ПЛ: Сити нокаутирао и понизио Челси!

Шест лопти у мрежи "плаваца" и сузе Сарија! Нокаут какав се ретко виђа. Фудбалери Манчестер ситија демонстрирали су силу у дербију 26. кола Премијер лиге победом над Челсијем од 6:0.  Сити ПОНИЗИО Челси: Шест комада, блистао Кун! Катастрофално издање Челсија на "Етихаду" где су се већ у првих 45 минута Кун Агуеро и Бернардо Силва "поиграли" са њиховом одбраном. Наставак ужасне партије и после паузе. . .  Челси масакриран, Ливерпул застрашен - Манчестер Сити је у застрашујућој форми! Манчестер Сити брутално прегазио Челси и бацио рукавицу у лице Редса пред одлазак на Олд Трафорд.

Фудбал 11.02.2019 | 08:00
ПЛ: Сити нокаутирао и понизио Челси!
Била је то фантастична партија шампиона Енглеске пред пуним трибинама "Етихада" у којој су потврдили да су поново у великој форми и да су спремни да одбране трон.

Не пемти се када је Челси једну тако важну утакмицу одиграо тако слабо и неубедљиво. Прегажени су још у првих 18 минута када је на семафору писало 3:0

Једноставно, када један тим одигра као што је то урадио овог поподнева Манчестер сити, ту једноставно нема одбране. Меч је лако могао да се заврши и далеко горе по Челси, да се у Лондон врате са двоцифреним бројем голова. 

Био је то дан у којем је Серхио Агуеро показао због чега га сматрају једним од најбољих нападача света, постигао је нови хет-трик, 11. пут у Премијер лиги, а са 160 голова постао је и најбољи стрелац у историји клуба. 

Челси је поклекао већ у четвртом минуту када је серију голова отворио Рахим Стерлинг, да би четири минита касније Агуеро промашио колосалну прилику када је са свега два метра промашио гол. 

Искупио се у 13. минуту. Био је то гол који ће бити у свим шпицама, Агуеро је шутирао са 25 метара, лопта је завршила у левом горњем углу гола "плаваца".

У 18. минуту, после велике грешке Роса Барклија, који је буквално сам створио прилику Агуеру, Аргентинац је повисио на 3:0, да би причу у првом полувремену завршио Илкај Гундоган поготком у 25. минуту.

У наставку, опет је било узбудљиво пред голом Челсија, успели су "грађани" да погоде пречку и промаше још неколико шанси, али су ипак две претворили у голове.

Агуеро је са беле тачке у 56. минуту, после прекршаја Аспиликуете над Стерлингом, био сигуран, да би у 80. минуту на асистенцију Зинченка, Стерлинг постигао свој други погодак на утакмици.

Камере су забележиле и моменат када је менаџер гостију Маурицио Сари изгледа обрисао сузу, а на крају, заборавио је и да се поздрави са Пепом Гвардиолом што очигледно показује колико му је пораз тешко пао.

Сити се на тај начин реванширао екипи из Лондона за јесењи пораз на "Стамфорд бриџу" од 0:2. После овог кола, "грађани" су на челу табеле са истим бројем бодова као и Ливерпул, али и са бољом гол разликом.

Очекивао се дерби, уместо тога понижавање Челсија!

Беснео је Маурицио Сари поред аут-линије док су његови фудбалери још у 13. минуту изгледали као да су се предали, након што је Манчестер сити преко Рахима Стерлинга и Серхија Агуерапостигао два брза гола, али далеко да је код њих у том тренутку "спласнула" жеља као код ривала.

Већ до полувремена је шампион Енглеске потврдио да је у феноменалној форми пошто је мрежу Кепе Аризабалаге напунио до врха, головима Гундогана и још једном Агуера.

И нису се на томе зауставили!

Серхио Агуеро је уписао 11. хет-три у Премијер лиги, чиме се изједначио са Аланом Ширером, пошто је у 56. минуту реализовао казнени ударац после фаула Аспиликете на Стерлингу, да би Енглез свој други гол на мечу уписао у 80. минуту.

У дербију 26. кола Премијер лиге: Манчестер сити - Челси 6:0 (4:0)
/Стерлинг 4, 80, Агуеро 13, 19, 56п, Гундоган 25/

Оно што је још поразније по "плавце" јесте да је резултат могао да буде и убедљивији пошто је "Кун" пре него што је у "из колена" поцепао мрежу најскупљег голмана свих времена - забележио некарактеристичан промашај за њега.

И ускратио себе за бржи хет-трик...

Агуеро је после мајсторије Бернарда на левој страни, са два метра промашио празан гол, но показао је да "глад" за головима код њега и даље постоји.

Већ у 19. минуту на "Етихаду" постигао је други гол на мечу када је искористио одлуку Роса Барклија да са 18 метара врати лопту голману, да би Агуеро покупио лопту и матирао Кепу, а у стрелце се у 25. минуту уписао и Гундоган, пошто му је лопта "села" на ивици казненог.

Челси је иначе сасвим солидно почео меч и боравио на половини ривала, активни су били Агуеро и Азар, али је неактивност Маркоса Алонса коштала "плавце" првог гола.

Шпански леви бек је по ко зна који пут доказао да га одбрана не занима пошто је са своје позиције отишао ка средини да би помогао Луизу и Ридигеру са Агуером (?), а Сити је експресно извео слободан ударац и искористио је рупу коју је Алонсо на тој страни оставио.

Рахим Стерлинг се снашао у казненом простору после акције Бернарда и најавио катастрофу Челсија, за који је данас навијао Ливерпул и надао се да ће им помоћи у борби за титулу.

Ипак, ту помоћ ће негде другде морати да потраже...

Манчестер сити је можда и ПРЕОЗБИЉНО схватио друго полувреме пошто су по сваку цену желели да своју ионако велику предност увећају, тако да је Кепа имао много посла, пошто његови саиграчи нису имали нарочиту жељу да му помогну. Више су чекали крај меча...

Агуеро је прво погодио пречку, па реализовао једанаестерац, док је Стерлинг надоместио промашај Жесуса у контри, за "шестицу" на семафору.

Оно што је занимљиво јесте да је Сити против великог ривала "поправљао гол-разлику", која би могла да одлучује и о шампиону, тако да у овом тренутку имају "+54".

Ливерпул, који има исти број бодова као и они и меч мање, има "+44".

Видећемо каква ће бити реакција Мауриција Сарија који је ове сезоне већ говорио о томе да има групу играча коју је врло тешко мотивисати, док је бивши фудбалер овог клуба Џон Оби Микел недавно признао да је "стара генерација" играча попут Лампарда и Терија беснела у свлачионици после сваког кикса, те да су нон-стоп били гладни победа и трофеја.

Овде очигледно ситуација није иста...

Било је мучно гледати Челси како се батрга као риба на сувом... Ураганских 25 минута Манчестер Ситија је послало две застрашујуће поруке. Прва, да Саријев Челси није материјал ни за Лигу шампиона, а камоли за борбу за титулу. И другу, много важнију, да је Ливерпул прокоцкао све кредите у борби за титулу и да ће до краја сезоне морати да буде савршен ако мисли да за прса прође први кроз циљ испред разгоропађење Гвардиолине чете. Бодовно су поравнати, Сити има утакмицу више и за 10 погодак бољу гол-разлику што није занермаљиво у коначном еполиогу. 

За мање од пола сата је Сити данас убио сваку неизвесност у нечему што се не тако давно звало једним од дербија Премијер лиге, погрдно Ел Пластико. Сити је фуриозно дошао до 4:0 после 25 минута игре, а онда до краја стао на коначних 6:0. Серхио Агуеро је исписао историји и постао најбољи првенствени стрелац у историји Манчестер Ситија, успут изједначивши премијерлигашки рекорд Алана Ширера по броју хет-трикова (11). Једноставно, све је данас функционисало савршено у игри Гвардиолине машинерије и ништа није функционисало у разбијеној чети Мауриција Сарија.

Челсијев хорор је кренуо већ у четвртом минуту када су наивно заборавили на Бернарда Силву који је лагано прошао по десном крлилу и имао сво време света да пребаци лопту на другу страну где је Стерлинг био неумољив и постигао први гол у каријери против Челсија.

Само десет минута касније је Агуеро постигао еврогол ударцем са 25 метара, распалио трибине и убио у појам дезорјентисане госте. Неколико минута пре тога је помашио празан гол, али је већ у 19. минуту дао још један за 3:0 и звање најбољег Ситијевог стрелца у историји када је првенство у питању. „Асистирао“ му је Рос Баркли који је направио невероватно глуп потез у којем се огледала сва паника у игри Челсија. У 254. минуту је Сити потпуно ноакутирао грогираног ривала. Опет су Стерлинг и Агуеро мучили одбрану Челсија док лопта није дошла на шут Гундогану који је са метара погодио супротан угао.

Сити је масакрирао Челси у првих пола сата и није спуштао гас ни у наставку. Само нису имали среће да још неке шансе резултирају новим головима. Гости ние знали са које старне им прети опасност. Да ли са крила по којима су јахали Бернардо Силва и Стерлинг, да ли кроз средину којом су газдовали Де Брујне и Гундоган, да ли из петерца где је Агуеро вадио душу на памук чуварима и увек био корак и секунд испред њих. Колико је Челси био немоћан говори и то што је његов најистуренији играч Гонзало Игуаин једину шансу имао после шута са 30 метара. А доведен је да постиже голове из петерца...

Гвардиола није имао намеру да стане. Каталонац је жустро геситкулирао покрај клупе и тражио још. Стерлинг је натерао Аспиликету да направи пенал, а Агуеро ушао у историју Премијер лиге 11. хет-триком. Уживајући у савршеној симфонији своје лаке коњице, Гвардиола је додао гас средином другог полувремена пославши на терен Габријела Жезуса, Ријада Мареза и Давида Силву. Да, такви играчи су резерве Манчестер Ситија! И наставили су да сакривају лопту Челсију.

Маурицио Сари вероватно никада у каријери није био овако понижен. Тачније, његова идеја, тај фамозни „Сарибалл“ ослоњен на доминацију кроз посед лопте и пас игру. Данас је наишао на стварне господаре те игре... Тачку је ставио Стерлинг другим голом посла акције Жезуса, Давида Силве и Зинченка у којој гостујући фудбалери нису знали где се лопта налази.

Манчестер Сити је у најбољој партији сезоне послао застаршујучу поруку у Ливерпул. Преузео је лео табеле са утакмицом више и бољом гол-разликом. Уз наду да ће следећег викенда славити дупло: победу над Челсијем у финалу Лига купа и кикс Ливерпула у дербију са Манчестер Јунајтедом на Олд Трафорду. Гвардиолин тим није могао да изабере идеалнији момненат за пумпање сопственог самопуздања и сејање страја у Клоповој свлачионици.

А Челси? Они су у озбиљном каналу... Доживели су трећи пораз на последња четири меча. На четири од пет последњих премијерлигашких дуела нису дали гол. Прескочили су их Манчестер Јунајтед и Арсенал, играње европског фудбала четвртком делује као реалан сценарио и за наредну сезону.

СИТИ: Едерсон - Вокер, Стоунс, Лапорт, Зинченко - Фернандињо (од 75. Д. Силва), Гундоган, Де Брујне (од 68. Махрез) - Стрелинг, Б. Силва - Агуеро (од 65. Жесус).

ЧЕЛСИ: Кепа - Аспиликуета, Ридигер, Луиз, Алонсо (од 74. Емерсон) - Жоржињо, Канте, Баркли (од 53. Ковачић) - Азар, Педро (од 66. Лофтус-Чик) и Игуаин

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар