Амерички генерал неће у Приштину

Командант Националне гарде Ајове генерал-мајор Тимоти Ора отказао је посјету Косову, јер премијер Косова Рамуш Харадинаја одбија да суспендује таксе на српске и производе из БиХ, преносе приштински медији.

Србија 10.02.2019 | 19:14
Амерички генерал неће у Приштину
Званичници америчке Амбасаде у Приштини обавијестили су команданта Косовских безбједносних снага Рахмана Раму да је отказана посјета генерала Ора, планирана за 16. и 18. фебруар, када се обиљежава 11 година од проглашења независности Косова, преноси портал "Коха".

У писму, које је Рама послао предсједнику Косова Хашиму Тачију, наводи се да је на састанку са војним аташеом САД генерал-мајором Кристофером Конором обавијештен да је отказивање посјете генерала Ора "резултат изражавања незадовољства одлуком коју је донијела Влада Косова".

Конор је упозорио Раму да ће обуке, едукације и војне посјете бити поништене наредних дана ако косовска влада не размисли о својој одлуци.

Тачијев савјетник Ардијан Арифај потврдио је да је Рама у писму навео да САД разматрају и неке друге мјере и да је посјета Ора отказана застоја у дијалогу са Србијом.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Америцка игра

10.02.2019 18:40

Све ове изјаве Америцке нетрба озбиљно сватити. Албанци ни на писање несмију без Америцке дозволе. Давно би се стигло до договора да није Американаца. Они дје додју ту дрзе стално тензије .

ОДГОВОРИТЕ