Мбапе донирао 27.000 фунти!

У фонд за потрагу пилота Иботсона.  Фудбалер Пари Сен Жермена, Килијан Мбапе, приложио је новац у фонд који је основала породица несталог пилота, Дејвида Иботсона.

Фудбал 12.02.2019 | 14:00
Мбапе донирао 27.000 фунти!
Пилот који је из Кроула у области Линколншајр, и даље се води као нестао пошто се летелица у којој су били он и фудбалер Емилијано Сала срушила 21. јануара на дно Ламанша.

Тело Емилијана Сале је пронађено у олупини на дну Ламанша у близини острва Гернси, док се за Иботсоном још трага.

До недеље у преподневним часовима у фонд је пристигло више од 6.000 донација чиме је достигнута цифра од 100.000 фунти, док је циљ да се прикупи 300.000. 

Мбапе је решио да се одазове апелу породице и помогао је тиме што је уплатио 27.000 фунти. Бивши капитен Енглеске, Гари Линекер уплатио је 1.000 фунти. 

Иначе, у поруци која објашњава разлог за оснивање фонда, породица пилота Иботсона је написала следеће: 

"Покушавамо да се носимо с овим трагичним околностима и губитком два невероватна човека. Сазнати да је потрага званично опозвана за наредни период учинила је све ово само још тежим. Не можемо да поднесемо помисао да је Дејвид негде сам, желимо да се врати кући како бисмо га испратили и сахранили". 

Иботсон и Сала су били у авиону који се срушио на путу од Нанта ка Кардифу. Сала је трелабо да заигра за клуб из Велса пошто је тек био потписао уговор са клубом. 

У знак сећања на Емилијана његов бивши клуб Нант је решио да повуче дрес са бројем девет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар