Риверс на љекарским прегледима у Београду!

Американац, Кевин Кресвел (КЦ) Риверс, допутовао је у недељу у Београд, где ће обавити лекарске прегледе са шампионом Србије.  Риверс је стигао! Црвено-бели дочекали искусног бека. Потпис уговора после лекарског прегледа.

Кошарка 11.02.2019 | 11:30
Риверс на љекарским прегледима у Београду!
Дилема више не постоји.

Искусни Американац Кевин Кресвел Риверс (31) постаће нови бек Црвене звезде мтс, што је клуб са Малог Калемегдана и потврдио.

Објавом на званичном сајту, црвено-бели су обавестили јавност да је бивши освајач Евролиге допутовао у Београд после растанка са Ређо Емилијом и да су пред њим лекарски прегледи и потпис уговора.

Звезда је поводом његовог доласка издала званично саопштење:

"Риверс ће током недељног поподнева и понедељка, бити подвргнут детаљним лекарским прегледима од стране медицинског тима КК Црвена звезда, имајући у виду његову изричиту жељу да наступа за Црвену звезду.

Искусни 31-годишни кошаркаш из Шарлота (рођен 1.марта 1987.године) покрива три позиције, ниског крила , бека шутера, и по потреби плејмејкера, а својим квалитетом, и искуством представљао би значајно појачање за тим црвено-белих.

Риверс је висок 196 центиметара и тежак 97 килограма, а актуелну сезону почео је у екипи Ређо Емилије.

Бивши студент колеџа Клемсон своју европску епизоду почео је још 2009.године играјући за Бенетон из Тревиза, а каријеру поузданог и изузетно квалитетног играча градио је кроз екипе Локомотиве, Химкија, Реала (трипла круна и првак Европе), Панатинаикоса (титула првака), Бајерна...

Текућу сезону започео је у екипи Ређо Емилије, а за овај тим просечно је убацивао скоро 15 поена уз 5 скокова и 3 асистенције по мечу.Последњи меч у дресу италијанског клуба одиграо је у суботу, убацио је 30 поена (тројке 11-6) уз 7 скокова.
Риверс ће по обављеним лекарским прегледима, и ако комплетни налази буду у складу са стандардима КК Црвена звезда, и званично постати играч Црвене звезде у понедељак", пише на сајту клуба.

Црвено-бели су доласком некадашњег играча Бајерна, Реала и Панатинаикоса остварили своју давну жељу, јер су са Риверсом конкретно преговарали и током сезоне 2014/15, али је он тада одлучио да ипак остане у Америци и наступа у развојној НБА лиги.

Ове зиме створили су се услови да Американац из Шарлота задужи црвено-бели дрес и да појача конкуренцију на бековским позицијама, иако је он у стању да "покрије" и улогу крила.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар