Градоначелник Сплита: Хтјели су да уживају на Риви...!

"Сплит је отворен и гостољубив", додао је први човек града на Јадрану.  "Оштро осуђујемо напад, овде 10 година није било проблема"! Сплитски ватерполо клуб се огласио поводом напада на ватерполисте Црвене звезде уочи сусрета 13. кола регионалне лиге.

Остали спортови 10.02.2019 | 10:45
Градоначелник Сплита: Хтјели су да уживају на Риви...!
Ватерполисти Црвене звезде су физички нападнути док су шетали сплитском Ривом у раним послеподневним часовима.

Три играча су се разбежала, а четврти је скочио у море како би се спасио. Уз помоћ окупљених Сплићана, Краљ је успео да изађе из воде и полиција га је одвезла у хотел у ком су ватерполисти Звезде били смештени.

Секретар Морнара, Вили Маринић, поводом скандала изјавио је:

"Ватерполисти Звезде, са којима вечерас у 20 часова и 30 минута играмо утакмицу регионалне лиге у Сплит су допутовали јуче поподне. Одсели су у хотелу Загреб у Дуилову, одакле су синоћ и јутрос под полицијском пратњом отишли на тренинге на базене на Пољуду. Сазнали смо да је неколико њихових играча нападнуто данас након што су слободно време након тренинга, а пре утакмице, искористили за шетњу по сплитској риви. Наш клуб оштро осуђује сваку врсту насиља, како на спортским борилиштима, тако и изван њих, а самим тим и овај напад. Жао нам је што је до нечега таквог дошло након што 10 година играмо регионалну лигу у целом региону без икаквих инцидената." рекао је Маринић.

Ватерполисти Звезде враћају се у Београд, меч је отказан, а о новом термину ће јавност накнадно бити обавештена.

Инцидент какав се овог поподнева десио у Сплиту је недопустив!

Ватерполисти Црвене звезде су уочи вечерашњег меча са Морнаром желели да попију кафу и уживају на најпознатијем сплитском шеталишту, али им је лепо поподне покварила група хулигана која их је напала, према речима директора клуба - чак и штанглама...

У налету пред петорицом нападача повреде је задобио голман Александро Краљ који је у бегу скочио и у воду, а полиција још увек трага за изгредницима.

Поводом овог инцидента огласио се и први човек Сплита, Андро Крстуловић Опара, који је на својој Фацебоок страници осудио насиље.

"Сплит није и неће бити град који толерише насиље било какве врсте. Осуђујем напад на тројицу ватерполиста Црвене звезде који су данас хтели уживати на сплитској Риви. Сплит је отворен и гостољубив град. То смо доказали и чинићемо све да тако и остане", написао је градоначелник Сплита у свом кратком обраћању.

Напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту најоштрије су осудили први човек Регионалне ватерполо лиге и извршни директор Хрватског ватерполо савеза Перица Букић, ватерполо клуб Морнар, као и Хрватски олимпијски одбор, а на порталима хрватских медија вест о нападу на ватерполисте прати се као најважнији догађај. 

Бивши ватерполиста и први човек хрватског савеза Букић, у саопштењу за јавност најоштрије је осудио инцидент у Сплиту, преноси Радио телевизија Србије (РТС).

"Сваки чин насиља, икада, игде и према било коме је једноставно неприхватљив".

"Испред Хрватског ВС и у своје лично име, најоштрије осуђујем инцидент који се догодио на сплитској ривијери, а у којем су нападнути ватерполисти Црвене звезде. Сваки чин насиља, икада, игде и према било коме је једноставно неприхватљив", навео је Букић.

Он је указао је да у Регионалној ватерполо лиги, у 11 сезона колико се одвија ово такмичење, никада није било никаквих инцидената нити напада на спортисте. 

Додао је да је до напада дошло на јавном простору у граду, далеко од спортског борилишта и у слободно време спортиста. "Оно чему се искрено и дубоко надам је да овај инцидент неће утицати на до сада коректне односе између свих учесника Регионалне лиге, свих клубова и савеза, као и на сам пројекат заједничког спортског такмичења који се до сада показао врло успешним за све његове учеснике", нагласио је Букић, преноси Слободна Далмација. 

Напад на београдске ватерполисте осудио је и Вили Маринић, секретар ватерполо клуба Морнар, против кога је Црвена звезда вечерас требало да одигра утакмицу у Сплиту. 

"Наш клуб оштро осуђује сваку врсту насиља, како на спортским борилиштима, тако и изван њих, а самим тим и овај напад", истакао је Маринић.

Хрватски олимпијски одбор осудио "хулигански чин" Председник Хрватског олимпијског одбора Златко Матеша саопштењем је реаговао на напад и истакао да најоштрије осуђује "овај хулигански чин који са спортом нема никакве везе". 

"У име Хрватског олимпијског одбора и целокупне хрватске спортске породице најоштрије осуђујем овај хулигански чин који са спортом нема никакве везе. Напад на спортисте из друге државе, који су само дошли на извршавање клупских обавеза, никако не иде у исту реченицу са Сплитом којег називамо и 'најспортскијим градом на свету'", навео је Матеша. 

"Крајње је време да надлежне државне службе и институције почну ригорозно спроводити законске акте против хулиганизма у спорту и око спорта, јер овакви испади бацају огромну мрљу на Хрватску као светски препознатљиву спортску и туристичку дестинацију", наведено је у саопштењу Хрватског олимпијског одбора.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар