Vlada Hrvatske osudila napad

Hrvatska vlada sinoć je najoštrije osudila huliganski napad na srpske vaterpoliste u Splitu, a premijer Andrej Plenković je o okolnostima ovog slučaja razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

Region 10.02.2019 | 10:14
Vlada Hrvatske osudila napad
To je za Hinu izjavio portparol vlade Marko Milić, ne precizirajući međutim da je riječ o srpskim vaterpolistima.

"Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsjednik Vlade tokom dana razgovarao je o okolnostima slučaja sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom", rekao je Milić.

Kitarović: Huliganstvo je pošast

Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo, poručila je sinoć hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi.

"Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u odbranu tih vrijednosti", navela je Kitrovićeva na svom tviter nalogu.

Trojica srpskih vaterpolista iz kluba Crvena zvezda napadnuti su u subotu nešto prije 14 sati na splitskoj Rivi, pri čemu su dvojica uspjela da pobjegnu, dok se treći spasio skokom u more.

Njih su napala petorica mladića, a jedan od vaterpolista je u tom napadu lakše povrijeđen.

Jutarnji list objavio je ranije sinoć da je očevidno da je napad na srpske vaterpoliste bio planiran, što se, kako su naveli, može zaključiti na osnovu fotografije koju im je dostavio čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, a na kojoj se vidi da je jedan od dvojice uslikanih napadača imao u ruci teleskopsku palicu.

(Tanjug)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

sap

10.02.2019 09:20

Svi treba da se borimo protiv ljudskog ludila

ODGOVORITE
Name

Max

10.02.2019 10:39

Slazem se i zato predlazem da sad isti kad odu u Zagreb,Rijeku,Osijek,Pristinu,Mostar il Sarajevo ponovo navuku zvezdine dresove..cisto kao terapija u borbi protiv ludila.

Name

Osvit

10.02.2019 10:22

Kako sijete gospodo politicari tako i zanjete.Svoje politike ste bazirali na sukobima a ne nadmetanju sa drugima.Ocekivati civilizacijske iskorake i pomirenje od ultranacionalistickih politika koje dominiraju regionom je niti logicno niti utemeljeno u njihovim ideologijama.Jos dugo ce mrznja a ne razumjevanje dominirati prostorima bivse nam drzave.

ODGOVORITE
Name

Željko Banjaluka

10.02.2019 10:35

VLADA REPUBLIKE SRPSKE NECE OSUDI NAPAD NA DAVIDA DRAGIČEVIĆA 11 MJESECI !!! A HRVATI ODMAH ! ETO GDJE MI ŽIVIMO DRAGI SUGRAĐANi I KAKVOJ SMO VLASTI LOJALNI !!!

ODGOVORITE
Name

Milos

10.02.2019 10:38

I sad će naj...bati u Srbiji neki Hrvat koji nema veze sa ovim..i tako u krug.

ODGOVORITE
Name

Ре

10.02.2019 11:26

Шта друго очекивати.

Name

Ре:

10.02.2019 13:38

Неће друже шетају они по Београду слободно годинама,ђускају по сплавовима. Хрватска је заробљена усташтвом одавно,није то од јуче.Они имају проблем Српске инфериорности стољећима и то код њих траје они се с тим хране.Задивљује са друге стране Српска наивност према том стању код Хрвата,та жеља да им се приђе опет и опет и опет. Ту постоји оно”Србин је луд,Србин је проклет ти га закољеш он хоће опет”.

Name

ringispil

10.02.2019 12:04

Napad osudjujem,ali bruka je i za vaterpoliste da su se prepali petorice huligana. Njih trojica obzirom da se bave sportom koji zahtjeva izuzetnu fizicku spremnost, sa lakocom su se mogli obracunati sa petoricom huligancica. U najmanju ruku su bar duplo fizicki spremniji za tucu od tih likova.

ODGOVORITE
Name

Svedska

10.02.2019 13:08

Oni smiju samo na slabije i nezasticene,a gdje nalete jednake sebi onda bjeze ko zecevi.

Name

Re

10.02.2019 16:22

Sportisti se na taj nacin ne obracunavaju. Imaju svoja pravila i disciplinu. Da su se potukli bili bi kaznjeni. A bilo je tu i nozeva...

Name

Dora.

10.02.2019 19:24

Hrvari se naoružali palicama i željeznim šipkama isplaniralisu napad, Doksu vatrepolisti bili goloruki i nespremno iznenađeni, Vibihste isto bježali.