Gradonačelnik Splita: Htjeli su da uživaju na Rivi...!

"Split je otvoren i gostoljubiv", dodao je prvi čovek grada na Jadranu.  "Oštro osuđujemo napad, ovde 10 godina nije bilo problema"! Splitski vaterpolo klub se oglasio povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde uoči susreta 13. kola regionalne lige.

Ostali sportovi 10.02.2019 | 10:45
Gradonačelnik Splita: Htjeli su da uživaju na Rivi...!
Vaterpolisti Crvene zvezde su fizički napadnuti dok su šetali splitskom Rivom u ranim poslepodnevnim časovima.

Tri igrača su se razbežala, a četvrti je skočio u more kako bi se spasio. Uz pomoć okupljenih Splićana, Kralj je uspeo da izađe iz vode i policija ga je odvezla u hotel u kom su vaterpolisti Zvezde bili smešteni.

Sekretar Mornara, Vili Marinić, povodom skandala izjavio je:

"Vaterpolisti Zvezde, sa kojima večeras u 20 časova i 30 minuta igramo utakmicu regionalne lige u Split su doputovali juče popodne. Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu. Saznali smo da je nekoliko njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad. Žao nam je što je do nečega takvog došlo nakon što 10 godina igramo regionalnu ligu u celom regionu bez ikakvih incidenata." rekao je Marinić.

Vaterpolisti Zvezde vraćaju se u Beograd, meč je otkazan, a o novom terminu će javnost naknadno biti obaveštena.

Incident kakav se ovog popodneva desio u Splitu je nedopustiv!

Vaterpolisti Crvene zvezde su uoči večerašnjeg meča sa Mornarom želeli da popiju kafu i uživaju na najpoznatijem splitskom šetalištu, ali im je lepo popodne pokvarila grupa huligana koja ih je napala, prema rečima direktora kluba - čak i štanglama...

U naletu pred petoricom napadača povrede je zadobio golman Aleksandro Kralj koji je u begu skočio i u vodu, a policija još uvek traga za izgrednicima.

Povodom ovog incidenta oglasio se i prvi čovek Splita, Andro Krstulović Opara, koji je na svojoj Facebook stranici osudio nasilje.

"Split nije i neće biti grad koji toleriše nasilje bilo kakve vrste. Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas hteli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činićemo sve da tako i ostane", napisao je gradonačelnik Splita u svom kratkom obraćanju.

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu najoštrije su osudili prvi čovek Regionalne vaterpolo lige i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, vaterpolo klub Mornar, kao i Hrvatski olimpijski odbor, a na portalima hrvatskih medija vest o napadu na vaterpoliste prati se kao najvažniji događaj. 

Bivši vaterpolista i prvi čovek hrvatskog saveza Bukić, u saopštenju za javnost najoštrije je osudio incident u Splitu, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

"Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv".

"Ispred Hrvatskog VS i u svoje lično ime, najoštrije osuđujem incident koji se dogodio na splitskoj rivijeri, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv", naveo je Bukić.

On je ukazao je da u Regionalnoj vaterpolo ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo takmičenje, nikada nije bilo nikakvih incidenata niti napada na sportiste. 

Dodao je da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vreme sportista. "Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj incident neće uticati na do sada korektne odnose između svih učesnika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekat zajedničkog sportskog takmičenja koji se do sada pokazao vrlo uspešnim za sve njegove učesnike", naglasio je Bukić, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Napad na beogradske vaterpoliste osudio je i Vili Marinić, sekretar vaterpolo kluba Mornar, protiv koga je Crvena zvezda večeras trebalo da odigra utakmicu u Splitu. 

"Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad", istakao je Marinić.

Hrvatski olimpijski odbor osudio "huliganski čin" Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša saopštenjem je reagovao na napad i istakao da najoštrije osuđuje "ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze". 

"U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i celokupne hrvatske sportske porodice najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportiste iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obaveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i 'najsportskijim gradom na svetu'", naveo je Mateša. 

"Krajnje je vreme da nadležne državne službe i institucije počnu rigorozno sprovoditi zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko sporta, jer ovakvi ispadi bacaju ogromnu mrlju na Hrvatsku kao svetski prepoznatljivu sportsku i turističku destinaciju", navedeno je u saopštenju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar