Mbape donirao 27.000 funti!

U fond za potragu pilota Ibotsona.  Fudbaler Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape, priložio je novac u fond koji je osnovala porodica nestalog pilota, Dejvida Ibotsona.

Fudbal 12.02.2019 | 14:00
Mbape donirao 27.000 funti!
Pilot koji je iz Kroula u oblasti Linkolnšajr, i dalje se vodi kao nestao pošto se letelica u kojoj su bili on i fudbaler Emilijano Sala srušila 21. januara na dno Lamanša.

Telo Emilijana Sale je pronađeno u olupini na dnu Lamanša u blizini ostrva Gernsi, dok se za Ibotsonom još traga.

Do nedelje u prepodnevnim časovima u fond je pristiglo više od 6.000 donacija čime je dostignuta cifra od 100.000 funti, dok je cilj da se prikupi 300.000. 

Mbape je rešio da se odazove apelu porodice i pomogao je time što je uplatio 27.000 funti. Bivši kapiten Engleske, Gari Lineker uplatio je 1.000 funti. 

Inače, u poruci koja objašnjava razlog za osnivanje fonda, porodica pilota Ibotsona je napisala sledeće: 

"Pokušavamo da se nosimo s ovim tragičnim okolnostima i gubitkom dva neverovatna čoveka. Saznati da je potraga zvanično opozvana za naredni period učinila je sve ovo samo još težim. Ne možemo da podnesemo pomisao da je Dejvid negde sam, želimo da se vrati kući kako bismo ga ispratili i sahranili". 

Ibotson i Sala su bili u avionu koji se srušio na putu od Nanta ka Kardifu. Sala je trelabo da zaigra za klub iz Velsa pošto je tek bio potpisao ugovor sa klubom. 

U znak sećanja na Emilijana njegov bivši klub Nant je rešio da povuče dres sa brojem devet.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar