Пети меморијални рукометни турнир

У сали бијељинске Гимјазије одигран је “Пети меморијални рукометни турнир Жељко Савић”. Организатор турнира, као и претходних година је Рукометни клуб “Бијељина”.

Република Српска 10.02.2019 | 21:00
Пети меморијални рукометни турнир
У знак сјећања на Жељка Савића, дугогодишњег члана клуба “Бијељина” и човјека који је оставио дубок траг у овом спорту у читавој БиХ, по 5 пут је организован међународни рукометни турнир у Бијељини.

“Рукометни клуб “Бијељина” у току године организује два турнира. Један је масовнији и одржава се у склопу Пантелинских дана, на тај турнир нам долази преко 70 екипа из читаве бивше Југославије. Овај турнир је мањег обима, са мање екипа. Долазе нам гости из Србије и из Хрватске. Ово је више знак сјећања на Жељка Савића и на његова дјела, која су велика”, рекао је Богдан Ранкић, предсједник РК “Бијељина”.

У оквиру Рукометног клуба “Бијељина”, већ 5 година постоји и Школа рукомета, гдје 100 дјеце учи прве рукометне кораке, али и финесе. Овакви турнири гдје могу видјети шта су научили и упоредити се са другима, што и јесте суштина спорта, пуно им значе.

“Ми ово организујемо баш како би смо афирмисали што више дјечака да тренирају рукомет. Направили смо и ревијалну утакмицу са 2008. годиштем, јер од ове године они прелазе са мини рукомета на велики рукомет, а овај пријатељски меч су одиграли против екипе “Хајдук” из Бешке. Значе им овакве манифестације гдје могу доћи и родитељи, баке и деке, другари, рођаци како би их гледали и подржали”, појашњава Обренко Миљковић, координатор Школе рукомета РК “Бијељина”.

Меморијани турнир Жељко Савић, како су организатори и најављивали, прешао је у традицију.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

10.02.2019 20:16

Мој добар друг , покојни Зељко рус .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дув

10.02.2019 21:48

У.САМИМ.КЛУБОВИМА.САМИ.КРИМИНАЛ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дув

11.02.2019 06:18

Тачно!Један човјек један клуб!Нема скупштине ни тијела.Само буџет, дјеца,школарина,тренер и директор! О покојнику све најбоље,увијек је то било правило али има још рукометаша који су играли за Радник и Бијељину и који никад нису кочили напредак али се не спомињу никад!