Američki general neće u Prištinu

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Ora otkazao je posjetu Kosovu, jer premijer Kosova Ramuš Haradinaja odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.

Srbija 10.02.2019 | 19:14
Američki general neće u Prištinu
Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavijestili su komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana posjeta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obilježava 11 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal "Koha".

U pismu, koje je Rama poslao predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obaviješten da je otkazivanje posjete generala Ora "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donijela Vlada Kosova".

Konor je upozorio Ramu da će obuke, edukacije i vojne posjete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Tačijev savjetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mjere i da je posjeta Ora otkazana zastoja u dijalogu sa Srbijom.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Americka igra

10.02.2019 18:40

Sve ove izjave Americke netrba ozbiljno svatiti. Albanci ni na pisanje nesmiju bez Americke dozvole. Davno bi se stiglo do dogovora da nije Amerikanaca. Oni dje dodju tu drze stalno tenzije .

ODGOVORITE