Бијељина: "Спорт без граница"

У сали бијељинске ОШ “Вук Караџић” данас је одржан други међународни турнир кошарке у колицима “Спорт без граница”. Снаге су одмјерили клуб из Бијељине, те гости - “Сингидунум” из Београда и “Змај” из Градачца.

Република Српска 10.02.2019 | 17:00
Бијељина: "Спорт без граница"
Турнир у сједећој кошарци финансирали су Министарство цивилних послова и бијељинска градска управа, и представља завршну фазу реализације пројекта “Спорт без граница”.

“Као и прошли пут позвали смо најбоље екипе из региона. Ове које су данас ту, такмиче се и у НЛБ лиги. Управо смо завршили утакмицу којом смо и отворили турнир, играли смо против екипе из Градачца, и побиједили. Морам признати да смо се и сами изненадили побједом”, каже непосредно након одиграног меча Борис Цвјетковић, играч и члан Управно одбора ККК “Бијељина”.

Цвјетковиц истиче да је у клубу активно 8 играча, а да су у склопу пројекта укључена три нова играча, од 13, 16 и 18 година који су учествовали и у данашњем турниру, те да је то можда и највећа добит пројекта. И у осталим клубовима старосне границе су избрисане.

“То је управо велика предност кошарке у колицима, што све старосне доби, као и играчи са свим врстама инвалидности могу да играју”, појашњава Жељко Ћирковић, ККК “Сингидунум”, Београд.

“За нас могу да кажем да смо екипа која веома мало одмара. Велики број такмичења и међународних турнира играмо - НЛБ лигу, домаћу лигу, домаће првенство, федерални куп, те Еуролигу већ дуги низ година. И овај турнир нам је баш добро дошао јер следеће недеље играмо Треће коло НЛБ лиге у Градачцу”, каже Едис Имшировић из КИК “Змај”, Градачац.

Један овако атрактиван спорт који затвара Параолимпијске игре, баш као што кошарка затвара Олимпијске, заслужује много већу пажњу, једна је од порука турнира.

“Најважније за ове момке јесте да покажу свој квалитет, да се осјећају добро, да изађу из четири зида, да се имају осјећај да припадају једној групи људи гдје су једнаки са осталима. Баве се спортом којим, по свим својим критеријумима, не би могли да се баве. Међутим, та страст и та енерија која постоји у тимовима и међу овим момцима је нешто што мене одушевљева, и због чега сам се и укључио у Савез”, наводи Владимир Кузмановић, предсједник Савеза кошаркаша у колицима Србије.

Са оптимизмом који их краси момци су се сложили да је пред кошарком у колицима свијетла будућност, а на нама је да до тога и дође.



(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар