Влада Хрватске осудила напад

Хрватска влада синоћ је најоштрије осудила хулигански напад на српске ватерполисте у Сплиту, а премијер Андреј Пленковић је о околностима овог случаја разговарао са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром.

Регион 10.02.2019 | 10:14
Влада Хрватске осудила напад
То је за Хину изјавио портпарол владе Марко Милић, не прецизирајући међутим да је ријеч о српским ватерполистима.

"Влада Републике Хрватске најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте у Сплиту. Предсједник Владе током дана разговарао је о околностима случаја са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром", рекао је Милић.

Китаровић: Хулиганство је пошаст

Хулиганство је пошаст супротна идеалима спорта, а свако насиље неприхватљиво, поручила је синоћ хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић поводом напада на ватерполисте Црвене звезде на сплитској Риви.

"Захваљујем грађанима Сплита који су данас одмах стали у одбрану тих вриједности", навела је Китровићева на свом твитер налогу.

Тројица српских ватерполиста из клуба Црвена звезда нападнути су у суботу нешто прије 14 сати на сплитској Риви, при чему су двојица успјела да побјегну, док се трећи спасио скоком у море.

Њих су напала петорица младића, а један од ватерполиста је у том нападу лакше повријеђен.

Јутарњи лист објавио је раније синоћ да је очевидно да је напад на српске ватерполисте био планиран, што се, како су навели, може закључити на основу фотографије коју им је доставио читалац, који је желео да остане анониман, а на којој се види да је један од двојице усликаних нападача имао у руци телескопску палицу.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

сап

10.02.2019 09:20

Сви треба да се боримо против људског лудила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

10.02.2019 10:39

Слазем се и зато предлазем да сад исти кад оду у Загреб,Ријеку,Осијек,Пристину,Мостар ил Сарајево поново навуку звездине дресове..цисто као терапија у борби против лудила.

Name

Освит

10.02.2019 10:22

Како сијете господо политицари тако и зањете.Своје политике сте базирали на сукобима а не надметању са другима.Оцекивати цивилизацијске искораке и помирење од ултранационалистицких политика које доминирају регионом је нити логицно нити утемељено у њиховим идеологијама.Јос дуго це мрзња а не разумјевање доминирати просторима бивсе нам дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Бањалука

10.02.2019 10:35

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕЦЕ ОСУДИ НАПАД НА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА 11 МЈЕСЕЦИ !!! А ХРВАТИ ОДМАХ ! ЕТО ГДЈЕ МИ ЖИВИМО ДРАГИ СУГРАЂАНи И КАКВОЈ СМО ВЛАСТИ ЛОЈАЛНИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

10.02.2019 10:38

И сад ће нај...бати у Србији неки Хрват који нема везе са овим..и тако у круг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.02.2019 11:26

Шта друго очекивати.

Name

Ре:

10.02.2019 13:38

Неће друже шетају они по Београду слободно годинама,ђускају по сплавовима. Хрватска је заробљена усташтвом одавно,није то од јуче.Они имају проблем Српске инфериорности стољећима и то код њих траје они се с тим хране.Задивљује са друге стране Српска наивност према том стању код Хрвата,та жеља да им се приђе опет и опет и опет. Ту постоји оно”Србин је луд,Србин је проклет ти га закољеш он хоће опет”.

Name

рингиспил

10.02.2019 12:04

Напад осудјујем,али брука је и за ватерполисте да су се препали петорице хулигана. Њих тројица обзиром да се баве спортом који захтјева изузетну физицку спремност, са лакоцом су се могли обрацунати са петорицом хулиганцица. У најмању руку су бар дупло физицки спремнији за туцу од тих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

10.02.2019 13:08

Они смију само на слабије и незастицене,а гдје налете једнаке себи онда бјезе ко зецеви.

Name

Ре

10.02.2019 16:22

Спортисти се на тај нацин не обрацунавају. Имају своја правила и дисциплину. Да су се потукли били би казњени. А било је ту и нозева...

Name

Дора.

10.02.2019 19:24

Хрвари се наоружали палицама и жељезним шипкама испланиралису напад, Доксу ватреполисти били голоруки и неспремно изненађени, Вибихсте исто бјежали.