijakosa, za koji je čitav meč igrao srpski defanzivac Jagoš Vuković, doneli su prekaljeni portugalski univerzalac Vijerinja (3') i Dijego Bisesvar (19') u prvom poluvremenu, da bi nekadašnji fudbaler Arsenala, Čuba Akpom, potvrdio pobedu u 83. minutu.

Utešni gol za Olimpijakos dao je Danijel Podense na dva minuta do kraja meča.

Poslednju titulu, od dve ukupno, PAOK je osvojio 1985. godine.

Sad ili nikad! Ali zaista...

Posle 33 godine, titula šampiona Grčke će konačno stiži na stadion Tumba i obradovati crno-beli deo Soluna. To je jasno od večeras pošto je PAOK do nogu potukao najvećeg rivala Olimpijakos sa 3:1 i ugasio mu nade o povratku u borbu za titulu. Lider grčkog šampionata je u meču sezone u paklenoj atmosferi na stadionu Tumba zabeležio 18. pobedu u 20 prvenstvenih mečeva. I što je najvažanije, sprečio je jedinog iole ozbiljnog rivala da eventualnom pobedom zakomplikuje šampionsku trku.

Posle samo tri minuta, stadion je eksplodirao, a bombu je bacio kapiten Vijerinja! Fantastični Portugalac je strelom sa 20 i kusur metara načeo Olimpijakos i otvorio vrata pakla za goste iz Pireja...

Nije prošlo ni 20 minuta igre, a usledio je novi delirijum na krcatim tribinama Tumbe. Dijego Bizezvar je počeo akciju na centru, proigrao Lea Žabu na desnom krilu, ovaj gađao drugu stativu gde je Čuba Apkomspustio glavom na gol liniju za Bizezvara i 2:0.

PAOK je dobio krila, Olimpijakos nije znao kako da dođe do kiseonika. Na kraju je štoper Sise častio Akpoma trećim golom, da bi utehu Olimpijakosu u vidu počasnog gola doneo pogodak Podensea u finišu meča.

PAOK sada ima devet bodova prednosti na 10 kola pre kraja. Nema nijedan poraz od početka sezone, prošao je sva četiri derbija sa Olimpijakosom i AEK-om. Od težih gostovanja ima još samo ono Panatinaikosu i realno je očekivati da ne padne sa vrha do kraja prvenstva. Najbolji su. Što su dokazali i večeras. A Olimpijakos će posle dugogodišnje dominacije grčkim fudbalom drugu sezonu zaredom ostati kratkih rukava...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar