Видео: Кошаркаш Дјука залудео САД!

Зион је чудо природе! Нова кошаркашка сензација одушевљава Америку. И овог викенда направио је потез за памћење.

Кошарка 14.02.2019 | 21:30
Видео: Кошаркаш Дјука залудео САД!
Легендарни кошаркашки стручњак Мајк Кшишевски води екипу колеџа Дјук од 1980. године и за то време тренирао је низ значајних играча, који су остварили значајне каријере у НБА лиги или у Европи.

Прошлог лета, "Цоацх К" је "покупио" још једног великог талента, Зиона Вилијамсона (18 година, 203 центиметра), који је стигао из Северне Каролине и одмах постао успешан.

Иако је током боравка у средњој школи добијао и позиве неких колеџа да се прикључи њиховим тимовима америчког фудбала, Вилијамсон је прошле зиме у ТВ емисији рекао да је одабрао кошарку и Дјук. "Добио сам позив најлегендарнијег тренера који је икад радио у колеџ кошарци", изјавио је и ускоро задужио плаву опрему.

А, у њој одушевљава Америку!

Иако је изузетно тежак за играча своје висине (има 129 килограма!), Вилијамсон је невероватно скочан, брз и нестварно физички доминантан. Кевин Дурент назвао га је "атлетом који се појављује једном у генерацији", а Зион на позицији крила из месеца у месец показује да ће веома брзо муњевито освојити и НБА лигу.

Погледајте његову блокаду од прошле вечери. Умало је прескочио играча кога је блокирао!



С обзиром на његову снагу, брзину и скочност, наравно да се о њему највише прича због спектакуларних закуцавања. На пример, Џон Вол упоредио га је у том погледу са Винсом Картером.

"Зион је један од двојице или тројице најатлетичнијих играча које сам икад видео у средњошколској кошарци. Или које сам видео у животу. Тачка. Он просто закуцава на различите начине, у току утакмице, као да је то ништа. Најбољи је 'куцач' кога сам видео од Винса Картера", изјавио је он.

Погледајте неке од најатрактивнијих Зионових закуцавања.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар