АБА: Црно-бијели спремни за Будућност!

Сваки поен морамо крваво зарадити! У оквиру 19. кола регионалне АБА лиге, кошаркаши Партизана дочекују подгоричку Будућност у недељу од 19 часова, у хали "Александар Николић".  Партизан пред Будућност: Пејџ и Гагић се враћају, Загорац под знаком питања. . .  Стање у табору црно-белих пред веома битан меч у АБА лиги.

Кошарка 10.02.2019 | 12:30
АБА: Црно-бијели спремни за Будућност!
Актуелни шампион "Јадрана" долази на ноге Партизану. Као и за већину мечева у којима наступа београдски Партизан, очекује да се трибине хале "Александар Николић" буду попуњене до последњег места.

"Очекује нас утакмица против евролигаша, веома квалитетне екипе која има амбицију да и следеће године игра у најјачем европском такмичењу. Знамо да ће нам бити тешко, знамо да се морамо борити за сваку лопту и знамо да ћемо сваки поен морати крваво да зарадимо. Одбрана, напад, детаљи, врхунска концентрација...све ће бити од огромне важности, али ништа од тога без срца и карактера." рекао је Андреа Тринкијери.

Бек шутер и заменик капитена Партизана, Вања Маринковић, изјавио је:

"Будућност је тим који чини велики број веома, веома, талентованих и искусних појединаца. Променили су доста тога од почетка сезоне и како утакмце пролазе, они играју све боље. Сутра у нашој игри не сме да буде празног хода, јер ће сваки тај тренутак Будућност умети да казни. Само ако будемо на нашем максимуму, можемо да се надамо победи." истиче Маринковић.

Будућност је у првом дуелу ове сезоне савладала Партизан у "Морачи" резултатом 75:71, тако да ће изабраници Андрее Тринкијерија на паркет изаћи изузетно мотивисани.

Партизан пред Будућност: Пејџ и Гагић се враћају, Загорац под знаком питања! Стање у табору црно-белих пред веома битан меч у АБА лиги.

Партизан од 19 часова игра против Будућности једну од одлучујућих утакмица када је распоред од другог до четвртог места у АБА лиги у питању пред улазак у плеј-оф. Црно-бели имају добре вести пред овај меч јер ће Андреа Тринкијери моћи да рачуна на Маркуса Пејџа и Ђорђа Гагића, речено је МОЗЗАРТ Спорту.

И Пејџ и Гагић су пропустили утакмицу против Албе у Берлину. Гагић је остао у Београду због прехладе, Пејџ је отпутовао, али није заиграо из сличног разлога. Очигледно су се обојица опоравила на време и Тринкијери ће моћи да рачуна на њих.

Гагић је у последње време показао солидну форму у игри испод коша, док је Пејџ проиграо после доласка Алекса Ренфроа и сада се налази највише на позицији бека.

Једини знак питања стоји код Радета Загорца. Овај играч је веома битан за игру црно-белих, али се ове сезоне доста мучио са повредама. 

Последњу је задобио против Ритаса на утакмици у Београду. Није играо против Албе из тог разлога. Видећемо да ли ће Раде успети довољно да се опорави да би био спреман за Подгоричане. Уколико буде, биће то прилично "појачање" за црно-беле пред овај изузетно битан меч у ком ће Тринкијеријев састав јурити победу од пет или више поена разлике.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар