ФРА: Играчи Нанта у црним мајицама одали почаст Сали...

Фудбалери Нанта поражени су као домаћини у 24. колу првенства Француске од Нима, 2:4.  Лил гази ка Лиги шампиона, Сент Етјен се распао у Рену! Пета везана победа за фудбалере Кристофа Галтијеа.  Ница спустила Лион на земљу, није готово! Борба за Лигу шампиона остаје отворена.

Фудбал 11.02.2019 | 10:00
ФРА: Играчи Нанта у црним мајицама одали почаст Сали...
Резултат на овом сусрету је очигледно био у другом плану јер су навијачи и играчи Нанта одали почаст бившем саиграчу Емилијану Сали који је погинуо у авионској несрећи изнад Ламанша.

Уочи почетка утакмице на центру је био раширен велики транспарент са ликом погинулог аргентинског фудбалера, док је на екрану приказано свих 48 голова које је постигао на 133 утакмице у дресу клуба.

Играчи су на терен изашли у црним дресовима с његовим именом на леђима, док је 37.000 навијача све време скандирало његово име. 

Утакмица је потом кратко прекинута у деветом минуту обзиром да је Сала носио дрес са бројем девет. 

Нант је још раније саопштио да ће повући дрес са његовим бројем. 

У осталим мечевима играним у недељу поподне, Монако није успео да издржи као гост против Монпељеа, минути су га делили од победе, на крају је било 2:2 пошто су домаћини постигли гол у надокнади времена. 

Тулуз и Ремс су такође поделили плен, док је Лил головима Леаоа и Ремија победио Генган. Рен је у дуелу са Сент Етјеном био убедљив (3:0), чиме је стекао шансе да се бори за пласман на место које води у Лигу шампиона.

Фантастични млади тим Лила наставио је да гази ка Лиги шампиона и игра прелеп фудбал, а нову радост својим навијачима приредили су на гостовању у Генгану где су славили са 2:0.

Мало умешно, мало и срећно, пошто је домаћима поништен изједначујући погодак средином другог полувремена на интервенцију ВАР-а, али заслужено бодови путују на север Француске.

Водећи погодак постигао је португалски нападач Рафаел Леао, почетком другог полувремена, после сјајне акције, продора по крилу и асистенције Жонатана Иконеа. Као брзи воз протутњао је везиста гостију и мајсторски одложио лопту за Португалца који је умешно матирао голмана домаћег тима у 47. минуту.

Домаћи се нису предавали и успели су да стигну до гола, који је на крају поништен. Играо се 62. минут, Маркус Тирам је погодио за 1:1, али је главни арбитар после консултација с колегама одлучио да га ипак поништи због офсајда. Пропустио је Генган добру шансу и у 83. минуту када је Нолан Ру добро тукао главом, али није био прецизан.

Лил је у надокнади казнио домаћине и за тај промашај, а до другог гола стигао је у надокнади утакмцие са беле тачке, а стрелац је био резервиста Лоик Реми. Пета везана победа за забранике тренера Кристофа Галтијеа потврда су сјајне форме и другог места на табели иза неприкосновеног ПСЖ-а које суверено држе.

За разлику од Дога, фудбалери Сент Етјена нису се лепо провели на гостовању у Рену. Поражени су убедљиво, са чак 3:0, с тим да су два гола примили у самој завршници када им је очигледно поприлично попустила концентрација.

Домаћине је у првом полувремену у предност довео Мабаје Нијанг сјајним скоком после корнера у 21. минуту, док су Зелене дотукли Хатем Бен Арфа са беле тачке у 87. и Адријен Уну у првом минуту надокнаде за убедљиву победу Рена.

Играо је и Невен Суботић, и то свих 90 минута за госте, добио жути картон и није се прославио.

Ница спустила Лион на земљу, није готово! Борба за Лигу шампиона остаје отворена.

После Лионових везаних победа у Сент Етјену, Амијену и над Пари Сен Жерменом, изгледало је да су Лавови убили неизвесност у трци за Лигу шампиона. С обзиром да је ПСЖ посебна прича, а да Лил не посустаје на другом месту, деловало је да је Лион капарисао последњу карту за елитно такмичење...

Међутим, Ница је вечерас шокирала Лион, славила на Алијанц Ривијери са 1:0 голом из пенала и вратила какву-такву неизвесност у борби за треће место. Лион и даље има озбиљну предност од шест бодова, али је Ница ушла у групу од четири тима који прете са те раздаљине.

А није деловало да ће Лион прогутати горку пилулу.... Гостујући тим је кренуо офанзивно од почетка, доминирао, претили су Фекир, Траоре, Депај али је на голу домаћих блистао Бенитез. Ница није урадила ништа посебно у нападу у првом делу меча.

У другом делу игре су домаћи донекле успоставили баланс на терену. На почетку другог дела игре су тражили пенал над Маолидом, али је њихов нападач кажњен жутим картоном због симулације. Дембеле и Депај су наставили да прете, али је Бенитез био несавладив. А онда преломни моменат меча. Сен Максимање додао лопту до Ганагоа на којег је налетео Ндомбеле, а судија је уз помоћ ВАР технологије показао на белу тачку. Волтер је био сигуран са 11 метара и постигао једини гол на мечу.

До краја је Бенитез спустио рампу и Ница је остварила вредну победу којом је задржала наду о освајању трећег места...

ФРАНЦУСКА 1 - 24. коло

Петак

Дижон - Марсељ 1:2 (1:0)
/Мари 18 - Балотели 56, Окампос 73/

Субота

ПСЖ - Бордо 1:0 (1:0)
/Кавани 42. пенал/

Амијен - Каен 1:0 (0:0)
/Конате 64/

Стразбур - Анже 1:2 (0:1)
/Прцић 87 - Канга 37, 57/

Недеља

Тулуз - Ремс 1:1 (0:0)
/Градел 81, Оудин 55/

Нант - Ним 2:4 (2:0)
/Кулибали 15, Варис 38 пен - Гуиљуме 47, Бобикон 69, Фери 85, Тиуб 89/

Монпеље - Монако 2:2 (0.1)
/Лапорд 66, Делорт 90 пен - Мартинс 14, Фалкао 82/

Генган - Лил 0:1 (0:0)
/Леао 47/

Рен - Сент Етјен 3:0 (1:0)
/Нијанг 21, Бен Арфа 87. пенал, Уну 90+1/

Ница - Лион 1:0 (0:0)
/Волтер 69 пенал/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар