СДП неће у коалицију са СДА

Главни одбор Социјалдемократске партије (СДП) након вишечасовног засједање донио је коначну одлуку о томе да неће започињати преговоре са националним странкама о формирању власти на нивоу државе БиХ и ентитета Федерација БиХ.

Босна и Херцеговина 09.02.2019 | 22:20
СДП неће у коалицију са СДА
Већина од 61 делегат гласао је против коалиције, 31 их је било за коалицију, док их је шест било суздржано.

Оваква одлука услиједила је након жестоких побуна огранка СДП-а у Тузланском кантону, а који је од почетка заузео став како СДП у наредне четири године треба бити дио власти на државном и федералном нивоу.

Став Главног одбора СДП-а потврдио је став Предсједништва СДП-а које је од почетка категорично одбијало улазак у коалицију са СДА, ХДЗ-ом и СНСД-ом уколико у тој коалицији не буду Демократска фронта и Наша странка, односно све чланице БХ блока.

Према свим процјенама у опозицији на вишим нивоима остати ће за сада засигурно СДП и Наша странка која не одустаје од ранијег става да не постоји ни теоретска шанса да се упусте у преговоре са националним странкама.

Коначну одлуку о уласку ДФ-а у преговоре о формирању власти у наредним данима би требали донијети орагни ове странке, а очекује се како ће руководство дати зелено свјетло преговарачким тимовима.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кале

09.02.2019 21:36

Дајте мало образа и принципијелности,немојте бити као драган цавиц,намјерно малим словом,показао је колико је мален и јадан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрва

09.02.2019 22:09

Свака част, сад је питање да ли ће бити папака и колико? Надам се да у СДП-у не станују обрени, чавићи, крсмановићи или бјелице као у неким странкама у РС.

Name

Систем Те Лаже

10.02.2019 07:48

Јадни су они сто гласају а драган намјерно и ја малим цавиц није јадан је се добро намлатио пара и удобно смјестио своју задњицу у добро плацене фотеље.

Name

Сарајлија

10.02.2019 08:48

Добро Никсицу ста си ти добро уцинио за градјане Федерације? Само халабуцес, гдје су резултати "друзе" ??? Изузетно постујем србе , висе него своје босњаке, зато сто срби дрзе до своје вјере и образа , а ти Никсицу и теби слицне комуњаре додјете на скупове гдје је ред да муслиман мртвим проци Фатиху и подигне руке, твоје руке су спустене, атеистицки се с петокракама сахрањујете, зар ти да прицас о босњацима??? Срби сви од реда кад одају помен и иду на сахране се онако како вјера налазе прекрсте и запале свијецу, на сахранама попови.... Србима велики респект а таквим лицемјерима могу да поруцим да су дно дна. Нецете проци ни на једним изборима никад , вас домет и ниво је примитивац Дамир Никсиц који на снимку псује и вриједја. Дно дна сте. Да ваљате као странка и партија у РС би имали 100.000 гласова најмање, људи вас давно провалили и СДП не треба РС-у , јер сте легли ухљеба и лопова , резултати нула.

Name

Па дааа

10.02.2019 08:58

Одлицан примјер је Драган Цавиц папак па сад га нема нигдје ! Крај каријере срамни !!!а преварени гласаци !!!!!!!?????? Које бахацење и дрскост и безобразлук политицара на брдовитом балкану !претворили политику у бизнис богацење лицно и безакоње на свим нивоима власти !! Колективне одговорности нема само лицна и ту је крајјјјј!! Балкан прогледао!! Нема даље

Name

Ре Сарајлије

10.02.2019 10:47

Ето теби под полумјесецом И звијездом, 30 година СДА владавине ( криминала И суривања са ХДЗ) је много боље. Ста ако је неко атеиста а не вјерник ? Боље бити атеиста него и вјерник који се куне у Бога а ради све сто му вјера не дозвољава . СДА се највисе боји јаке опозиције коју су хтјели да усисају И унисте као СНДС у РС. Ето вам 4 године владајте па одлуцује о свему па це те након тога видјети гдје је СДА ? Ваља сад реци ХДЗ не у вези изборног закона након обецања Бакира Цовицу који је добио све сто је тразио И висе од Бакира.

Name

Сарајлија за ре

10.02.2019 20:21

По цему ти закљуцујес да сам симпатизер СДА странке? Ја јесам босњак и вјерник ал не онај од 92-е него од родјења. Најгори су муслимани они који су до јуцер се опијали и јели свињетину а данас им пуна уста вјере и ислама , а све то због странака којим припадају и папака који им гласове дају, није муслиман ако има браду као јарац него искрен , постен, цестит и вриједан цовјек неоптерецен мрзњом , а да постује људе друге вјере и помазе оне који немају а не цине зло или зулум. Сваки цовјек треба да је вјерник ал искрени, такви људи су добри људи, а знам их пуно на све три стране. Ови кокосари сто глуме партизане и пљују кога стигну и све вјере немају мој респект и постовање. СДП је контра од оног сто представља, странка полу људи који немају никакве резултате иза себе попут сељацица од Грацанице Масица, Никсица од Коњица који су из мектебско мерхабаских касаба досли у Сарајево да неком зјале просипају , пола Тузле у Сарајево се ухљебило, цијели Коњиц, саме коцкасте главе на високе функције, мисле да су урбани јер су опанке окацили на Брадини и Семизовцу и ставили сатове на руке који изгледају као тацне у кафанама , сатро неке дјемпере на В и косуљице, диоптрија Раy бан..... Обицни ублехаси који копирају лоповлук из времена комунизма кад су се из дрз.компанија паре извлациле и правиле виле по Неуму, Јадрану, планинама, у име братства и јединства другови и другарице. Дај пусти супљу. Сто се тице СДА то је странка којој би позавидјели колумбијски нарко босови на организацији и лоповлуку, од цобана направили милионере и дали им фотеље да народ ојаде , одавно су они престали бити народна странка. Ми босњаци немамо ни једну странку која је нормална и да несто има корисно иза себе. Иста је пјесма код остала два народа. Нама требају паметни и вриједни људи који су ствараоци и запосљавају велики број радника , такви могу бити лидери да ову земљу поведу напријед. Твој СДП има домет кафанског опијања уз мезу и литре вискија , а ниво је Дамир Никсиц. Аферим

Name

Ре

09.02.2019 23:00

Доста нам је национализма И националних странака. Осврнуте се мало назад и погледајте пустос коју су направили..Ако сте цорави И слијепи само И даље на националној основи до властитог унистења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

10.02.2019 14:12

Иако је СДП и даље претезно босњацка странка ипак је ту много,много добрих људи,издигнутих изнад националзма.Имали сте Лагумдзију који је са свим националним странкама улазио у коалиције и подијелио СДП на неколико странака.Ово је права одлука.Пустите Додика,Цовица и Изетбеговица нека се ваљају у свом национализму,подјелама,криминалу,одласку људи из БиХ,у ентитетима,док се народ не дигне на устанак,и тек тада треба нам СДП,ДФ,НАСА СТРАНКА,КОМУНИСТИЦКА ПАРТИЈА,И СП БЕЗ ПЕТРА ДЈОКИЦА.....

ОДГОВОРИТЕ