PL: Siti nokautirao i ponizio Čelsi!

Šest lopti u mreži "plavaca" i suze Sarija! Nokaut kakav se retko viđa. Fudbaleri Mančester sitija demonstrirali su silu u derbiju 26. kola Premijer lige pobedom nad Čelsijem od 6:0.  Siti PONIZIO Čelsi: Šest komada, blistao Kun! Katastrofalno izdanje Čelsija na "Etihadu" gde su se već u prvih 45 minuta Kun Aguero i Bernardo Silva "poigrali" sa njihovom odbranom. Nastavak užasne partije i posle pauze. . .  Čelsi masakriran, Liverpul zastrašen - Mančester Siti je u zastrašujućoj formi! Mančester Siti brutalno pregazio Čelsi i bacio rukavicu u lice Redsa pred odlazak na Old Traford.

Fudbal 11.02.2019 | 08:00
PL: Siti nokautirao i ponizio Čelsi!
Bila je to fantastična partija šampiona Engleske pred punim tribinama "Etihada" u kojoj su potvrdili da su ponovo u velikoj formi i da su spremni da odbrane tron.

Ne pemti se kada je Čelsi jednu tako važnu utakmicu odigrao tako slabo i neubedljivo. Pregaženi su još u prvih 18 minuta kada je na semaforu pisalo 3:0

Jednostavno, kada jedan tim odigra kao što je to uradio ovog popodneva Mančester siti, tu jednostavno nema odbrane. Meč je lako mogao da se završi i daleko gore po Čelsi, da se u London vrate sa dvocifrenim brojem golova. 

Bio je to dan u kojem je Serhio Aguero pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najboljih napadača sveta, postigao je novi het-trik, 11. put u Premijer ligi, a sa 160 golova postao je i najbolji strelac u istoriji kluba. 

Čelsi je poklekao već u četvrtom minutu kada je seriju golova otvorio Rahim Sterling, da bi četiri minita kasnije Aguero promašio kolosalnu priliku kada je sa svega dva metra promašio gol. 

Iskupio se u 13. minutu. Bio je to gol koji će biti u svim špicama, Aguero je šutirao sa 25 metara, lopta je završila u levom gornjem uglu gola "plavaca".

U 18. minutu, posle velike greške Rosa Barklija, koji je bukvalno sam stvorio priliku Agueru, Argentinac je povisio na 3:0, da bi priču u prvom poluvremenu završio Ilkaj Gundogan pogotkom u 25. minutu.

U nastavku, opet je bilo uzbudljivo pred golom Čelsija, uspeli su "građani" da pogode prečku i promaše još nekoliko šansi, ali su ipak dve pretvorili u golove.

Aguero je sa bele tačke u 56. minutu, posle prekršaja Aspilikuete nad Sterlingom, bio siguran, da bi u 80. minutu na asistenciju Zinčenka, Sterling postigao svoj drugi pogodak na utakmici.

Kamere su zabeležile i momenat kada je menadžer gostiju Mauricio Sari izgleda obrisao suzu, a na kraju, zaboravio je i da se pozdravi sa Pepom Gvardiolom što očigledno pokazuje koliko mu je poraz teško pao.

Siti se na taj način revanširao ekipi iz Londona za jesenji poraz na "Stamford bridžu" od 0:2. Posle ovog kola, "građani" su na čelu tabele sa istim brojem bodova kao i Liverpul, ali i sa boljom gol razlikom.

Očekivao se derbi, umesto toga ponižavanje Čelsija!

Besneo je Mauricio Sari pored aut-linije dok su njegovi fudbaleri još u 13. minutu izgledali kao da su se predali, nakon što je Mančester siti preko Rahima Sterlinga i Serhija Aguerapostigao dva brza gola, ali daleko da je kod njih u tom trenutku "splasnula" želja kao kod rivala.

Već do poluvremena je šampion Engleske potvrdio da je u fenomenalnoj formi pošto je mrežu Kepe Arizabalage napunio do vrha, golovima Gundogana i još jednom Aguera.

I nisu se na tome zaustavili!

Serhio Aguero je upisao 11. het-tri u Premijer ligi, čime se izjednačio sa Alanom Širerom, pošto je u 56. minutu realizovao kazneni udarac posle faula Aspilikete na Sterlingu, da bi Englez svoj drugi gol na meču upisao u 80. minutu.

U derbiju 26. kola Premijer lige: Mančester siti - Čelsi 6:0 (4:0)
/Sterling 4, 80, Aguero 13, 19, 56p, Gundogan 25/

Ono što je još poraznije po "plavce" jeste da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji pošto je "Kun" pre nego što je u "iz kolena" pocepao mrežu najskupljeg golmana svih vremena - zabeležio nekarakterističan promašaj za njega.

I uskratio sebe za brži het-trik...

Aguero je posle majstorije Bernarda na levoj strani, sa dva metra promašio prazan gol, no pokazao je da "glad" za golovima kod njega i dalje postoji.

Već u 19. minutu na "Etihadu" postigao je drugi gol na meču kada je iskoristio odluku Rosa Barklija da sa 18 metara vrati loptu golmanu, da bi Aguero pokupio loptu i matirao Kepu, a u strelce se u 25. minutu upisao i Gundogan, pošto mu je lopta "sela" na ivici kaznenog.

Čelsi je inače sasvim solidno počeo meč i boravio na polovini rivala, aktivni su bili Aguero i Azar, ali je neaktivnost Markosa Alonsa koštala "plavce" prvog gola.

Španski levi bek je po ko zna koji put dokazao da ga odbrana ne zanima pošto je sa svoje pozicije otišao ka sredini da bi pomogao Luizu i Ridigeru sa Aguerom (?), a Siti je ekspresno izveo slobodan udarac i iskoristio je rupu koju je Alonso na toj strani ostavio.

Rahim Sterling se snašao u kaznenom prostoru posle akcije Bernarda i najavio katastrofu Čelsija, za koji je danas navijao Liverpul i nadao se da će im pomoći u borbi za titulu.

Ipak, tu pomoć će negde drugde morati da potraže...

Mančester siti je možda i PREOZBILJNO shvatio drugo poluvreme pošto su po svaku cenu želeli da svoju ionako veliku prednost uvećaju, tako da je Kepa imao mnogo posla, pošto njegovi saigrači nisu imali naročitu želju da mu pomognu. Više su čekali kraj meča...

Aguero je prvo pogodio prečku, pa realizovao jedanaesterac, dok je Sterling nadomestio promašaj Žesusa u kontri, za "šesticu" na semaforu.

Ono što je zanimljivo jeste da je Siti protiv velikog rivala "popravljao gol-razliku", koja bi mogla da odlučuje i o šampionu, tako da u ovom trenutku imaju "+54".

Liverpul, koji ima isti broj bodova kao i oni i meč manje, ima "+44".

Videćemo kakva će biti reakcija Mauricija Sarija koji je ove sezone već govorio o tome da ima grupu igrača koju je vrlo teško motivisati, dok je bivši fudbaler ovog kluba Džon Obi Mikel nedavno priznao da je "stara generacija" igrača poput Lamparda i Terija besnela u svlačionici posle svakog kiksa, te da su non-stop bili gladni pobeda i trofeja.

Ovde očigledno situacija nije ista...

Bilo je mučno gledati Čelsi kako se batrga kao riba na suvom... Uraganskih 25 minuta Mančester Sitija je poslalo dve zastrašujuće poruke. Prva, da Sarijev Čelsi nije materijal ni za Ligu šampiona, a kamoli za borbu za titulu. I drugu, mnogo važniju, da je Liverpul prokockao sve kredite u borbi za titulu i da će do kraja sezone morati da bude savršen ako misli da za prsa prođe prvi kroz cilj ispred razgoropađenje Gvardioline čete. Bodovno su poravnati, Siti ima utakmicu više i za 10 pogodak bolju gol-razliku što nije zanermaljivo u konačnom epoliogu. 

Za manje od pola sata je Siti danas ubio svaku neizvesnost u nečemu što se ne tako davno zvalo jednim od derbija Premijer lige, pogrdno El Plastiko. Siti je furiozno došao do 4:0 posle 25 minuta igre, a onda do kraja stao na konačnih 6:0. Serhio Aguero je ispisao istoriji i postao najbolji prvenstveni strelac u istoriji Mančester Sitija, usput izjednačivši premijerligaški rekord Alana Širera po broju het-trikova (11). Jednostavno, sve je danas funkcionisalo savršeno u igri Gvardioline mašinerije i ništa nije funkcionisalo u razbijenoj četi Mauricija Sarija.

Čelsijev horor je krenuo već u četvrtom minutu kada su naivno zaboravili na Bernarda Silvu koji je lagano prošao po desnom krlilu i imao svo vreme sveta da prebaci loptu na drugu stranu gde je Sterling bio neumoljiv i postigao prvi gol u karijeri protiv Čelsija.

Samo deset minuta kasnije je Aguero postigao evrogol udarcem sa 25 metara, raspalio tribine i ubio u pojam dezorjentisane goste. Nekoliko minuta pre toga je pomašio prazan gol, ali je već u 19. minutu dao još jedan za 3:0 i zvanje najboljeg Sitijevog strelca u istoriji kada je prvenstvo u pitanju. „Asistirao“ mu je Ros Barkli koji je napravio neverovatno glup potez u kojem se ogledala sva panika u igri Čelsija. U 254. minutu je Siti potpuno noakutirao grogiranog rivala. Opet su Sterling i Aguero mučili odbranu Čelsija dok lopta nije došla na šut Gundoganu koji je sa metara pogodio suprotan ugao.

Siti je masakrirao Čelsi u prvih pola sata i nije spuštao gas ni u nastavku. Samo nisu imali sreće da još neke šanse rezultiraju novim golovima. Gosti nie znali sa koje starne im preti opasnost. Da li sa krila po kojima su jahali Bernardo Silva i Sterling, da li kroz sredinu kojom su gazdovali De Brujne i Gundogan, da li iz peterca gde je Aguero vadio dušu na pamuk čuvarima i uvek bio korak i sekund ispred njih. Koliko je Čelsi bio nemoćan govori i to što je njegov najistureniji igrač Gonzalo Iguain jedinu šansu imao posle šuta sa 30 metara. A doveden je da postiže golove iz peterca...

Gvardiola nije imao nameru da stane. Katalonac je žustro gesitkulirao pokraj klupe i tražio još. Sterling je naterao Aspiliketu da napravi penal, a Aguero ušao u istoriju Premijer lige 11. het-trikom. Uživajući u savršenoj simfoniji svoje lake konjice, Gvardiola je dodao gas sredinom drugog poluvremena poslavši na teren Gabrijela Žezusa, Rijada Mareza i Davida Silvu. Da, takvi igrači su rezerve Mančester Sitija! I nastavili su da sakrivaju loptu Čelsiju.

Mauricio Sari verovatno nikada u karijeri nije bio ovako ponižen. Tačnije, njegova ideja, taj famozni „Sariball“ oslonjen na dominaciju kroz posed lopte i pas igru. Danas je naišao na stvarne gospodare te igre... Tačku je stavio Sterling drugim golom posla akcije Žezusa, Davida Silve i Zinčenka u kojoj gostujući fudbaleri nisu znali gde se lopta nalazi.

Mančester Siti je u najboljoj partiji sezone poslao zastaršujuču poruku u Liverpul. Preuzeo je leo tabele sa utakmicom više i boljom gol-razlikom. Uz nadu da će sledećeg vikenda slaviti duplo: pobedu nad Čelsijem u finalu Liga kupa i kiks Liverpula u derbiju sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu. Gvardiolin tim nije mogao da izabere idealniji momnenat za pumpanje sopstvenog samopuzdanja i sejanje straja u Klopovoj svlačionici.

A Čelsi? Oni su u ozbiljnom kanalu... Doživeli su treći poraz na poslednja četiri meča. Na četiri od pet poslednjih premijerligaških duela nisu dali gol. Preskočili su ih Mančester Junajted i Arsenal, igranje evropskog fudbala četvrtkom deluje kao realan scenario i za narednu sezonu.

SITI: Ederson - Voker, Stouns, Laport, Zinčenko - Fernandinjo (od 75. D. Silva), Gundogan, De Brujne (od 68. Mahrez) - Streling, B. Silva - Aguero (od 65. Žesus).

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Ridiger, Luiz, Alonso (od 74. Emerson) - Žoržinjo, Kante, Barkli (od 53. Kovačić) - Azar, Pedro (od 66. Loftus-Čik) i Iguain

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar