Video: Košarkaš Djuka zaludeo SAD!

Zion je čudo prirode! Nova košarkaška senzacija oduševljava Ameriku. I ovog vikenda napravio je potez za pamćenje.

Košarka 14.02.2019 | 21:30
Video: Košarkaš Djuka zaludeo SAD!
Legendarni košarkaški stručnjak Majk Kšiševski vodi ekipu koledža Djuk od 1980. godine i za to vreme trenirao je niz značajnih igrača, koji su ostvarili značajne karijere u NBA ligi ili u Evropi.

Prošlog leta, "Coach K" je "pokupio" još jednog velikog talenta, Ziona Vilijamsona (18 godina, 203 centimetra), koji je stigao iz Severne Karoline i odmah postao uspešan.

Iako je tokom boravka u srednjoj školi dobijao i pozive nekih koledža da se priključi njihovim timovima američkog fudbala, Vilijamson je prošle zime u TV emisiji rekao da je odabrao košarku i Djuk. "Dobio sam poziv najlegendarnijeg trenera koji je ikad radio u koledž košarci", izjavio je i uskoro zadužio plavu opremu.

A, u njoj oduševljava Ameriku!

Iako je izuzetno težak za igrača svoje visine (ima 129 kilograma!), Vilijamson je neverovatno skočan, brz i nestvarno fizički dominantan. Kevin Durent nazvao ga je "atletom koji se pojavljuje jednom u generaciji", a Zion na poziciji krila iz meseca u mesec pokazuje da će veoma brzo munjevito osvojiti i NBA ligu.

Pogledajte njegovu blokadu od prošle večeri. Umalo je preskočio igrača koga je blokirao!S obzirom na njegovu snagu, brzinu i skočnost, naravno da se o njemu najviše priča zbog spektakularnih zakucavanja. Na primer, Džon Vol uporedio ga je u tom pogledu sa Vinsom Karterom.

"Zion je jedan od dvojice ili trojice najatletičnijih igrača koje sam ikad video u srednjoškolskoj košarci. Ili koje sam video u životu. Tačka. On prosto zakucava na različite načine, u toku utakmice, kao da je to ništa. Najbolji je 'kucač' koga sam video od Vinsa Kartera", izjavio je on.

Pogledajte neke od najatraktivnijih Zionovih zakucavanja.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar