FRA: Igrači Nanta u crnim majicama odali počast Sali...

Fudbaleri Nanta poraženi su kao domaćini u 24. kolu prvenstva Francuske od Nima, 2:4.  Lil gazi ka Ligi šampiona, Sent Etjen se raspao u Renu! Peta vezana pobeda za fudbalere Kristofa Galtijea.  Nica spustila Lion na zemlju, nije gotovo! Borba za Ligu šampiona ostaje otvorena.

Fudbal 11.02.2019 | 10:00
FRA: Igrači Nanta u crnim majicama odali počast Sali...
Rezultat na ovom susretu je očigledno bio u drugom planu jer su navijači i igrači Nanta odali počast bivšem saigraču Emilijanu Sali koji je poginuo u avionskoj nesreći iznad Lamanša.

Uoči početka utakmice na centru je bio raširen veliki transparent sa likom poginulog argentinskog fudbalera, dok je na ekranu prikazano svih 48 golova koje je postigao na 133 utakmice u dresu kluba.

Igrači su na teren izašli u crnim dresovima s njegovim imenom na leđima, dok je 37.000 navijača sve vreme skandiralo njegovo ime. 

Utakmica je potom kratko prekinuta u devetom minutu obzirom da je Sala nosio dres sa brojem devet. 

Nant je još ranije saopštio da će povući dres sa njegovim brojem. 

U ostalim mečevima igranim u nedelju popodne, Monako nije uspeo da izdrži kao gost protiv Monpeljea, minuti su ga delili od pobede, na kraju je bilo 2:2 pošto su domaćini postigli gol u nadoknadi vremena. 

Tuluz i Rems su takođe podelili plen, dok je Lil golovima Leaoa i Remija pobedio Gengan. Ren je u duelu sa Sent Etjenom bio ubedljiv (3:0), čime je stekao šanse da se bori za plasman na mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Fantastični mladi tim Lila nastavio je da gazi ka Ligi šampiona i igra prelep fudbal, a novu radost svojim navijačima priredili su na gostovanju u Genganu gde su slavili sa 2:0.

Malo umešno, malo i srećno, pošto je domaćima poništen izjednačujući pogodak sredinom drugog poluvremena na intervenciju VAR-a, ali zasluženo bodovi putuju na sever Francuske.

Vodeći pogodak postigao je portugalski napadač Rafael Leao, početkom drugog poluvremena, posle sjajne akcije, prodora po krilu i asistencije Žonatana Ikonea. Kao brzi voz protutnjao je vezista gostiju i majstorski odložio loptu za Portugalca koji je umešno matirao golmana domaćeg tima u 47. minutu.

Domaći se nisu predavali i uspeli su da stignu do gola, koji je na kraju poništen. Igrao se 62. minut, Markus Tiram je pogodio za 1:1, ali je glavni arbitar posle konsultacija s kolegama odlučio da ga ipak poništi zbog ofsajda. Propustio je Gengan dobru šansu i u 83. minutu kada je Nolan Ru dobro tukao glavom, ali nije bio precizan.

Lil je u nadoknadi kaznio domaćine i za taj promašaj, a do drugog gola stigao je u nadoknadi utakmcie sa bele tačke, a strelac je bio rezervista Loik Remi. Peta vezana pobeda za zabranike trenera Kristofa Galtijea potvrda su sjajne forme i drugog mesta na tabeli iza neprikosnovenog PSŽ-a koje suvereno drže.

Za razliku od Doga, fudbaleri Sent Etjena nisu se lepo proveli na gostovanju u Renu. Poraženi su ubedljivo, sa čak 3:0, s tim da su dva gola primili u samoj završnici kada im je očigledno poprilično popustila koncentracija.

Domaćine je u prvom poluvremenu u prednost doveo Mabaje Nijang sjajnim skokom posle kornera u 21. minutu, dok su Zelene dotukli Hatem Ben Arfa sa bele tačke u 87. i Adrijen Unu u prvom minutu nadoknade za ubedljivu pobedu Rena.

Igrao je i Neven Subotić, i to svih 90 minuta za goste, dobio žuti karton i nije se proslavio.

Nica spustila Lion na zemlju, nije gotovo! Borba za Ligu šampiona ostaje otvorena.

Posle Lionovih vezanih pobeda u Sent Etjenu, Amijenu i nad Pari Sen Žermenom, izgledalo je da su Lavovi ubili neizvesnost u trci za Ligu šampiona. S obzirom da je PSŽ posebna priča, a da Lil ne posustaje na drugom mestu, delovalo je da je Lion kaparisao poslednju kartu za elitno takmičenje...

Međutim, Nica je večeras šokirala Lion, slavila na Alijanc Rivijeri sa 1:0 golom iz penala i vratila kakvu-takvu neizvesnost u borbi za treće mesto. Lion i dalje ima ozbiljnu prednost od šest bodova, ali je Nica ušla u grupu od četiri tima koji prete sa te razdaljine.

A nije delovalo da će Lion progutati gorku pilulu.... Gostujući tim je krenuo ofanzivno od početka, dominirao, pretili su Fekir, Traore, Depaj ali je na golu domaćih blistao Benitez. Nica nije uradila ništa posebno u napadu u prvom delu meča.

U drugom delu igre su domaći donekle uspostavili balans na terenu. Na početku drugog dela igre su tražili penal nad Maolidom, ali je njihov napadač kažnjen žutim kartonom zbog simulacije. Dembele i Depaj su nastavili da prete, ali je Benitez bio nesavladiv. A onda prelomni momenat meča. Sen Maksimanje dodao loptu do Ganagoa na kojeg je naleteo Ndombele, a sudija je uz pomoć VAR tehnologije pokazao na belu tačku. Volter je bio siguran sa 11 metara i postigao jedini gol na meču.

Do kraja je Benitez spustio rampu i Nica je ostvarila vrednu pobedu kojom je zadržala nadu o osvajanju trećeg mesta...

FRANCUSKA 1 - 24. kolo

Petak

Dižon - Marselj 1:2 (1:0)
/Mari 18 - Baloteli 56, Okampos 73/

Subota

PSŽ - Bordo 1:0 (1:0)
/Kavani 42. penal/

Amijen - Kaen 1:0 (0:0)
/Konate 64/

Strazbur - Anže 1:2 (0:1)
/Prcić 87 - Kanga 37, 57/

Nedelja

Tuluz - Rems 1:1 (0:0)
/Gradel 81, Oudin 55/

Nant - Nim 2:4 (2:0)
/Kulibali 15, Varis 38 pen - Guiljume 47, Bobikon 69, Feri 85, Tiub 89/

Monpelje - Monako 2:2 (0.1)
/Lapord 66, Delort 90 pen - Martins 14, Falkao 82/

Gengan - Lil 0:1 (0:0)
/Leao 47/

Ren - Sent Etjen 3:0 (1:0)
/Nijang 21, Ben Arfa 87. penal, Unu 90+1/

Nica - Lion 1:0 (0:0)
/Volter 69 penal/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar